Χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στα μαύρα ρούχα; Σταματήστε το αμέσως!

Το μεγάλος λάθος που πρέπει να προσέξουμε!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στα μαύρα ρούχα; Σταματήστε το αμέσως!

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές ιδιότητες και μια από αυτές είναι να καθαρίσει τους δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα. Ωστόσο, δεν πρέπει να τίποτα να τη χρησιμοποιήσουμε στα μαύρα, καθώς τα καταστρέφει.

Συγκεκριμένα, αν η μυρωδιά από τον ιδρώτα αρνείται να φύγει από το ρούχο μας ακόμα και όταν έχει πλυθεί αρκετές φορές, δοκιμάζουμε το παρακάτω τέχνασμα με μαγειρική σόδα και λεμόνι: σε μια λεκάνη στύβουμε ένα λεμόνι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα.

Αφού αφρίσει βουτάμε το σημείο που παρατηρήσαμε τη δυσοσμία στο ρούχο, αφήνουμε για λίγο, στύβουμε, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αφήνουμε να στεγνώσει τελείως. Στη συνέχεια είτε ξεβγάζουμε με κρύο νερό, είτε το πλένουμε όπως συνήθως. Με την μαγειρική σόδα θα ξεχάσεις και τον οδοντίατρο. Δείτε εδώ το λόγο.

Για αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα στα μαύρα ρούχα

Προσοχή όμως! δε χρησιμοποιούμε αυτή τη τεχνική σε μαύρα ή σκουρόχρωμα ρούχα γιατί η σόδα ξεθωριάζει το χρώμα. Για αυτά τα ρούχα χρησιμοποιούμε πράσινο σαπούνι ή ακόμα καλύτερα υγρό πιάτων!

Πλύντε τα ρούχα του μωρού σας με μαγειρική σόδα

Όταν πλύνετε τα ρούχα του μωρού σας με μαγειρική σόδα το αποτέλεσμα θα σας συναρπάσει όταν τα βγάλετε από το πλυντήριο. Θα έχουν εξαφανιστεί ακόμη και οι πιο δύσκολοι λεκέδες.

Όσες είστε μαμάδες παιδιών πολύ μικρής ηλικίας, καταλαβαίνετε πως το πλύσιμο των ρούχων είναι δύσκολο, αφού κάποιοι λεκέδες βγαίνουν με πολύ προσπάθεια.

Το δέρμα του μωρού απαιτεί πιο ήπια καθαριστικά, ωστόσο η οσμή και οι σκληροί λεκέδες αντιστέκονται στα ήπια απορρυπαντικά που είναι ειδικά για μωρά. Για αυτούς τους δύσκολους λεκέδες, πρόσθεσε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα με το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου και πλύνε τα ρούχα του μωρού σου.

Μπορείτε επίσης να βάλετε μαγειρική σόδα στα κιτρινισμένα ρούχα σας. Πρόκειται να γίνουν πιο λευκά και από τα λευκά.

μαγειρική σόδα πλύσιμο μωρού λεκέδες