Σου άρπαξε ο πάτος στην κατσαρόλα; Μην την πετάξεις, πάρε μαγειρική σόδα και σώθηκες

Τρίψε καλά και θα τρίβεις τα μάτια σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σου άρπαξε ο πάτος στην κατσαρόλα; Μην την πετάξεις, πάρε μαγειρική σόδα και σώθηκες

Αν σου άρπαξε ο πάτος στην κατσαρόλα μην την πετάξεις και δώσε βάση! Πάρε μαγειρική σόδα και σώθηκες αφού έχουμε την μυστική συνταγή που θα την κάνει σαν καινούργια. Αδιανόητο αλλά δουλεύει. Ιδού λοιπόν τι πρέπει να κάνεις...

Ενα μαγειρικό σκεύος είναι δύσκολο να καθαριστεί αν έχει καεί και το πιο πιθανόν είναι να μας βάλει σε σκέψεις να αγοράσουμε καινούριο, αλλά είναι δυνατόν να έρθει σε άριστη κατάσταση με ένα καθαριστικό το οποίο μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα ξύδι
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 συρμάτινο σφουγγάρι

Πώς θα καθαρίσετε τον καμένο πάτο από τα κουζινικά σας:

  • Γεμίστε το καμένο σκεύος με νερό μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του και προσθέστε το ξύδι.
  • Βάλτε το στο μάτι της κουζίνας για να πάρει μια βράση το νερό και έπειτα, απομακρύνετε το.
  • Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και αφήστε την να αφρίσει.
  • Ξεπλύνετε το μαγειρικό σκεύος και τρίψτε τα καμένα υπολείμματα.
  • Αν υπάρχουν επίμονα σημεία στον πάτο του μαγειρικού σκεύους, δημιουργήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και ελάχιστες σταγόνες νερού. Βάλτε την πάστα αυτή επάνω στα επίμονα σημεία και μετά απομακρύνετε τρίβοντας τα και πλένοντας καλά το σκεύος.

Έχετε ακούσει και για τα φάρμακα που προκαλούν δηλητηρίαση; Βήμα - βήμα πώς θα σας σώσει η μαγειρική σόδα εδώ

Άλλοι 2 top τρόποι για να μην πετάξετε την κατσαρόλα που άρπαξε ο πάτος - Ο ένας έχει μαγειρική σόδα

  • Αφού απομακρύνετε τα περιττά υπολείμματα καρβουνιασμένου φαγητού, ρίξτε μαγειρική σόδα στον πάτο της κατσαρόλας σας με λίγο νεράκι. Τοποθετήστε την σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το νεράκι να με τη σόδα μέχρι να βράσει. Η καμμένη κατσαρόλα σας θα καθαρίσει με λίγο νερό και το σφουγγαράκι της κουζίνας!
  • Βάλτε μπόλικο αλάτι και γεμίστε την κατσαρόλα μέχρι επάνω νερό και αφήστε την όλο το βράδυ. Το πρωί βράζετε το νερό με το αλάτι και θα δείτε τα υπολείμματα από την καμμένη κατσαρόλα σας να ξεκολλούν!