Προσοχή! Έχεις φυτά στο σπίτι σου; Μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σου και το περιβάλλον!

Όλα όσα δεν ήξερες!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Προσοχή! Έχεις φυτά στο σπίτι σου; Μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σου και το περιβάλλον!

Νοικοκυρές προσοχή! Αν είσαι και εσύ από εκείνες που έχεις φυτά στο σπίτι σου, ίσως θα πρέπει να τα τσεκάρεις! Μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σου και το περιβάλλον!

Η κύρια ανησυχία είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φυτών εσωτερικού χώρου που πωλούνται, μπορεί να έχουν μαζί ουσίες που μπορεί να βλάψουν τόσο τον οργανισμό μας, όσο και το περιβάλλον!

Αυτό ωστόσο, εν μέρη είναι σωστό, αλλά από την άλλη υπάρχει τρόπος που μπορείς να κρατήσεις τα φυτά σου, αλλά και την υγεία σου.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να το μειώσουμε; Αρχικά, πολλαπλασίασε τους σπόρους σου. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείς την "αγάπη" για τα φυτά και να τα πάρεις δωρεάν, χωρίς επιπλέον ουσίες που τα επιβαρύνουν. Δεύτερον, μίλησε με τον προμηθευτή. Ως καταναλωτής, έχεις το δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις την αγοραστική σου δύναμη.

Μην αγοράζεις νεωτεριστικά φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία ουσιαστικά έχουν σχεδιαστεί για να "πεθάνουν", όπως poinsettias, χρυσάνθεμα και ψεκασμένοι κάκτοι. Η φιλοσοφία του καλλιεργητή εδώ, είναι ότι τα σύντομης διάρκειας φυτά, θα ενθαρρύνουν τις επαναλαμβανόμενες αγορές, που έχει ως αποτέλεσμα πολλά σκουπίδια για το περιβάλλον.

Τέλος, να θυμάσαι ότι ενώ ό,τι κάνουμε έχει περιβαλλοντικό αντίκτυπο, υπάρχουν πάντα απλοί τρόποι να "συρρικνωθεί" το πρόβλημα.

Το περιβάλλον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου! Να πως θα κάνεις πιο οικολογικό το σπίτι σου!

Διακοσμητικά φυτά για το δωμάτιό σας για να έχετε καλύτερο ύπνο!


Εκτός από το να είναι διακοσμητικά, τα εσωτερικά φυτά στο σπίτι μπορούνεπίσης να αποδειχθούν ιδιαίτερα επωφελή, όταν πρόκειται για την υγεία μας!

Πρώτον, τα φυτά φιλτράρουν τον αέρα και οξυγονώνουν το σπίτι σας. Έτσι, η επιλογή του σωστού φυτού για την κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τον ύπνο σας. Διαβάστε παρακάτω...

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες φυτά για να επιλέξει κανείς, παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τρία πιο αποτελεσματικά στο να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Λεβάντα

Η λεβάντα χρησιμοποιείται κυρίως ως άρωμα για σαπούνια, μαλακτικά ρούχων και σαμπουάν. Είναι επίσης ένα πολύ καλό μέσο καθαρισμού, αλλά οι ιδιότητές της δεν σταματούν εκεί, καθώς το φυτό της λεβάντας μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μυρωδιά της μπορεί να απελευθερώσει καταπραϋντικές και κατευναστικές επιδράσεις για τον οργανισμό.

Αλόη

Ένα ακόμα φυσικό θεραπευτικό φυτό που είναι γνωστό για την μείωση της φλεγμονής και για την θεραπεία σε ουλές και καμένο δέρμα, ενώ μπορεί επίσης να αποτοξινώσει το σώμα. Ωστόσο, η αλόη μπορεί να βοηθήσει και στην εξάλειψη των ρυπογόνων χημικών ουσιών που υπάρχουν σε προϊόντα καθαρισμού. Ως εκ τούτου “φιλτράρει” τον αέρα στο δωμάτιο που είναι τοποθετημένη. Το απίστευτο είναι πως, όταν αυτές οι βλαβερές χημικές ουσίες είναι σε υψηλό επίπεδο στο δωμάτιο, το φυτό της λεβάντας θα αναπτύξει καφέ κηλίδες στα φύλλα του και με αυτό τον τρόπο σας “ενημερώνει” για την ποιότητα του αέρα που εισπνέετε.

Γιασεμί

Το πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit διεξήγαγε μια μελέτη η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητα του γιασεμιού ως φυσικό ενισχυτικό ύπνου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, στην μείωση του άγχους και στην βελτίωση της διάθεσης όταν ξυπνάτε.