Το έξυπνο κόλπο για να απολυμάνεις με μαγειρική σόδα και λεμόνι τα σφουγγάρια του σπιτιού σου

Η λύση που θα σε "σώσει"

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το έξυπνο κόλπο για να απολυμάνεις με μαγειρική σόδα και λεμόνι τα σφουγγάρια του σπιτιού σου

Σας βρήκαμε το πιο έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα σφουγγάρια του σπιτιού σας με μαγειρική σόδα, αλλά και λεμόνι. Δεν θέλει καθόλου κόλπο, καθώς είναι πολύ γρήγορο.

Η μαγειρική σόδα έχει πολλαπλές χρήσεις και όλες μια προς μια θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Απολύμανση και πλύσιμο σφουγγαριών με μαγειρική σόδα

Σε ½ λίτρο νερό θα διαλύσεις δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Αφού ανακατέψεις καλά, στη συνέχεια μούλιασε τα σφουγγάρια και τα βετεξ σου μέσα στο μείγμα σόδας, και τοποθέτησε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για τρία λεπτά.

Στη συνέχεια θα τα βγάλεις, θα τα στραγγίξεις καλά και θα τα τοποθετήσεις και πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων για ακόμα ένα λεπτό. Μετά από αυτή τη διαδικασία τα σφουγγάρια και τα βετεξ θα είναι πεντακάθαρα.

Έτσι θα απολυμάνεις τα σφουγγάρια στο σπίτι σου με λεμόνι

Βάζουμε σε ένα μπολ νερό με τον χυμό από μισό λεμόνι. Βουτάμε το σφουγγάρι μας στο υγρό και το αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα είναι καθαρό.

μαγειρική σόδα σόδα

Επίσης, με την μαγειρική σόδα μπορείς να καθαρίσεις από τις άσχημες μυρωδιές τα ντουλάπια της κουζίνας σου! Δες εδώ τον τρόπο

Μυστικά για τα σφουγγάρια μας

- Αντικαθιστούμε τακτικά το σφουγγάρι μας.

- Καθαρίζουμε από υπολείμματα τροφών αμέσως μετά από κάθε χρήση.

- Μετά από κάθε χρήση να το στερεώνουμε όρθιο ώστε να του επιτρέπουμε να στραγγίζει και να στεγνώνει.

- Έχουμε δύο σφουγγάρια στην κουζίνα μας, το ένα για τα πιάτα και το άλλο για τις επιφάνειες της κουζίνας μας, ώστε να προστατεύσουμε το σφουγγάρι από υπερβολικό φορτίο μικροβίων.

Καθαρίστε το μαξιλάρι σας με μαγειρική σόδα και ξύδι - Άμεση απολύμανση

Το μείγμα μαγειρικής σόδας και λευκού ξυδιού είναι απόλυτα φυσικό προϊόν και εγγυημένα θα λευκάνει και θα μαλακώσει το ύφασμα, αφήνοντας φρέσκα και καθαρά μαξιλάρια. Μιλάμε για άμεση απολύμανση!

Τα συγκεκριμένα πανίσχυρα συστατικά έχουν αντιμικροβιακές και λευκαντικές ιδιότητες που ενισχύουν την αφαίρεση των λεκέδων που προέρχονται από σκόνη, βρομιά ή ιδρώτα.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα (80 γρ.)
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι (125 ml)

Οδηγίες παρασκευής

  • Τοποθετήστε τα μαξιλάρια σας στο πλυντήριο. Έπειτα, προσθέστε τη σόδα και το λευκό ξύδι μόλις ο κάδος γεμίσει πλήρως με νερό.

Επίσης, μπορείς να απολυμάνεις και το αυτοκίνητό σου με ένα μείγμα από μαγειρική σόδα! Δείτε το εδώ