Ρίξτε μαγειρική σόδα στα φυτά σας και εξαφανίστε ασθένειες και έντομα

Θα «σωθείτε»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρίξτε μαγειρική σόδα στα φυτά σας και εξαφανίστε ασθένειες και έντομα

Ταλαιπωρήστε με τις ασθένειες και τα έντομα που πιάνουν τα φυτά σας και τα καταστρέφουν; Σας έχουμε το πιο έξυπνο μυστικό για να τα εξαφανίσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα.

Για ένα σκεύασμα που είναι φτηνό, εύκολο και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό, κοιτάξτε στα ντουλάπια σας.. Αυτή η συνταγή του Δρ. Τόμας Α. Ζίττερ, καθηγητή στο Πανεπιστημιακό Τμήμα της φυτολογικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Κορνέλ, είναι ένα ελαφρύ λάδι που λειτουργεί ως αυτοκόλλητο για να βοηθήσει τη διατήρηση της σόδας στα φυτά.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή όταν πρέπει να ψεκάσετε μόνο περιστασιακά γιατί μερικά φυτά μπορεί να τραυματιστούν λόγω επαναλαμβανόμενων εφαρμογών λαδιού.

Συστατικά για το μείγμα με μαγειρική σόδα που θα εξαφανίσει τα έντομα και τις ασθένειες από τα φυτά

  • 1 κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας
  • 1 κουταλιά σούπας λαδιού για γεωργική χρήση
  • 4 λίτρα νερό

Μαγειρική σόδα φυτά εξαφάνιση ασθενειών και εντόμων

Οδηγίες

  • Αναμίξετε τη σόδα μαγειρικής, το λάδι και το νερό στον ψεκαστήρα.
  • Ψεκάστε το κάθε φυτό εντελώς, συμπεριλαμβανομένων των δύσβατων σημείων όπως οι κάτω πλευρές των φύλλων. Οι μύκητες αναπτύσσονται πολύ καλά στην κάτω πλευρά ενός φύλλου. Αν ψεκάσετε μόνο την κορυφή, θα μειώσετε τον πληθυσμό κατά το ήμισυ - εάν είστε τυχεροί - και θα έχετε ένα νέο σύνολο σπόρων".

Ωστόσο, οι γιαγιάδες στα χωριά παλιότερα είχαν βρει διάφορες μυστικές συνταγές για να μην σπαταλούν λεφτά σε σκευάσματα! Ένα από αυτά ήταν και το να ραντίζουν το γκαζόν τους ή γενικά τον κήπο τους με μαγειρική σόδα.

Έχεις φυτά και δεν θες να μαραθούν; Με την μαγειρική σόδα θα τα "ζωντανέψεις"

Έχεις λουλούδια και δεν θες να μαραθούν; Με την μαγειρική σόδα θα τα "ζωντανέψεις" και θα δείχνουν πιο φρέσκα και όμορφα από ποτέ. Θα τα βοηθήσει να πάρουν τη ζωντάνια τους, χωρίς όμως να τους ρίξεις συστατικά που θα τα βλάψουν.

Η μαγειρική σόδα ή αλλιώς baking soda: είναι μια χημική ένωση που εμφανίζεται ως μια λεπτή σκόνη.Δεν πάει ο νους μας στις πολλαπλές και ενδιαφέρουσες χρήσεις της!

Μαγειρική σόδα και σπίτι

  • Κρατάμε τα κομμένα λουλούδια πιο φρέσκα για περισσότερο καιρό με την προσθήκη από ένα κουταλάκι του γλυκού στο νερό του βάζου.
  • Καθαρίζουμε τις κουρτίνες του ντους με εμβάπτιση τους σε μαγειρική σόδα και νερό.
  • Αφαιρεί τα άλατα στο μπάνιο. Βάζουμε στη μπανιέρα 10 κουταλιές σούπας σόδα για να «μαλακώσει» το νερό.
  • Βάζουμε λίγη σόδα στην ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσουμε την άσχημη μυρωδιά.
  • Ξεβουλώνουμε τα σιφόνια: Ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι σόδα στο σιφόνι και αμέσως μετά 1/2 φλιτζάνι ξύδι. Σκεπάζουμε το σιφόνι και μόλις σταματήσει το άφρισμα ρίχνουμε βραστό νερό. Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε προληπτικά. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι σόδα και 1 φλιτζάνι αλάτι. Μία φορά την εβδομάδα ρίχνουμε στο σιφόνι 1/4 φλιτζάνι από αυτό το μείγμα και ξεπλύνουμε το με βραστό νερό και μετά κρύο, ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε και μαγειρική σόδα για να μυρίσει πιο όμορφα ο χώρος σας.