Στείλτε στον... αγύριστο τις κατσαρίδες με αγγούρι! Το κόλπο που θα σώσει το σπίτι σας από τις φωλιές τους

Δεν το γνωρίζατε σίγουρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στείλτε στον... αγύριστο τις κατσαρίδες με αγγούρι! Το κόλπο που θα σώσει το σπίτι σας από τις φωλιές τους

Ξεκίνησαν τις επιδρομές στο σπίτι σας οι κατσαρίδες κι έχετε πάθει πανικό; Το Youweekly.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε το παρακάτω πανεύκολο κόλπο με το αγγούρι για να τις στείλετε στον... αγύριστο κι ακόμα παρά πέρα!

Λένε πως είναι τα μοναδικά ζώα που θα επιζήσουν από μια πυρηνική καταστροφή. Δύσκολα θα το επιβεβαιώσουμε κάποτε αυτό, αλλά αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι οι κατσαρίδες είναι ένα μεγάλο και επίμονο πρόβλημα για την πλειονότητα των σπιτιών, ειδικά στις πόλεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι απλοί και εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας.

Αγγούρι και αλουμινόχαρτο για να αποτελειώσετε τις κατσαρίδες

πώς να εξαφανίσω τις κατσαρίδες

Πάρτε ένα κουτί από αλουμίνιο και τοποθετήστε μερικές φλούδες αγγουριού ή κομμάτια μέσα σε αυτό. Αφήστε το όλη τη νύχτα. Οι χυμοί του αγγουριού θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο στο κουτί και θα παράγουν μια μυρωδιά που οι κατσαρίδες δεν μπορούν να αντέξουν.

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε δικό σας σπιτικό εντομοκτόνο! Δείτε εδώ την συνταγή

Μεγάλη προσοχή! Αν δείτε αυτή την κατσαρίδα στο σπίτι σας έχετε πρόβλημα!

Αν και οι λευκές κατσαρίδες σε ένα διαμέρισμα δεν μπορούν να βρεθούν τόσο συχνά, αλλά μερικές φορές εξακολουθούν να τραβάνουν το μάτι - εδώ γεννάται το ερώτημα ποιοι περίεργοι αλμπίνοι είναι τέτοιοι, δεν είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο και γενικά από πού έρχονται από.

Λοιπόν, αν στην κουζίνα ή στο μπάνιο βλέπεις μια ασυνήθιστη λευκή κατσαρίδα, τότε για αρχή πρέπει να θυμάσαι ότι πρακτικά τίποτα άλλο από το χρώμα προέρχεται από το συνηθισμένο κόκκινες κατσαρίδες δεν είναι διαφορετικό - δεν είναι μεταλλαγμένο και δεν είναι λάθος της φύσης.

Μεγάλη προσοχή! Αν δείτε αυτή την κατσαρίδα στο σπίτι σας έχετε πρόβλημα!

Επιπλέον, κάθε κόκκινη μαλλιά κατσαρίδα είναι γαλακτώδης λευκό αρκετές φορές στη ζωή της. Είναι αλήθεια ότι οι μετασχηματισμοί αυτοί συμβαίνουν σπάνια και το ίδιο το λευκό χρώμα δεν διαρκεί πολύ σε ένα έντομο, επομένως, η πιθανότητα να δει κανείς ένα παράσιτο σε μια τέτοια στολή είναι μάλλον μικρός.

Μεγάλη προσοχή! Αν δείτε αυτή την κατσαρίδα στο σπίτι σας έχετε πρόβλημα!

Γιατί οι κατσαρίδες είναι λευκές;

Το κανονικό χρώμα του εξωτερικού κατσαρίδας περιβλήματος εξαιτίας της παρουσίας σε χιτίνη κέλυφος του (επιδερμίδα) μια σειρά από ειδικές χρωστικής μελανίνης από την ομάδα - από τον τρόπο, με τη χημική φύση παρόμοιες με εκείνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για το δέρμα και το χρώμα των μαλλιών σε θηλαστικά.