Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Φτιάξτε καθαριστικό διάλυμα με μαγειρική σόδα και ξύδι και εξαφανίστε τα βακτήρια από το νεροχύτη

Έτσι θα αποφύγετε μελλοντικές λοιμώξεις ή τροφικές μολύνσεις

Φτιάξτε καθαριστικό διάλυμα με μαγειρική σόδα και ξύδι και εξαφανίστε τα βακτήρια από το νεροχύτη
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 29.05.2020 06:48
Αρθρογράφος: Ελένη Ζουγανέλη
ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

YOUWEEKLY EDITOR

Αν και μπορεί να μην το γνωρίζετε, ο νεροχύτης της κουζίνας φιλοξενεί παθογόνα βακτήρια και μικροοργανισμούς από τα κατάλοιπα των τροφών. Ωστόσο, μπορείτε να τα εξαφανίσετε με το δικό σας καθαριστικό διάλυμα με μαγειρική σόδα και ξύδι.

Αν θέλετε να αποφύγετε μελλοντικές λοιμώξεις ή τροφικές μολύνσεις, είναι καλό να απολυμαίνετε τακτικά τον νεροχύτη με αντιβακτηριακά προϊόντα.

Το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό καθαριστικό διάλυμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και λευκού ξυδιού. Τα συστατικά αυτά εξαλείφουν τα μικρόβια και βοηθούν τον ανοξείδωτο νεροχύτη να διατηρείται καθαρός και λαμπερός.

Μαγειρική σόδα νεροχύτης καθαριστικό μαγειρικής σόδας και ξύδι

Υλικά για το καθαριστικό διάλυμα με μαγειρική σόδα και ξύδι

 • 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (30 γραμμάρια)
 • 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι (62 ml)

Οδηγίες

 • Πασπαλίστε τον νεροχύτη με μαγειρική σόδα και αφήστε τη να δράσει για πέντε λεπτά.
 • Τρίψτε τον νεροχύτη με μια βούρτσα και έπειτα βρέξτε τον με λίγο λευκό ξύδι.
 • Περιμένετε ακόμα δέκα λεπτά και έπειτα ξεπλύντε.

Έχουν "χάσει" από την άλλη το χρώμα τους οι τοίχοι στο σπίτι σας; Μπορείτε να τους κάνετε και πάλι καθαρούς και φωτεινούς με την χρήση της μαγειρικής σόδας. Δείτε εδώ το απίστευτο μείγμα.

Εκτός του νεροχύτη σας έχουμε και άλλη συγκλονιστική ανακάλυψη για την κουζίνα σας, αν ανακατέψετε μαγειρική σόδα και λεμόνι

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη κάναμε που θα σας σώσει σίγουρα όλους από το πιο σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στην κουζίνα σας. Την άσχημη μυρωδιά! Βάλτε μαγειρική σόδα και λεμόνι και πείτε αντίο στην δυσοσμία.

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε λύσεις με ισχυρά χημικά παρασκευάσματα από το εμπόριο, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτές τις οσμές. Αυτό που ξεχνούν σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι αυτά τα χημικά επηρεάζουν αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα των υπόγειων υδάτων.

Με τον απλό τρόπο που ακολουθεί μπορείτε να πετύχετε “με έναν σμπάρο δυό τριγώνια”: να προστατεύσετε τη Φύση και να απομακρύνετε την δυσωδία από την κουζίνα σας. Ωστόσο, δείτε εδώ πως θα διώξετε με μαγειρική σόδα τις κατσαρίδες από το σπίτι σας

Η συνταγή με μαγειρική σόδα και λεμόνι που θα σώσει την κουζίνα σας

Γι' αυτό θα χρειαστείτε:

 • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
 • 1/2 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας

Τι να κάνετε:

 • Ζεστάνετε τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μέσα στη σόδα για να διαλυθεί καλά. Κάντε το αυτό αργά, επειδή θα υπάρχει κάποια αντίδραση με την μορφή αφρού, μεταξύ σόδας και χυμού.
 • Στη συνέχεια ρίξτε το διάλυμα σιγά-σιγά μέσα στο νεροχύτη. Περιμένετε 10 λεπτά για να απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό.
 • Αυτό ήταν! Δεν θα υπάρχει πλέον κανένα ίχνος από τις δυσάρεστες οσμές.
 • Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να καθαρίσετε όλες τις αποχετεύσεις στο σπίτι (π.χ. στο μπάνιο ή στις υδρορροές στο μπαλκόνι) και να αφαιρέστε όλες τις μυρωδιές. Αντί για χυμό λεμονιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλκοολούχο ξύδι.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βάλτε μαγειρική σόδα στον κουβά και σφουγγαρίστε το σπίτι σας - Θα σας σοκάρει το αποτέλεσμα

Διατήρησε λευκά τα ρούχα σου με το μείγμα μαγειρικής σόδας - Θα είναι σαν καινούρια

Share