Μην πετάτε τις παλιές εφημερίδες - 7+1 μυστικά των γιαγιάδων για την καθαριότητα του σπιτιού

Αφαιρούσαν με αυτές την μούχλα και τις χρησιμοποιούσαν σαν... ξεσκονόπανο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μην πετάτε τις παλιές εφημερίδες - 7+1 μυστικά των γιαγιάδων για την καθαριότητα του σπιτιού

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι γιαγιάδες μας στα παλιά τα χρόνια χρησιμοποιούσαν τις παλιές εφημερίδες για την καθαριότητα του σπιτιού κι εμείς σου βρήκαμε τα 7+1 μυστικά τους!

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά τα φύλλα της εφημερίδας είναι το τέλειο εργαλείο για πολλές δουλειές του σπιτιού. Δείτε όλα όσα μπορείτε να κάνετε με αυτά, αφού βεβαίως βεβαίως διαβάσετε πρώτα τα νέα που γράφουν αυτά.

Τα 7+1 μυστικά των γιαγιάδων με τις εφημερίδες

Ανανεώστε τα αντικείμενα που μυρίζουν μούχλα

Αν κάποιο βιβλίο ή ρούχο μυρίζει μούχλα, τότε μια παλιά εφημερίδα μπορεί να σας χρησιμεύσει πολύ. Πάρτε μερικά φύλλα και βάλτε τα στον πάτο μιας σακούλας. Βάλτε από πάνω το αντικείμενο που μυρίζει και κλείστε τη σακούλα. Αφήστε την όπως είναι για μία εβδομάδα. Μόλις την ανοίξετε, θα διαπιστώσετε πως η άσχημη μυρωδιά έχει απορροφηθεί από την εφημερίδα.

Φρεσκάρετε το ψυγείο σας

Για να μη χαλάνε τα λαχανικά, τα φρούτα και ό,τι άλλο ακουμπάτε χύμα στα ράφια του ψυγείου σας, απλώστε φύλλα εφημερίδας στα ράφια και τοποθετήστε πάνω τους τα λαχανικά σας. Μία φορά την εβδομάδα φροντίζετε να τα αντικαθιστάτε.

Στεγνώστε βρεγμένα παπούτσια

Κάθε φορά που βρέχει και τα παπούτσια σας γίνονται μούσκεμα, φροντίστε να τοποθετήσετε φύλλα εφημερίδας μέσα τους. Ετσι θα απορροφάται η υγρασία και θα προστατεύονται τα παπούτσια σας από αυτήν.

Πακετάρετε εύθραυστα αντικείμενα

Οταν θέλετε να μετακινήσετε κάτι εύθραυστο σε μια μετακόμιση ή σε ένα ταξίδι, καλό θα είναι να το τυλίγετε με εφημερίδα για να μην κινδυνεύει να σπάσει. Φροντίζετε να βάζετε αρκετά φύλλα γύρω από το αντικείμενο που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε ένα κουτί με πολλά φύλλα εφημερίδας και μέσα σε αυτό να τοποθετήστε τα αντικείμενα με ασφάλεια.

Καθαρίζετε καθρέφτες και τζάμια

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζετε καθρέφτες και τζάμια είναι να το κάνετε με ένα φύλλο εφημερίδας. Ψεκάζετε με το καθαριστικό σας πάνω στην τσαλακωμένη σας εφημερίδα και με αυτήν καθαρίζετε την επιφάνεια που θέλετε.

Σκοτώστε τα ζιζάνια στην αυλή

Αν έχετε αυλή και σας προβληματίζει το θέμα των ζιζανίων, με μερικά φύλλα εφημερίδας μπορείτε να τα εξολοθρεύσετε. Καλύψτε τα με αυτά έτσι ώστε να μην μπορούν να παίρνουν οξυγόνο και φως από τον ήλιο. Μετά από λίγο θα ψοφήσουν και θα γίνουν λίπασμα για το χώμα σας. Προσέξτε να μη βάζετε εφημερίδες κοντά σε λουλούδια, γιατί μπορεί να έχουν και αυτά την ίδια κακή τύχη με ζιζάνια.

Αποθηκεύστε τις μπότες σας

Για να μη χάνουν τη φόρμα τους οι μπότες σας το καλοκαίρι που τις αποθηκεύετε μέχρι τον επόμενο χειμώνα, βάλτε τσαλακωμένα φύλλα εφημερίδας μέσα σε αυτές.

Καθαρίστε τα πάντα

Το χαρτί της εφημερίδας είναι απορροφητικό όπως ακριβώς και οι χαρτοπετσέτες ή το χαρτί κουζίνας που χρησιμοποιείτε για να σκουπίζετε επιφάνειες. Βάλτε μερικά φύλλα στην κουζίνα σας για εκείνες τις ημέρες που σας έχει τελειώσει οποιοδήποτε άλλο είδος χαρτιού.

Προσοχή στη χρήση της εφημερίδας!

Τι και αν στεγνώνουν στη στιγμή; Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις ίδιες εφημερίδες ξανά και ξανά, γιατί τα βρεγμένα φύλλα που τοποθετούνται σε μεγάλες επιφάνειες, για πολλή ώρα μάλιστα, μπορεί να ξεβάψουν πάνω στα τζάμια σας ή στα παπούτσια σας (ειδικά αν είναι ανοιχτόχρωμα) ή γενικότερα να αφήσουν σημάδια. Μην ξεχνάτε ΠΟΤΕ πως κάθε φύλλο εφημερίδας έχει πάνω του αρκετό μελάνι που μπορεί να κάνει ζημιά στο σπίτι σας...

Δείτε εδώ, βέβαια, και τα γιατροσόφια των γιαγιάδων για τον βήχα!