Ποια μαγειρική σόδα; Ζάχαρη στα φυτά για να μην τα κάψει ο ήλιος - Ο τρόπος για να μείνουν ζωντανά το καλοκαίρι

Το κόλπο που δεν ήξερες!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ποια μαγειρική σόδα; Ζάχαρη στα φυτά για να μην τα κάψει ο ήλιος - Ο τρόπος για να μείνουν ζωντανά το καλοκαίρι

Μπορεί να έχεις ακούσει πως η μαγειρική σόδα θα προστατέψει από πολλά πράγματα τα φυτά σου αλλά ο τρόπος για να μείνουν ζωντανά το καλοκαίρι από τον καυτό ήλιο είναι η ζάχαρη!

Είναι πολύ ωραίο πράγμα να έχουμε το σπίτι μας γεμάτο φυτά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Χαρίζουν ζωή και καθαρό οξυγόνο. Ωστόσο ο ήλιος είναι πολύ επικίνδυνος γι αυτά οπότε πρέπει να ακολουθήσεις την παρακάτω συμβουλή αν δεν θες να τα χάσεις.

Βάλε ζάχαρη στα φυτά σου

Φτιάξτε ένα μείγμα που να αποτελείται από 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Όταν γεμίσετε το βάζο φροντίστε να έχει νερό μέχρι 7-10 εκατοστά από τον πάτο του. Η ζάχαρη τρέφει τα φυτά, ενώ το ξύδι αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Θα εκπλαγείτε από το πόσο φρέσκα θα φαίνονται τα λουλούδια σας για πολύ καιρό.

Τέλος, αν πιστεύετε στο μάτι πρέπει να πάρετε αυτό το φυτό για το σπίτι σας. Διώχνει την γρουσουζιά.

Προστάτευσε τα φυτά σου με αυτό το σπιτικό εντομοκτόνο - Θέλει σκόρδο, κρεμμύδια και πιπεριά

Βάλτε 10 γραμμάρια σκόρδου, 20 γραμμάρια κρεμμύδι, 10 γραμμάρια τριμμένης κόκκινης καυτερής πιπεριάς, 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πράσινο σαπούνι και 100 γραμμάρια νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε ένα λίτρο νερό και αφήστε τα σε ένα μπολ για 24 ώρες. Στη συνέχεια, σουρώστε το διάλυμα και ψεκάστε τα φυτά σας.

πως να προστατεύσεις τα φυτά σου