Κάνε το σπίτι σου μίνιμαλ με 5 εύκολες κινήσεις

Θα νιώσεις άλλος άνθρωπος!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κάνε το σπίτι σου μίνιμαλ με 5 εύκολες κινήσεις

Αν έχεις βαρεθεί τον υπερφορτωμένο χώρο σου, τότε ήρθε η ώρα να κάνεις μία αλλαγή σε όλο το σπίτι σου! Κάνε την πιο στιλάτη μίνιμαλ διακόσμηση με 5 μόνο απλά βήματα που σου έχουμε βρει, για να ανανεώσεις σχεδόν όλα τα δωμάτια!

Ένα ήρεμο μυαλό συνοδεύεται πάντα και από έναν καθαρό χώρο. Θέλεις να μπαίνεις στο σπίτι σου και αυτομάτως να αισθάνεσαι αγχωμένη; Το να αφήσεις στην άκρη μερικά πράγματα οδηγεί σε παραγωγική αξιοποίηση του χρόνου σου και βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα.

Γενικότερα, το να καθαρίζεις το χώρο σου από τα περιττά αντικείμενα βοηθά τη ζωή σου με ένα σωρό τρόπους.

Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω tips για να αλλάξεις το χώρο σου και να τον κάνεις μίνιμαλ

Οργάνωσε την κρεβατοκάμαρά σου

Το υπνοδωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα καταφύγιο και ένας χώρος απόλυτης ηρεμίας. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που πηγαίνουν για ύπνο και γύρω τους υπάρχει άφθονη ακαταστασία, που καθιστά τη χαλάρωση αδύνατη.

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσεις την ντουλάπα σου. Είναι και ένας καλός τρόπος να περάσεις το χρόνο σου, τώρα που είσαι όλη μέρα σπίτι! Δώρισε τα ρούχα σου και όχι μόνο. Ανακύκλωσε τις παλιές συσκευές κινητών και όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιείς πια.

Καθάρισε τα ντουλάπια της κουζίνας

Μία υπερφορτωμένη κουζίνα μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία σου, και στο πορτοφόλι σου! Το να μην έχεις εύκολη πρόσβαση στα προϊόντα που υπάρχουν μέσα στο ντουλάπι σου ή το να μην μπορείς να διακρίνεις τι υλικά έχεις στο ψυγείο, καθιστά το μαγείρεμα αδύνατο.

Με το να καθαρίσεις καλά την κουζίνα σου, βρίσκεις αμέσως κίνητρο για να μαγειρέψεις υγιεινά και να γίνεις παραγωγική μέσα στην κουζίνα.

Φέρε τα πάνω κάτω στο παιδικό δωμάτιο

Φυσικά και τα παιδιά επηρεάζονται από την ακαταστασία και αποκτούν στρες εξ΄αιτίας της. Επομένως το να κάνεις ένα makeover στο παιδικό δωμάτιο, μπορεί να τα βοηθήσει να χαλαρώσουν.

Κάνε ένα ξεκαθάρισμα στα πράγματά τους μαζί τους και δείξτους πως πλέον έχουν πιο περιορισμένο χώρο για να κρατήσουν όσα θέλουν. Δώρισε τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν σε παιδικά καταφύγια.

Οργάνωσε το γραφείο σου

Ένας καθαρός χώρος εργασίας πάντα σε εμπνέει και σε κάνει πιο δημιουργική. Όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν πάνω στο γραφείο σου πρέπει να περιοριστούν στο μίνιμουμ και ναι ήρθε η ώρα να καθαρίσεις και το συρτάρι κάτω από το γραφείο που έχει μέσα τα πάντα!

Χρησιμοποίησε την εργαλειοθήκη

Αξιοποίησε ένα χώρο στο σπίτι του, όπως το γκαράζ ή την αποθήκη προκειμένου να οργανώσεις όλα τα εργαλεία σου και όλα τα καθαριστικά σου.

Μη διστάσεις όμως να πετάξεις και από εκεί αρκετά πράγματα που σου είναι πραγματικά άχρηστα.