Ο βόρακας είναι... η νέα μαγειρική σόδα - Το χρησιμοποιούσαν παλιά παντού οι γιαγιάδες

Αδιανόητο! Ανατροπή σε όσα ξέραμε

Ο βόρακας είναι... η νέα μαγειρική σόδα - Το χρησιμοποιούσαν παλιά παντού οι γιαγιάδες

Μπορεί η τάση του να σκεφτόμαστε φιλικά προς το περιβάλλον να κερδίζει συνέχεια έδαφος, αλλά η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα πράγματα που οι άνθρωποι ανακάλυψαν την τελευταία δεκαετία δεν είναι καινούργια. Παρακάτω θα ενημερωθείτε για τον βόρακα, που παίρνει πλέον την θέση της μαγειρικής σόδας και τον χρησιμοποιούσαν πάρα πολύ συχνά οι γιαγιάδες μας στο παρελθόν.

Οι άνθρωποι καθάριζαν με απαλά και φυσικά προϊόντα, όπως τη μαγειρική σόδα, από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Είναι ιδανική για τον καθαρισμό και τον αρωματισμό πολλών επιφανειών. Ο βόρακας είναι ένα στοιχείο που σχηματίζει κρυστάλλους και αποτελεί έναν εξαιρετικό καθαριστικό και απολυμαντικό παράγοντα. Και τα δύο είναι πολύ οικονομικά, μπορείτε να τα βρείτε εύκολα και θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα χημικά καθαριστικά που υπάρχουν στις μέρες μας.

Τι είναι ο βόρακας που ονομάζεται "η νέα μαγειρική σόδα"

Οι περισσότεροι έχουμε ακουστά για τον βόρακα και ειδικά οι πιο μεγάλοι στην ηλικία, αφού έχουμε ακούσει από τις γιαγιάδες μας, ότι ο βόρακας είναι το ιδανικό καθαριστικό για δύσκολους λεκέδες που το χρησιμοποιούσαν στο καθαρισμό του σπιτιού και το πλύσιμο των ρούχων.

Οι περισσότεροι όμως, δεν γνωρίζουμε τι είναι ο βόρακας, που τον βρίσκουμε και πως το χρησιμοποιούμε;

Παρακάτω θα βρούμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να μας λυθεί κάθε απορία, σχετικά με το ορυκτό «πολυκαθαριστικό» και τις χρήσεις του.

Πρόκειται για ένα φυσικό ορυκτό με χημικό τύπο Na2B4O7 • 10H2O. Η επιστημονική ονομασία του είναι δεκαένυδρο τετραβορικό νάτριο και είναι πιο ευρέως γνωστό ως βορικό νάτριο ή τετραβορικό νάτριο, που είναι και μια από τις πιο σημαντικές χημικές ενώσεις που περιέχει ο βόρακας.

Που μπορούμε να το βρούμε

Ο βόρακας περιέχεται σε ορισμένα απορρυπαντικά ρούχων, και σαπούνια και μπορεί ακόμα να υπάρχει ως συστατικά σε κάποιες οδοντόκρεμες. Είναι δύσκολο να το βρείτε σε κάποιο σουπερ μάρκετ, γιαυτό πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση είναι να το παραγγείλετε διαδικτυακά.

Οι χρήσεις του

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή ως πρόσθετο συστατικό σε άλλα προϊόντα καθαρισμού, ακολουθούν μερικές χρήσεις του ως σκόνη και ως καθαρός βόρακας σε νερό:
  • Σκοτώνει τα έντομα και ιδιαίτερα της κατσαρίδες, είναι επίσης αποτελεσματικά και κατά του σκόρου
  • Είναι ένα αποτελεσματικό μυκητοκτόνο
  • Ζιζανιοκτόνο, αρκετά αποτελεσματικό σε ορισμένα ζιζάνια που καταστρέφουν τα φυτά σας.
  • Πολύ καλό καθαριστικό, κατάλληλο για απορρυπαντικά ρούχων
  • Γενικό καθαριστικό για τους δύσκολους λεκέδες στο σπίτι

Ωστόσο, σε ένα πράγμα δεν μπορεί να αναμετρηθεί ο βόρακας την μαγειρική σόδα! Αν πάθεις δηλητηρίαση από κάποιο φάρμακο μόνο η μαγειρική σόδα θα σε σώσει! Δες εδώ πως!