Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κάνε τις κούπες σου να λάμπουν με μια φλούδα πορτοκάλι - Το μυστικό κόλπο των γιαγιάδων

Θα πάθεις πλάκα!

Κάνε τις κούπες σου να λάμπουν με μια φλούδα πορτοκάλι - Το μυστικό κόλπο των γιαγιάδων
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 10.04.2020 11:41
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Οι γιαγιάδες παλιά δεν είχαν πλυντήρια πιάτων και τέτοια πράγματα γι αυτό είχαν βρει άλλα μυστικά καθαριότητας όπως το ότι μπορούσαν να κάνουν τις κούπες τους να λάμπουν μόνο με μια φλούδα πορτοκάλι.

Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι και βούτηξε το μέσα σε αλάτι, στη συνέχεια τρίψτο στα τοιχώματα της κούπας. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει μιας και η κούπα σας θα αστράφτει και πάλι!

Μάλιστα, μπορείς να χάσεις βάρος ακολουθώντας αυτή την δίαιτα με πορτοκάλι! Μέχρι 3 κιλά μπορείς να ξεφορτωθείς από πάνω σου!

Σταμάτα να πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ - Δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να πάθεις

Είμαστε σίγουροι πως δεν είχες φανταστεί πως μπορείς να πάθεις κάτι κακό αν πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ. Κι όμως, μπορείς γι αυτό σταμάτα το!

Ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού είναι το πορτοκάλι. Καλό είναι να τον εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή και θα νιώσεις ζωντάνια και ευεξία.

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ

Καλό είναι να αποφεύγεις το χυμό πορτοκαλιού το βράδυ και γενικά των εσπεριδοειδή μετά τις 21:00, διότι όπως έχει αποδειχθεί μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο σου λόγω του αισθήματος έντονης καούρας που μπορεί να προκαλέσει. Ο λόγος είναι πως φρούτα αυτά είναι πολύ όξινα για το σώμα σου και το πιθανότερο είναι να σου προκαλέσουν καούρα. Απόφυγε τέτοιους χυμούς αργά το βράδυ γιατί το πιθανότερο είναι να υποφέρεις από κοιλόπονο όλο το βράδυ.

Kaλύτερη ώρα για χυμό πορτοκάλι;

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι αφού «ξυπνάει» το μυαλό, αυξάνοντας την πνευματική εγρήγορση και την ικανότητα συγκέντρωση της προσοχής. Η νέα μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι που πίνουν ένα χυμό με το πρωινό τους τείνουν να είναι πολύ πιο δραστήριοι το μεσημέρι. Ποτέ όμως με άδειο στομάχι αφού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο στομάχι. Ιδανικά αν νιώσεις πως η κατανάλωση του το πρωί σου δημιουργεί δυσφορία μπορείς να καταναλώσεις τον φυσικό χυμό ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Χωρίς να έχεις άδειο στομάχι δηλαδή αλλά χωρίς να συνδυάζεται και με άλλες τροφές.

Γιατί δεν κάνει να πίνουμε χυμό πορτοκάλι το πρωί

Οι χυμοί φρούτων περιέχουν μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης η οποία, μετά την κατανάλωσή τους, φθάνει γρήγορα στο λεπτό έντερο και όταν το στομάχι παραμείνει άδειο για πολλές ώρες το λεπτό έντερο δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί μεγάλες ποσότητες φρουκτόζης με αποτέλεσμα το σάκχαρο να μην επεξεργάζεται και να δημιουργεί φούσκωμα. Όταν όμως συνδυαστεί με κάποια άλλη ελαφριά τροφή θα αποφύγεις το πρόβλημα και θα μπορέσεις να το κάνεις μέρος του πρωινού σου.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πάρε μαγειρική σόδα και πορτοκάλι και τρίψ'τα στο πρόσωπό σου! Θα γίνεις μια άλλη!

Πίνετε κάθε μέρα ένα στημένο πορτοκάλι - Αυτή είναι η ασθένεια που "σκοτώνει"

Share