Έγιναν κίτρινα τα καλώδια στις συσκευές του σπιτιού σας; Κάντε τα πάλι λευκά με μαγειρική σόδα

Το κολπάκι που θα σας λύσει τα χέρια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έγιναν κίτρινα τα καλώδια στις συσκευές του σπιτιού σας; Κάντε τα πάλι λευκά με μαγειρική σόδα

Αντιμετωπίζετε κι εσείς το πρόβλημα "κιτρινισμένα καλώδια" στις συσκευές του σπιτιού σας και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τα επαναφέρετε στο λευκό τους χρώμα; Νομίζετε! Παρακάτω θα βρείτε τα κόλπα που θα σας σώσουν και μεταξύ αυτών είναι και η πάστα με μαγειρική σόδα.

Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και ξεσκονίστε το καλώδιο με ένα στεγνό πανί για να απομακρύνετε τη σκόνη, τις τρίχες από κατοικίδια κλπ.

Φτιάξτε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Μην χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα ή χημικά καθαριστικά. Σκουπίστε κατά μήκος όλο το καλώδιο με το διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Στα σημεία που οι κιτρινίλες επιμένουν διπλώστε το καλώδιο στα δύο (με προσοχή για να μην δημιουργήσετε φθορές) και τρίψτε ελαφρά. Φτιάξτε ένα διάλυμα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων.

Αν εκτός από κιτρινίλα το καλώδιο έχει πάνω στερεοποιημένη μπογιά χρησιμοποιήστε ένα μη αιχμηρό μαχαίρι και αφαιρέστε την προσεκτικά. Αν δεν βγαίνει δοκιμάστε να βάλετε ζεστό ξύδι πάνω σε χαρτί κουζίνας και να την τρίψετε για να μαλακώσει. Ένα πιστολάκι μαλλιών είναι επίσης χρήσιμο για να θερμάνετε την μπογιά και να αφαιρεθεί.

Αν η κιτρινίλα στα καλώδιά σας επιμένει φτιάξτε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, βάλτε τη πάνω στο καλώδιο και αφήστε τη να στεγνώσει πριν την αφαιρέσετε με ένα νωπό σφουγγαράκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τα δύσκολα σημεία. Τέλος βρέξτε ένα πανάκι και περάστε όλο το καλώδιο για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού ή σόδας. Αφήστε το καλώδιο να στεγνώσει πολύ καλά πριν το βάλετε πάλι στο ρεύμα.

Βέβαια, να ξέρετε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαγειρική σόδα για να διώξετε τις κατσαρίδες! Δείτε εδώ πως

Κάντε σαν καινούρια τα σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι σας με μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι

Τώρα που ο καιρός έχει φτιάξει και το καλοκαίρι ειδικά στην Αθήνα, συνηθίζουμε να το περνάμε στα μπαλκόνια μας, ήρθε η ώρα να τα φρεσκάρουμε και να ξεκινήσουμε από τα κάγκελα. Αν έχουν πιάσει σκουριά λόγω της βροχής του χειμώνα, μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι.

Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξετε το χρώμα τους και θα είναι λες και τα έχετε βάψει από την αρχή. Ο τρόπος είναι εύκολος και τα υλικά που θα χρειαστείτε πάρα πολύ οικονομικά.

μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι για σκουριασμένα κάγκελα

Αυτοί είναι οι τρόποι με μαγειρική σόδα ή λεμόνι και αλάτι για τα σκουριασμένα κάγκελα στο μπαλκόνι

Λεμόνι με αλάτι: Στύψτε ένα λεμόνι μέσα σε ένα μπολ και ρίξτε παράλληλα και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στη σκουριά και αφαιρέστε την με ένα πανί. Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό και στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

Σόδα: Αναμείξτε ίσα μέρη σόδας και νερού. Την πάστα που θα δημιουργηθεί απλώστε την στις σκουριασμένες επιφάνειες. Αφήστε να περάσουν τρία λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετέ την με ένα στεγνό πανί. Σε περίπτωση που η σκουριά είναιέντονη, χρησιμοποιήστε για αποτελεσματικότερο καθάρισμα μια μεταλλική βούρτσα.