Δεν φεύγει από τις κατσαρόλες σου το λάδι; Βάλε μαγειρική σόδα

Το απίστευτο κόλπ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δεν φεύγει από τις κατσαρόλες σου το λάδι; Βάλε μαγειρική σόδα

Αντιμετωπίζεις κι εσύ συχνά το πρόβλημα στις άπλυτες κατσαρόλες σου με το λάδι; Όσο και να τις τρίβεις δεν φεύγει με τίποτα; Ιδού το απόλυτο κόλπο! Το μόνο που πρέπει να βάλεις είναι μαγειρική σόδα.

Γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, η μαγειρική σόδα οφείλει τις «υπερδυνάμεις» της στο pH. Συγκεκριμένα, αυξάνει την περιεκτικότητα διττανθρακικών ιόντων στο πλάσμα, ρυθμίζει την περίσσεια ιόντων υδρογόνου και αυξάνει το pH του αίματος, αντιστρέφοντας με αυτό τον τρόπο τις κλινικές εκδηλώσεις της οξέωσης.

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και το λάδι

Ενίσχυσε τη δύναμη του απορρυπαντικού για τα πιάτα προσθέτοντας μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι.

Να σημειώσουμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μαγειρική σόδα και σαν αντισυπτικό. Δες πως θα καθαρίσεις τα χέρια σου με ένα τόσο απλό υλικό που έχεις μέσα στην κουζίνα σου.

Εξαφανίστε τις άσχημες μυρωδιές του κάδου απορριμμάτων με μαγειρική σόδα

Τώρα μπορείς να εξαφανίσεις και να απαλλαγείς μια και καλή από τις άσχημες μυρωδιές που βγάζει ο κάδος απορριμάτων σου, ακόμη και αν δεν έχει ρίξει μέσ υπολλίμματα φαγητού. Βάλε μέσα στο πάτο του μαγειρική σόδα και ξεμπέρδεψες.

Ικανή να κάνει θαύματα, όταν την χρησιμοποιείτε στην μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, η μαγειρική σόδα υπόσχεται να σας καταπλήξει με 11 ακόμα χρήσεις μέσα το σπίτι.

Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό. Προμηθευτείτε αρκετά κουτιά και αρχίστε να αντιμετωπίζετε ότι σας απασχολούσε μέχρι σήμερα με τη μαγειρική σόδα.

Έτσι θα εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο απορριμάτων

Πολλές φορές ο κάδος των σκουπιδιών απορροφά άσχημες μυρωδιές από τα σκουπίδια σας με αποτέλεσμα να έχει μονίμως μια άσχημη μυρωδιά. Τοποθετήστε μαγειρική σόδα στον πάτο του κάδου και από πάνω την σακούλα για τα σκουπίδια και αφήστε τη σόδα να δράσει και να εξαφανίσει την άσχημη μυρωδιά του κάδου.