Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στα έπιπλα του σπιτιού - Το αποτέλεσμα θα σου πάρει το μυαλό

Το κόλπο που θα σε σώσει

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στα έπιπλα του σπιτιού - Το αποτέλεσμα θα σου πάρει το μυαλό

Όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, που μπορούμε να συναντήσουμε στο νεροχύτη της κουζίνας. Ωστόσο, τι μπορεί να κάνει στον καναπέ και τα λοιπά έπιπλα του σπιτιού;

Αρκετές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες, τις καρέκλες ή τις πολυθρονες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας επίπλων που είτε είναι παλιά, είτε έχουν λεκέδες από τρόφιμα. Έτσι για να διώξετε αυτές τις οσμές, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τα έπιπλά σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Έχουμε και ένα ακόμα απίστευτο κόλπο με μαγειρική σόδα για τα γυαλιά μυωπίας. Δείτε το εδώ και θα σας σώσει!

Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον έπιπλο και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα.

Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Πηγή: athensmagazine.gr

Εξαφανίστε κάθε είδος μικροβίου από το αυτοκίνητο σας με μαγειρική σόδα - Μοναδικό κόλπο

Πρέπει όλοι να δώσουμε μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε μικρόβια που μπορεί να μας φέρουν σε κίνδυνο, ειδικά με τον κορωνοϊό. Με μαγειρική σόδα, μπορούσε να εξαφανίσουμε όσα υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο μας.

Μπορεί οι ευκαιρίες στα πλυντήρια αυτοκινήτων να είναι δελεαστικές, αλλά υπάρχουν τρόποι έξυπνοι, φτηνοί, ίσως και περίεργοι, που θα μεταμορφώσουν τα αυτοκίνητά μας σε… γυαλιστερή ατραξιόν.

Έτσι θα εξαφανίσετε τα μικρόβια από το αυτοκίνητο σας με μαγειρική σόδα

  • Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω.
  • Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το «μαγικό υγρό».
  • Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.

Δείτε και το έξυπνο κόλπο για να απολυμάνεις με μαγειρική σόδα και λεμόνι τα σφουγγάρια του σπιτιού σου.

μαγειρική σόδα σόδα