Συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς για ένα σπίτι χωρίς... κινδύνους!

Αθώα αντικείμενα που πρέπει να προσέχουμε!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς για ένα σπίτι χωρίς... κινδύνους!

Σας έχουμε μερικές συμβουλές βγαλμένες από το μπαούλο της γιαγιάς! Ποια είναι αυτά τα αντικείμενα που κάνουν το σπίτι μας... επικίνδυνο! Διαβάστε όσα έχουμε και πρέπει να τα προσέχουμε. Η γιαγιά συμβουλέυει...

Η επιστήμη προειδοποιεί: Αυτά τα αθώα αντικείμενα -με τα οποία έρχεστε σε επαφή σχεδόν καθημερινά- είναι στατιστικά πιο θανάσιμα από τα σαγόνια του καρχαρία. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά...

Κρεβάτι

Μη σας ξεγελά η αθώα όψη του και η χρήση του που σας... χαλαρώνει. Μπορεί να είναι απαλό και μαλακό αλλά ενέχει κινδύνους - όχι τόσο όταν είστε πάνω του, αλλά όταν πέφτετε από αυτό. Η πτώση μάλιστα από το υπέροχα φιλόξενο κρεβάτι στοιχίζει τη ζωή σε 450 Αμερικανούς πολίτες κάθε χρόνο.

Μπαλόνια

Μπορεί να είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών και να αποτελούν τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές κάθε πάρτι -παιδικού και μη-, ωστόσο φαίνεται ότι τα μπαλόνια είναι πιο επικίνδυνα από τα σαγόνια ενός καρχαρία μιας και αποτελούν την αιτία θανάτου 5 ατόμων κάθε χρόνο.

Τηλεόραση

Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, 19 άνθρωποι κάθε χρόνο σκοτώνονται επειδή πέφτει πάνω τους η πλέον αγαπημένη συσκευή κάθε νοικοκυριού.

Σκάλα

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 2 άτομα κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε ατυχήματα που σχετίζονται με την πτώση από σκάλες. Κι αν συμπεριλάβουμε όλων των ειδών σκάλες στοn λογαριασμό, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 1.600 θανάτους παγκοσμίως.

Τοστιέρα

Το πρωινό τοστ αποτελεί για εσάς μια καθημερινή συνήθεια που μπορείτε να κάνετε με (σχεδόν) κλειστά μάτια; Μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείτε την τακτική σας κι αυτό γιατί 45 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο λόγω ηλεκτροπληξία από συσκευές που δεν συντηρούνται σωστά, καθώς και από λάθος χειρισμό τους.

Αυτόματοι πωλητές

Τοποθετήσατε το ευρώ σας στην ειδική σχισμή, πληκτρολογήσατε τον αριθμό στον οποίο αντιστοιχεί το σνακ της επιλογής σας και... ο αυτόματος πωλητής σάς έκλεψε. Εμείς σας λέμε ότι μάλλον είναι σοφότερο να κολυμπήσετε με καρχαρίες παρά να τα βάλετε με αυτό το βαρύ και ογκώδες μηχάνημα γιατί... θα πέσει να σας πλακώσει μιας και είναι υπεύθυνο για 13 θανάτους τον χρόνο.

Αρωματικά κεριά

Οι επιστήμονες τονίζουν πως η χρόνια χρήση αρωματικών κεριών μπορεί να οδηγήσει σε άσθμα, βλάβη στους πνεύμονες και σε καρκίνο.

Κούνιες

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, επιφέρει το... μοιραίο σε 20 άτομα κάθε χρόνο. Πρωταγωνιστές του κακού είναι κατά κύριο λόγο οι κούνιες, ενώ στα θύματα συγκαταλέγονται κυρίως ενήλικες.

Μολύβι

Περίπου 230 άτομα ετησίως βρίσκουν άδοξο τέλος από αυτό τον σχεδόν αθώο εκπρόσωπο των ειδών γραφείου.

Κινητό

Τα μηνύματα (που στέλνουμε ή διαβάζουμε) στο κινητό κατά την ώρα της οδήγησης είναι η αιτία θανάτου 6.000 ατυχημάτων στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα το 25%-30% των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται στην απόσπαση προσοχής του οδηγού που προέρχεται από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Μπανιέρα

Είναι γεγονός ότι το μέρος στο οποίο χαλαρώνετε μετά από μια δύσκολη μέρα και το μέρος που έχετε μετατρέψει σε spa, είναι το σημείο πνιγμού 300 ατόμων τον χρόνο. Ποια είναι η πιο συχνή αιτία που οδηγεί σε θάνατο; Η υπερβολική χαλάρωση που οδηγεί σε ύπνο.

Διαβάστε και μερικές ακόμα συμβουλές της γιαγιάς για ένα ένα σπίτι λαμπίκο. Πώς θα το κρατήσετε καθαρό και αστραφτερό;