Κάνε σαν καινούρια τα πλακάκια σου με μαγειρική σόδα και λίγο ξύδι

Άμεσα αποτελέσματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κάνε σαν καινούρια τα πλακάκια σου με μαγειρική σόδα και λίγο ξύδι

Με την υγρασία ή γενικά από το καυσαέριο έχουν βρωμίσει τα πλακάκια σου και έχει ρίξει τα πάντα, ωστόσο δεν καθαρίζουν με τίποτα; Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μαγειρική σόδα με λίγο ξύδι και θα δεις αποτελέσματα, χωρίς να βάλεις για ακόμη μια φορά χημικά προϊόντα. Κάνε τα σαν καινούρια...

Λόγω του γεγονότος ότι χαρακτηρίζεται ως ένα ήπιο καθαριστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μάρμαρα χωρίς να υπάρξει καμία αλλοίωση στο υλικό. Πρόκειται για ένα εντελώς φυσικό υλικό, το οποίο αξίζει να το δοκιμάσεις προκειμένου να απαλλαχτείς από τα χημικά.

Το πρόβλημα με τα πλακάκια είναι η βρωμιά και η μούχλα που συσσωρεύεται μεταξύ των αρμών. Στις χρήσεις της μαγειρικής σόδας περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των πλακιδίων και η αντιμετώπιση της μούχλας.

Μαγειρική σόδα πλακάκια

Η συνταγή για να καθαρίσεις τα πλακάκια σου

Σε ένα μπολ με 7 κούπες νερό, ρίξε μισή κούπα σόδα, ¼ της κούπας λευκό ξύδι και ⅓ της κούπας λεμόνι. Χρησιμοποίησε αυτό το δραστικό καθαριστικό τρίβοντάς το με μία οδοντόβουρτσα, μέχρι να ασπρίσουν οι αρμοί.

Επίσης, μπορείς να φτιάξεις ταμπλέτες γενικού καθαρισμού με μαγειρική σόδα! Δες εδώ το πως!

Απολυμάνετε και τους τοίχους με μαγειρική σόδα

Σε έχει πιάσει το μικροφοβικό σου και θες να περάσεις όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σου με καθαριστικό για να τις απολυμάνεις; Τον τοίχο πέρνα τον με μαγειρική σόδα και θα πεθάνει ότι μικρόβιο έχει πάνω.

Είναι ένα κολπάκι που έκαναν στα παλιά χρόνια οι γιαγιάδες μας οπότε όπως καταλαβαίνεις τα αποτελέσματά του θα είναι συγκλονιστικά.

Καθάρισμα τοίχου

Είναι γεγονός ότι μπορείς να εφαρμόσεις τη σόδα ακόμα και στους τοίχους σου. Ειδικά εάν έχεις παιδιά που συνηθίζουν να δείχνουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική επάνω στους τοίχους, θα σου χρειαστεί το συγκεκριμένο καθαριστικό. Ακόμα, όμως, και αν απλά ο τοίχος σου έχει λερωθεί, τότε ανάμειξε λίγο ζεστό νερό με μαγειρική σόδα και τρίψε με αυτό το λεκέ. Ύστερα καθάρισε το σημείο με ένα βρεγμένο πανί.

Ωστόσο, με μαγειρική σόδα μπορείς να απολυμάνεις και το αυτοκίνητό σου! Δες εδώ ακριβώς τον τρόπο