Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γνωρίζετε πως η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει... μπαγιατέψει; Το μυστικό για να δείτε αν είναι «φρέσκια»

Μια χρήσιμη συμβουλή

Γνωρίζετε πως η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει... μπαγιατέψει; Το μυστικό για να δείτε αν είναι «φρέσκια»
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 04.06.2020 13:19
Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
ΑΝΘΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Γνωρίζετε πως η μαγειρική σόδα μπορεί να έχει... μπαγιατέψει; Υπάρχει ένα μυστικό για να καταλάβετε αν είναι φρέσκια ή όχι. Αν δεν είναι πρέπει να την πετάξετε άμεσα από το σπίτι σας καθώς δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Για να μάθουμε αν η μαγειρική σόδα, που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας για κάποιο χρονικό διάστημα που ούτε και θυμόμαστε, τότε ακολουθήστε το παρακάτω τεστ!

Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Αν η σόδα αρχίσει να κάνει μπουρμπουλήθρες, τότε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε, αν όχι, πετάξτε τη.

Μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι σας μια μικρή απολύμανση με την μαγειρική σόδα.

Έχεις γκαζόν; Ράντισέ το με μαγειρική σόδα - Η συνταγή που χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες στα χωριά

Οι γιαγιάδες στα χωριά παλιότερα είχαν βρει διάφορες μυστικές συνταγές για να μην σπαταλούν λεφτά σε σκευάσματα! Ένα από αυτά ήταν και το να ραντίζουν το γκαζόν τους ή γενικά τον κήπο τους με μαγειρική σόδα.

Μαγειρική σόδα στο γκαζόν

Για την αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών που δημιουργούν προβλήματα στον χλοοτάπητα, ακολουθούμε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξουμε αυτοσχέδιο οικολογικό σκεύασμα που χρησιμοιούμε για προληπτική προστασία του γκαζόν.

Υλικά

  • 1 κουταλιά γλυκού μαγειρικής σόδας
  • 1 κουταλιά σούπας σακχαρούχου γάλακτος
  • 2 λίτρα νερό

Πώς εφαρμόζουμε τις συνταγές με μαγειρική σόδα στα φυτά;

Η εφαρμογή των παραπάνω συνταγών με βάση τη μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα απλή. Αναμειγνύουμε τα υλικά της συνταγής σε χλιαρό νερό διατηρώντας σωστή αναλογία βάσει της ποσότητα του ψεκαστικού υγρού που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψεκάζουμε με το ψεκαστηράκι μας κάνοντας πολύ καλή διαβροχή στο φύλλωμα των φυτών μέχρι να αρχίζει να σουρώνει.

Επαναλαμβάνουμε κάθε βδομάδα αν έχουμε εκτεταμένη προσβολή ή καθε 2 βδομάδες αν ψεκάζουμε σε προληπτικό επίπεδο. Ο ψεκασμός πρέπει πάντα να γίνεται κατά το σούρουπο, όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 30°C για να μην έχουμε προβλήματα από εγκαύματα στα φυτά. Μετά την εφαρμογή, ξεπλένουμε καλά το ψεκαστηράκι μας για να αποφύγουμε φθορές στα λάστιχά του και το αποθηκεύουμε μέχρι την επόμενη φορά.

Επίσης, με μαγειρική σόδα μπορείτε να φτιάξετε και αποσμητικό χώρου!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πριν ρίξεις την σάλτσα στα μακαρόνια βάλε μαγειρική σόδα - Το μυστικό των γιαγιάδων

Χαμός στο διαδίκτυο με αυτές τις 2 σπιτικές μάσκες προσώπου - Έχουν μαγειρική σόδα και μπανάνα

Share