Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Με αυτά τα μυστικά θα οργανώσετε την ακατάστατη ντουλάπα σας!

Θα σας "λύσουν" τα χέρια!

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Με αυτά τα μυστικά θα οργανώσετε την ακατάστατη ντουλάπα σας!

Αρχάριες νοικοκυρές χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί σας έχουμε βρει τα απόλυτα μυστικά για να οργανώσετε μια και καλή την ακατάστατη ντουλάπα σας!

Νιώθετε κι εσείς την ακαταστασία της ντουλάπας σας να σας πνίγει κάθε φορά που την ανοίγετε; Μετατρέψτε τη -με τις παρακάτω συμβουλές- σε ένα πολύτιμο εργαλείο που θα κάνει καθημερινά την αναζήτηση των ρούχων παιχνιδάκι.

Βασική αρχή από την οποία ξεκινούν όλα είναι η εξής: Οταν κάνετε αλλαγές στην ντουλάπα σας, αφαιρέστε τα ρούχα εκείνα που δεν φοράτε πια. Δωρίστε τα σε φίλους που ίσως τα χρειάζονται περισσότερο. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, τα φθαρμένα ή λερωμένα ρούχα να τα αξιοποιείτε στην καθαριότητα του σπιτιού. Τα ρούχα (π.χ. επίσημα) που δεν θα φορέσετε φέτος, μπορείτε να τα κλείσετε σε ειδικές θήκες που σφραγίζονται αφαιρώντας τον αέρα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται πολύ ο όγκος τους!

Μη χάσετε ακόμα το τέλειο μυστικό για να δώσετε μία υπέροχη μυρωδιά στο χώρο σας!

Δεύτερη κίνηση και εξίσου σημαντική. Ταξινομήστε τα ρούχα ανά σεζόν. Αν η ντουλάπα σας χωρίζεται σε δύο μέρη, ψηλό και χαμηλό, χρησιμοποιήστε το χαμηλό για τα εποχικά είδη και μεταφέρετε τα υπόλοιπα στο ψηλότερο επίπεδο. Τέλος, κατηγοριοποιήστε τα ρούχα σας ανά περίσταση: δουλειά/γυμναστήριο, βαριά/ελαφριά, καθημερινά/βραδινά.

Κάθε σεζόν τσεκάρετε τις κρεμάστρες: Ανακυκλώστε τις χαλασμένες που μπορεί μάλιστα να καταστρέφουν τα ρούχα σας, αντικαταστήστε εκείνες που δεν συνδυάζονται καλά με τις υπόλοιπες επάνω στη ράγα, έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χώρο, και αποθηκεύστε τις άδειες κρεμάστρες. Προτιμήστε τις λεπτές που συνήθως δίνουν τα καθαριστήρια όταν επιστρέφουν τα καθαρά σας ρούχα.

Κρεμάστε ζώνες και μαντίλια στις ειδικές κρεμάστρες που θα τοποθετήσετε στην πόρτα της ντουλάπας ή βάλτε τα μέσα σε δύο κουτιά. Σε ένα φύλλο της ντουλάπας φυλάξτε τα καπέλα, και τις τσάντες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κρατάτε τα κουτιά από όλα τα παπούτσια. Κάντε χώρο στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας για τα καθημερινά σας παπούτσια. Με αυτόν τον τρόπο θα τα βλέπετε με μια ματιά και θα κάνετε εύκολα τους συνδυασμούς με τα ρούχα, αφού θα βρίσκονται ακριβώς από πάνω.

Τέλος, αν κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο χάνεται μια κάλτσα των παιδιών ή όταν ένα πάνινο παπούτσι τρυπήσει, μην κρατάτε και το άλλο κομμάτι από το ζευγάρι με την ελπίδα ότι κάπου θα σας φανεί χρήσιμο. Μια μέρα θα ανοίξετε το κουτί που τα βάζετε και θα δείτε ότι μπορεί και να έχουν γίνει περισσότερα και από τα κανονικά ζευγάρια.

Τα λερωμένα, τα άπλυτα

Δημιουργήστε χώρο μέσα στην ντουλάπα για δύο μικρά καλάθια με ρούχα για το καθαριστήριο ή πλύσιμο στο χέρι. Ετσι θα γνωρίζετε πάντα πού βρίσκονται τα ρούχα σας και θα μπορείτε να δίνετε προτεραιότητα στο πλύσιμο εκείνων που θέλετε.

Προφυλάξτε τα ρούχα σας

Οι ετικέτες των ρούχων είναι το αλφαβητάρι που πρέπει να ξέρετε απέξω και ανακατωτά για να μπορείτε να φροντίζετε τα ρούχα σας και να τα διατηρήσετε σαν καινούρια για... πάντα!

Σας έχουμε τις 13 πιο συνηθισμένες ετικέτες ρούχων και τι ακριβώς σημαίνουν.

1. Πλύσιμο στο πλυντήριο.

2. Πλύντε το ρούχο σας στο χέρι (μέχρι 40 βαθμοί Κελσίου).

3. Οχι πλύσιμο, μόνο στεγνό καθάρισμα.

4. Πλύντε το ρούχο σας σε μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμών Κελσίου

5. Πλύντε το ρούχο σας σε μέγιστη θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου.

6. Πλύντε το ρούχο σας σε μέγιστη θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου

7. Σιδερώστε κανονικά και με ατμό.

8. Σιδερώστε τα συγκεκριμένα ρούχα σε χαμηλή θερμοκρασία (πρόκειται κυρίως για ακρυλικά, νάιλον και πολυεστερικά ρούχα).

9. Σιδερώστε τα ρούχα σε μέτρια θερμοκρασία (πρόκειται κυρίως για μείγματα πολυέστερ, μάλλινων και μεταξωτών ρούχων).

10. Σιδερώστε τα ρούχα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (για λινά, βαμβακερά και ρούχα από βισκόζ).

11. Η συγκεκριμένη ετικέτα αναφέρεται κυρίως σε συνθετικά ρούχα που δεν θέλουν σιδέρωμα.

12. Οι τρεις κάθετες γραμμές συναντώνται συνήθως σε πουκάμισα και σημαίνουν όχι στύψιμο.

Μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη.

ΠΗΓΗ: TV24