Αν έχετε το κλιματιστικό σε αυτό το σημείο του σπιτιού σας μειώνεται η απόδοσή του!

Αδιανόητο! Εσείς το γνωρίζατε αυτό;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αν έχετε το κλιματιστικό σε αυτό το σημείο του σπιτιού σας μειώνεται η απόδοσή του!

Με το καλοκαίρι να μπήκε επιτέλους για τα καλά, τα air condition έχουν πάρει φωτιά! Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για σένα, για να σε προειδοποιήσουμε πως... υπάρχει ένα σημείο του σπιτιού σου που αν έχεις τοποθετήσει εκεί το κλιματιστικό σου θα έχει μειωμένη απόδοση κι εσύ απλά... θα πληρώνεις πολλά!

Ποιο είναι το σημείο του σπιτιού σου που δεν πρέπει να τοποθετείς το κλιματιστικό σου

Όπως καταλαβαίνεις και μόνος σου, όταν το κλιματιστικό είναι κοντά σε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα μειώνεται η απόδοσή του. Αυτό συμβαίνει γιατί ο θερμοστάτης του ελέγχει τη θερμοκρασία κοντά στο κλιματιστικό και καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να μειώσει τη θερμοκρασία που "καταλαβαίνει" ότι επικρατεί στον χώρο. Αν το έχεις τοποθετήσει κοντά σε συσκευές θερμότητας, όπως τον φούρνο, κάλεσε έναν ειδικό να σε βοηθήσει για να βρεις μία καλύτερη θέση για το κλιματιστικό στον χώρο σου.

Ωστόσο, αν δεν έχετε κλιματιστικό να κάποιοι τρόποι για να βγάλετε το καλοκαίρι χωρίς να ιδρώσετε!

κλιματιστικό το δωμάτιο που δεν πρέπει να το βάλεις

Σε ποια θερμοκρασία το κλιματιστικό έχει καλή απόδοση και υγιεινές συνθήκες;

Το κλιματιστικό μηχάνημα, που είναι εγκατεστημένο στο δωμάτιό σου, έχει επιλεγεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άνεσης για το χώρο χειμώνα καλοκαίρι. Η θερμοκρασία του δωματίου θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κάποια όρια έτσι, ώστε το ανθρώπινο σώμα να μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα στις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Οι θερμοκρασίες αυτές θα πρέπει να είναι 25-28°C για τη λειτουργία της ψύξης και 20-23°C για τη λειτουργία της θέρμανσης. Ιδιαίτερα εάν στο δωμάτιο έχουμε βρέφη ή μικρά παιδιά, το καλοκαίρι το κλιματιστικό θα πρέπει να το βάζουμε στο ανώτερο όριο δηλαδή στους 28°C.

Όταν ορίζουμε θερμοκρασίες εκτός αυτών των ορίων, δημιουργούμε συνθήκες οι οποίες δεν είναι φιλικές για τον οργανισμό μας. Το αίσθημα της ζέστης ή του ψύχους γίνεται πολύ πιο έντονο αν οι συνθήκες το εσωτερικού χώρου είναι πολύ διαφορετικές από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ εσωτερικού χώρου και εξωτερικού περιβάλλοντος θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 10-15°C