Ξεσηκώθηκε ο κόσμος με την ανακοίνωση των ΙΚΕΑ

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξεσηκώθηκε ο κόσμος με την ανακοίνωση των ΙΚΕΑ

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΙΚΕΑ πριν από μερικές ημέρες. Οι καταναλωτές "τρέχουν" να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε σχολεία και γραφεία, αγοράζοντας διάφορα έπιπλα από τα καταστήματα λόγω του κορωνοϊού και των νέων μέτρων που έχουν παρθεί, ενώ βρίσκονται και υπό τον φόβο ενός δεύτερου lockdown - Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε μια τέτοια περίπτωση μέχρι στιγμής δεν συζητείται.

Η αγαπημένη εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 45% τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Αύγουστο, με πάνω από 4 δισεκατομμύρια επισκέψεις στην ιστοσελίδα της. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της σουηδικής εταιρείας, με τις πωλήσεις επίπλων γραφείου να αποδίδουν επίσης έντονα, δήλωσε εκπρόσωπος της IKEA στο CNN.

Την ίδια ώρα, οι διαδικτυακές πωλήσεις παραμένουν υψηλές, ακόμη και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, πρόσθεσε.

«Βόμβα» από τα ΙΚΕΑ - Ανακοινώθηκε και αφορά όλους τους καταναλωτές

Μια «βόμβα» έσκασε από τα ΙΚΕΑ και αφορά όλους τους καταναλωτές τους. Η είδηση που ανακοινώθηκε είναι σημαντική και σίγουρα θα χαροποιήσει πολλούς.

Αυτή είναι η ανακοίνωση από τα ΙΚΕΑ που αφορά όλους τους καταναλωτές

Βαρεθήκατε τη συρταριέρα που αγοράσατε από το Ikea; Ο σουηδικός κολοσσός του συναρμολογούμενου επίπλου, που προσπαθεί να μετατρέψει το μοντέλο του σε μοντέλο κυκλικής οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινιάζει μια πρωτόγνωρη εκστρατεία αγοράς επίπλων του για να μεταπωλήσει στη συνέχεια, με την ευκαιρία της Black Friday. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας “Buy Back Friday” όπως ονομάζεται, οι πελάτες θα λάβουν ένα κουπόνι αγοράς που θα καλύπτει έως το 50% της αρχικής τιμής του αντικειμένου που καταθέτουν, σύμφωνα με την Ingka, την εταιρία franchise η οποία συγκεντρώνει σχεδόν το 90% των καταστημάτων του ομίλου παγκοσμίως.

Το εγχείρημα, που διεξάγεται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου σε 27 χώρες.

Πριν από λίγες μέρες βέβαια, έγινε γνωστή και μία κίνηση - έκπληξη από τα ΙΚΕΑ. Δείτε εδώ και θα πάθετε πλάκα.

“Κάθε τι που δεν μπορεί να μεταπωληθεί θα ανακυκλωθεί ή θα δοθεί σε πρωτοβουλίες για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία της Covid-19”, διευκρινίζει ο όμιλος. Έως το 2021 το Ikea προβλέπει να εγκαταστήσει σε κάθε κατάστημά του, χώρους για τη επισκευή και τη μεταπώληση μεταχειρισμένων επίπλων, κάτι που γίνεται ήδη σε ορισμένα καταστήματα του ομίλου.

“Χώρες όπως η Αυστραλία και ο Καναδάς εφαρμόζουν δοκιμαστικά αυτές τις υπηρεσίες αγοράς αλλά η ‘Buyback Friday’ θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουμε σε 27 χώρες”, δήλωσε ο Πολ Μιλς, εκπρόσωπος της Ingka. Για να απαντήσει στις επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες το μοντέλο του, που βασίζεται στην πώληση συναρμολογούμενων προϊόντων χαμηλού κόστους, οδηγεί στην υπερκατανάλωση και τη σπατάλη, το Ikea άρχισε να επισκευάζει και να ανασκευάζει τα προϊόντα που είχαν κάποια ζημιά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σε κάθε κατάστημά του.

Ο σουηδικός κολοσσός, που απασχολεί περισσότερους από 217.000 εργαζόμενους και διαθέτει 500 και πλέον σημεία πώλησης για ετήσιο κύκλο εργασιών που περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεσμεύτηκε να γίνει ένας παράγοντας της κυκλικής οικονομίας έως το 2030. Θέλει να μειώσει το συνολικό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα κατά 70% κατά μέσο όρο ανά προϊόν μέχρι τότε.

TAGS