Μυρίζει το αυτοκίνητο σας τσιγάρο; Η μαγειρική σόδα θα σας σώσει

Απίστευτο κόλπο

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Μυρίζει το αυτοκίνητο σας τσιγάρο; Η μαγειρική σόδα θα σας σώσει

Μυρίζει το αυτοκίνητο σας τσιγάρο; Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις και κάθε φορά είναι εκεί για εσάς για να σας σώσει. Από το σπίτι έως και το αυτοκίνητο σας μπορεί να κάνει την διαφορά, και να καθαρίσετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda: είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη.Δεν πάει ο νους μας στις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες χρήσεις της!

Αυτοκίνητο

  • Καθαρίζουμε λεκέδες από λάδια αυτοκινήτου. Ρίχνουμε απλώς σόδα πάνω τους και τρίβουμε.
  • Σκουπίζουμε το παρμπρίζ μας με σόδα για να αποκρούεται καλύτερα η βροχή.
  • Για να ξεμυρίσει το τασάκι και να εξαφανιστούν τυχόν μυρωδιές τσιγάρου. Ρίχνουμε μπόλικη σόδα μέσα στο τασάκι. Βάζουμε καινούργια κάθε φορά που αδειάζουμε το τασάκι.
  • Για το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Η σόδα αφαιρεί και καθαρίζει το αυτοκίνητο από βρομιές και λεκέδες: 1 κουταλιά γλυκού ανά λίτρο νερό, μόνη της ή μαζί με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε. Μπορούμε επίσης να ρίξουμε σόδα σε βρεγμένο σφουγγάρι και να καθαρίσουμε, ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε και μαγειρική σόδα για να μυρίσει πιο όμορφα ο χώρος σας.

Ωστόσο εκτός από την καθαριότητα στο αμάξι μαγειρική σόδα σας βοηθάει και με το έγκαυμα στην παραλία

Πήγες παραλία και ο ήλιος σε έκαψε με αποτέλεσμα να πάθεις έγκαυμα και να πονάς παντού; Φτιάξε αυτό το μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό και δεν θα νιώθεις τίποτα.

Ξέρω, ξέρω, έχεις ξεκινήσει ήδη τα μπανάκια και είσαι σε πολύ καλή διάθεση που επιτέλους πήρες λίγο χρωματάκι! Αλλά, μήπως, το... παράκανες; Μήπως αποκοιμήθηκες στην ξαπλώστρα και ξέχασες να ανανεώσεις το αντηλιακό σου και κάηκες λιγάκι; Μην σκας! Όλες το έχουμε πάθει! Και την λύση για αυτό μπορείς να την βρεις στο σπίτι σου!

Το μυστικό με μαγειρική σόδα για να μην πονάνε τα εγκαύματά σου

Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται αυτή η πρακτική γιατί η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι απορροφά το δηλητήριο και δρα κατά της κοκκινίλας και του πρηξίματος. Ρίχνουμε σόδα και νερό πάνω στο τσίμπημα και αφήνουμε να στεγνώσει. Βοηθάει ακόμα και στο ελαφρύ κάψιμο από τον ήλιο.

2 ακόμη τρόποι να καταπολεμήσεις τα εγκαύματα

  • Μαύρο τσάι: Το μαύρο τσάι επαναφέρει το pH του δέρματος στα σωστά επίπεδα. Αφού το βράσεις, άφησέ τι να κρυώσει καλά. Έπειτα, ρίξε μέσα λίγη φρέσκια μέντα. Τέλος,, βάλε το μείγμα σε μια πετσέτα και ταμποναριστά άπλωσε στα εγκαύματα.
  • Αγγούρι: Λιώσε 1-2 μικρά αγγούρια στο μπλέντερ και άπλωσε στο σώμα ακόμα και το πρόσωπο! Θα σε ανακουφίσει αλλά και θα σε ενυδατώσει αμέσως!