Ψησταριά με 29,99 ευρώ στα ΙΚΕΑ - Κάνουν ουρές για να την πάρουν σήμερα

Κάνε Τσικνοπέμπτη σε άλλα επίπεδα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ψησταριά με  29,99 ευρώ στα ΙΚΕΑ - Κάνουν ουρές για να την πάρουν σήμερα

Αν κάτσεις σπίτι απόψε, σου έχουμε την λύση μαζί με την ΙΚΕΑ για να κάνεις Τσικνοπέμπτη σαν σε ψησταριά! Το καλύτερο όλων είναι πως θα δώσεις μόνο 29,99€ και θα τρελαθούν οι καλεσμένοι σου! Κάνουν ουρές όλοι για να την πάρουν σήμερα.

Είναι γεγονός πως απόψε σχεδόν κανείς δεν θα φάει... λαχανικά! Όλοι θα ψήσουν με φίλους ή με οικογένεια, ή θα το ρίξουν έξω σε μια βραδιά γεμάτη κέφι. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να ψήσεις στο σπίτι σου αλλά να κρατήσεις την γεύση που αφήνουν τα κάρβουνα;

Κάπου εδώ έρχονται τα υπέρτατα ΙΚΕΑ και έχουν μια ακόμα φορά υπερπροσφορά! Μόνο με 29,99 €, μπορείς να πάρεις την εν λόγω λευκή συσκευή και να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Ιδού η σχετική φωτογραφία:

ΙΚΕΑ ψησταριά

Βρείτε το εδώ

Πώς να καθαρίσεις την ψησταριά σου από τα ΙΚΕΑ μετά το φαγητό

  • Ο καφές δεν είναι μόνο για να ξυπνάς

Ο καφές, και κυρίως, ο ελληνικός, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό «όπλο» ενάντια σ’ όλα όσα έχουν κολλήσει πάνω σε σχάρες, ψησταριές, λαβίδες και λοιπά μαγειρικά σκεύη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βράσεις μια ποσότητα και να τη βάλεις στο νεροχύτη όπου θα μουλιάσεις ό,τι θες να καθαρίσεις και μπορεί να χωρέσει εκεί. Απλά επειδή θα χρειαστείς σχετικά μεγάλη ποσότητα καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια φθηνότερη μάρκα, ενώ, εκτός απ’ τον ελληνικό, καλά αποτελέσματα μπορείς να έχεις και με τον καφέ φίλτρου. Άφησε τα για –τουλάχιστον- μια ώρα να μουλιάσουν, κάνε τους ένα καλό τρίψιμο με το σφουγγάρι κι ένα εξίσου καλό ξέπλυμα με αρκετά ζεστό νερό και η όποια βρωμιά θα ξεκολλήσει άμεσα κι εύκολα. Η «θαυματουργή» ουσία σ’ αυτή την περίπτωση είναι το οξύ που περιέχει ο καφές και χαλαρώνει τη σύνθεση του λίπους και των καμένων καταλοίπων ώστε να ξεκολλούν πανεύκολα. Να σημειωθεί ότι ο καφές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και για την απομάκρυνση των οσμών του ψαριού από σκεύη και χέρια, είτε αν το ψήσεις στην ψησταριά, είτε αν το καθαρίσεις.

  • Τα κρεμμύδια δεν είναι μόνο για τη σαλάτα

Εκτός απ’ το να μπαίνουν στη σαλάτα, ή να τα ρίχνεις στην ψηστιέρα για να καραμελώσουν, τα κρεμμύδια έχουν κι άλλη χρήση. Κόψε ένα μεγάλο κρεμμύδι στα δύο, κάρφωσέ το με μια πιρούνα, λαβίδα, ή ένα απλό πιρούνι, και πέρασε τη σχάρα, ή τις πλάκες της ψησταριάς με το υγρό κομμάτι, σαν να περνάς κανονικά ένα σφουγγάρι. Αυτό θα το κάνεις ενώ η σχάρα είναι ακόμη ζεστή, ενώ συνήθως λειτουργεί σε κανονικά λερωμένες σχάρες κι όχι σε ψησταριές που είναι υπερβολικά λερωμένες. Πάντως είναι εύκολο και αποτελεσματικό.

  • Το αλουμινόχαρτο δεν είναι μόνο για τύλιγμα

Δε σου περισσεύουν κρεμμύδια γιατί τα χρησιμοποιήσατε όλα στο φαγητό; Υπάρχει κι άλλη απλή λύση. Πάρε λίγο ξίδι και ψέκασε τη σχάρα, ή την πλάκα της ψησταριάς με αρκετή ποσότητα, μέχρι που η μυρωδιά του να γίνει ιδιαίτερα αισθητή στο σημείο που βρίσκεσαι. Φτιάξε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο και πέρασε τη γρήγορα απ’ τις βρώμικες επιφάνειες για ν’ αφαιρέσεις τα όποια υπολείμματα. Απλά πρόσεξε, στις οδηγίες χρήσης της ψησταριάς σου, αν επιτρέπεται το τρίψιμο με τέτοια είδη για να μην καταστρέψεις τυχόν αντικολλητικές της επιφάνειες. Έχουμε και την υπερτατη συνταγή για να κάνεις σε ψησταριά ή και στον φούρνο: Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα λεμονιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου