Έχεις λουλούδια και δεν θες να μαραθούν; Με την μαγειρική σόδα θα τα "ζωντανέψεις"

Πως θα σας σώσει;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Έχεις λουλούδια και δεν θες να μαραθούν; Με την μαγειρική σόδα θα τα

Έχεις λουλούδια και δεν θες να μαραθούν; Με την μαγειρική σόδα θα τα "ζωντανέψεις" και θα δείχνουν πιο φρέσκα και όμορφα από ποτέ. Θα τα βοηθήσει να πάρουν τη ζωντάνια τους, χωρίς όμως να τους ρίξεις συστατικά που θα τα βλάψουν.

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda: είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη.Δεν πάει ο νους μας στις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες χρήσεις της!

Μαγειρική σόδα και σπίτι

  • Κρατάμε τα κομμένα λουλούδια πιο φρέσκα για περισσότερο καιρό με την προσθήκη από ένα κουταλάκι του γλυκού στο νερό του βάζου.
  • Καθαρίζουμε τις κουρτίνες του ντους με εμβάπτιση τους σε μαγειρική σόδα και νερό.
  • Αφαιρεί τα άλατα στο μπάνιο. Βάζουμε στη μπανιέρα 10 κουταλιές σούπας σόδα για να «μαλακώσει» το νερό.
  • Βάζουμε λίγη σόδα στην ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσουμε την άσχημη μυρωδιά.
  • Ξεβουλώνουμε τα σιφόνια: Ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι σόδα στο σιφόνι και αμέσως μετά 1/2 φλιτζάνι ξύδι. Σκεπάζουμε το σιφόνι και μόλις σταματήσει το άφρισμα ρίχνουμε βραστό νερό. Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε προληπτικά. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι σόδα και 1 φλιτζάνι αλάτι. Μία φορά την εβδομάδα ρίχνουμε στο σιφόνι 1/4 φλιτζάνι από αυτό το μείγμα και ξεπλύνουμε το με βραστό νερό και μετά κρύο, ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε και μαγειρική σόδα για να μυρίσει πιο όμορφα ο χώρος σας.

Εκτός από τα λουλούδια σας η μαγειρική σόδα μπορεί να σώσει και το αυτοκίνητο σας από τις μυρωδιές

Μυρίζει το αυτοκίνητο σας τσιγάρο; Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις και κάθε φορά είναι εκεί για εσάς για να σας σώσει. Από το σπίτι έως και το αυτοκίνητο σας μπορεί να κάνει την διαφορά, και να καθαρίσετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda: είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη.Δεν πάει ο νους μας στις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες χρήσεις της!

Αυτοκίνητο

  • Καθαρίζουμε λεκέδες από λάδια αυτοκινήτου. Ρίχνουμε απλώς σόδα πάνω τους και τρίβουμε.
  • Σκουπίζουμε το παρμπρίζ μας με σόδα για να αποκρούεται καλύτερα η βροχή.
  • Για να ξεμυρίσει το τασάκι και να εξαφανιστούν τυχόν μυρωδιές τσιγάρου. Ρίχνουμε μπόλικη σόδα μέσα στο τασάκι. Βάζουμε καινούργια κάθε φορά που αδειάζουμε το τασάκι.
  • Για το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Η σόδα αφαιρεί και καθαρίζει το αυτοκίνητο από βρομιές και λεκέδες: 1 κουταλιά γλυκού ανά λίτρο νερό, μόνη της ή μαζί με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε. Μπορούμε επίσης να ρίξουμε σόδα σε βρεγμένο σφουγγάρι και να καθαρίσουμε