Βάλτε μαγειρική σόδα εκεί που βράζετε το νερό σας! Το θαύμα της φύσης θα «γεννηθεί» μπροστά σας!

Προσοχή - Μην το τρίψετε για κανένα λόγο!

Βάλτε μαγειρική σόδα εκεί που βράζετε το νερό σας! Το θαύμα της φύσης θα «γεννηθεί» μπροστά σας!

Βάλτε μαγειρική σόδα εκεί που βράζετε το νερό σας και το θαύμα της φύσης θα «γεννηθεί» μπροστά σας! Βήμα - Βήμα η τεχνική!

Το πιο συχνό πρόβλημα κάθε βραστήρα είναι η συσσώρευση αλάτων τα οποία κολλάνε παντού στο εσωτερικό του. Ακόμη και κάποια δυνατά καθαριστικά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυνατές και δύσκολες περιπτώσεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τα άλατα για αρκετές μέρες, μέχρι να συσσωρευτούν ξανά.

1.Βράστε νερό στον βραστήρα
Αφού βράσει ρίξτε μέσα φλούδες λεμονιού. Αφήστε τις εκεί για 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά. Τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί με την πρώτη φορά.

2. Μαγειρική σόδα
Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να ρίχνετε στο βραστήρα σας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (για περίπου 700 γρ. νερού) και να βράζετε το μείγμα. Αφήστε το φυσικό καθαριστικό να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε και ξεπλύνετε με καθαρό νερό τουλάχιστον 4 με 5 φορές πριν χρησιμοποιηθεί

Πολύ σημαντική πληροφορία που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν θα πρέπει ποτέ να βράζετε ξανά στον βραστήρα το νερό που έχετε ήδη βράσει μια φορά. Αν το κάνετε η σύσταση του νερού αλλοιώνεται και δημιουργούνται επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι το αρσενικό, τα νιτρικά και το φθόριο.

Αυτές οι ουσίες είναι ιδιαίτερα τοξικές και καρκινογόνες όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε γιατί πρέπει να βάλετε και στις μασχάλες σας!

Βάλτε μαγειρική σόδα πάνω στα γυαλιά σας! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους...

Βάλτε μαγειρική σόδα πάνω στα γυαλιά σας και το αποτέλεσμα θα σας αφήσει κυριολεκτικά άφωνους.

Γυαλιά με γρατσουνιά, τα πλήρωσες ακριβά και σκέφτεσαι πως να αντικαταστήσεις τον φακό; Δεν χρειάζεται!

Ό,τι και να έχει συμβεί υπάρχουν οι τρόποι που μπορούν να σβήσουν όλες τις γρατσουνιές από τα γυαλιά σας.

Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους για να αφαιρέσετε αυτές τις γρατσουνιές από τα γυαλιά σας για πάντα:

1. Μαγειρική σόδα και νερό

Αφού καθαρίσετε τα γυαλιά σας με ένα πανί με μικροΐνες, ανακατέψτε 1 κ.σ μαγειρική σόδα με 1 κ.γ νερό σε ένα μικρό μπολ για να φτιάξετε μία πάστα. Καλύψτε τον φακό με την πάστα χρησιμοποιώντας ελαφριά πίεση και μετά ξεπλύντε.

2. Βρεφικό σαμπουάν

Χρησιμοποιήστε ένα πανί με μικροΐνες για να διώξετε τις γρατσουνιές. Αυτό το σαπούνι χωρίς χημικά βοηθάει στην προστασία των φακών σας.

3. Λευκό ξύδι

Βάλτε λίγο λευκό ξύδι με μαγειρική σόδα (περιμένετε να σταματήσει να αφρίζει).

4. Απορρυπαντικό πιάτων και καθαριστικό για τα τζάμια

Συνδυάστε μερικές σταγόνες από απορρυπαντικό πιάτων με καθαριστικό για τα τζάμια για να κάνετε τα γυαλιά σας να λάμπουν.

5. Οινόπνευμα

Συνδυάστε το με μαγειρική σόδα σε ένα πανί με μικροΐνες για να καθαρίσετε και τις πιο μικρές γρατσουνιές.

6. Διώξτε τις γρατσουνιές με οδοντόκρεμα

Θα χρειαστείτε απλή οδοντόκρεμα και λίγο βαμβάκι. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στο βαμβάκι και κάνετε κυκλικές κινήσεις στους φακούς για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Ξεπλύντε και επαναλάβετε αν χρειάζεται.

7. Σαπούνι και νερό

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, ένα διάλυμα με σαπούνι και νερό και ένα πανί με μικροΐνες μπορεί να κάνουν την διαφορά. Βάλτε και λίγη μαγειρική σόδα για καλύτερο αποτέλεσμα.

8. Κερί αυτοκινήτου

Τρίψτε λίγο από το κερί στους φακούς σας και καθαρίστε με ένα μαλακό πανί για να φύγουν οι επιφανειακές γρατσουνιές. Μπορεί να χρειαστεί να πλύνετε τα γυαλιά σας μετά.

Επίσης, δείτε τι θα γίνει αν βάλετε μαγειρική σόδα στα μπιφτέκια σας!