Καθάρισε τους λεκέδες στο χαλί σου με μαγειρικής σόδα - Θα το κάνει σαν καινούριο

Καταπληκτικό αποτέλεσμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καθάρισε τους λεκέδες στο χαλί σου με μαγειρικής σόδα - Θα το κάνει σαν καινούριο

Είχε καλεσμένους στο σπίτι και έπεσε λεκές στο χαλί σου ή τα παιδιά σου έκανα... αταξίες με αποτέλεσμα να το λερώσουν; Τώρα μπορείς να καθαρίσεις όλους τους λεκέδες με χρήση μαγειρικής σόδας. Μάλιστα, θα το κάνει να δείχνει σαν καινούριο.

Από την αποτελεσματικότητά του ως ένα ήπιο λειαντικό, μέχρι τις αποσμητικές του ικανότητες, οι εφαρμογές της μαγειρικής σόδας δείχνουν ατελείωτες. Η εμπειρογνώμονας καθαρισμού και συγγραφέας Μπέκι Ραπιντσούκ, γνωστή και ως «Clean Mama», αποκάλυψε στην Huffington Post μια από τις χρήσεις της.

Συγκεκριμένα, όπως είπαμε μια από τις χρήσεις ρης μαγειρικής σόδας είναι για τους άσχημους λεκέδες των χαλιών που ταλαιπωρούν την κάθε νοικοκυρά.

«Εάν έχετε έναν λεκέ στο χαλί σας, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη σόδα μαγειρικής το σημείο εκεί και αυτό μπορεί να το βοηθήσει» εξηγεί η Ραπιντσούκ. «Μπορείτε επίσης, να ρίξετε λίγο ξύδι και να πασπαλίσετε με σόδα μαγειρικής. Τα δύο αυτά υλικά θα αντιδράσουν και θα εξαφανιστεί ο λεκές. Αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια βάλτε ηλεκτρική σκούπα».

Η Ραπιντσούκ λέει ότι παρόλο που έχει χρησιμοποιήσει αυτή την μέθοδο με μεγάλη επιτυχία, τονίζει ότι δεν λειτουργεί με όλα τα χαλιά.

Να σημειώσουμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μαγειρική σόδα και σαν αντισηπτικό. Δες πως θα καθαρίσεις τα χέρια σου με ένα τόσο απλό υλικό που έχεις μέσα στην κουζίνα σου.

Εκτός από τα χαλιά, χρησιμοποιείτε τη μαγειρική σόδα και στον κάδο απορριμάτων

Τώρα μπορείς να εξαφανίσεις και να απαλλαγείς μια και καλή από τις άσχημες μυρωδιές που βγάζει ο κάδος απορριμάτων σου, ακόμη και αν δεν έχει ρίξει μέσ υπολλίμματα φαγητού. Βάλε μέσα στο πάτο του μαγειρική σόδα και ξεμπέρδεψες.

Ικανή να κάνει θαύματα, όταν την χρησιμοποιείτε στην μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, η μαγειρική σόδα υπόσχεται να σας καταπλήξει με 11 ακόμα χρήσεις μέσα το σπίτι.

Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό. Προμηθευτείτε αρκετά κουτιά και αρχίστε να αντιμετωπίζετε ότι σας απασχολούσε μέχρι σήμερα με τη μαγειρική σόδα.

Έτσι θα εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο απορριμάτων

Πολλές φορές ο κάδος των σκουπιδιών απορροφά άσχημες μυρωδιές από τα σκουπίδια σας με αποτέλεσμα να έχει μονίμως μια άσχημη μυρωδιά. Τοποθετήστε μαγειρική σόδα στον πάτο του κάδου και από πάνω την σακούλα για τα σκουπίδια και αφήστε τη σόδα να δράσει και να εξαφανίσει την άσχημη μυρωδιά του κάδου.