Αυτά είναι τα φυτά που δημιουργούν δροσιά στο σπίτι - Λειτουργούν σαν κλιματιστικό ή ανεμιστήρα

Εσύ το ήξερες ότι μπορείς να δροσιστείς με έναν τόσο εύκολο τρόπο;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυτά είναι τα φυτά που δημιουργούν δροσιά στο σπίτι - Λειτουργούν σαν κλιματιστικό ή ανεμιστήρα

Η θερμοκρασία στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες έχει χτυπήσει κόκκινο και δυστυχώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα! Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ούτε κλιματιστικό ούτε ανεμιστήρα στο σπίτι τους το Youweekly.gr σου βρήκε έναν πολύ εύκολο τρόπο για να δροσιστείς!

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ένα σπίτι μπορεί να γίνει πιο δροσερό ακόμη και με μερικά φυτά εσωτερικού χώρου. Κάποια από αυτά δεν απαιτούν χρονοβόρα φροντίδα και το σημαντικότερο είναι ότι απορροφούν τη θερμότητα, όπως το σφουγγάρι το νερό, χαρίζοντας δροσιά, φρεσκάδα και ομορφιά στον προσωπικό μας χώρο.

Τα φυτά που πρέπει να έχεις σπίτι το καλοκαίρι

τι να κάνεις για να δροσιστείς αν δεν έχεις ούτε κλιματιστικό ούτε ανεμιστήρα

Φίκος

Αποτελεί ίσως το πιο γνωστό φυτό εσωτερικού χώρου και είναι το ιδανικότερο φυτό για την εσωτερική διακόσμηση με φαρδιά φύλλα, σκληρά και βαθυπράσινα. Χαρακτηριστικό αυτών των φυτών είναι η φυσική τάση που έχουν να ρίχνουν τα χαμηλότερα φύλλα τους, καθώς μεγαλώνουν σε ηλικία ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι απορροφούν τη θερμότητα.

Φτέρη Βοστώνης

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φυτό που προέρχεται από τροπικά μέρη και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο ως ένα φυτό εσωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης.

Αλόη

Ακόμη ένα γνωστό φυτό για τις πολλές ιδιότητες που έχει. Μια από αυτές είναι ότι απορροφά αρκετή από τη ζέστη σε έναν κλειστό χώρο. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία ότι εκχυλίσματα της αλόης της γνησίας μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση των αυξημένων λιπιδίων στο αίμα.

Μπενζαμίνη

Είναι γνωστό και ως φίκος Μπέντζαμιν. Έχει λεπτά κλαδιά με απανωτά χωρίσματα, τα οποία δίνουν στο φυτό ένα κομψό σχήμα, που μοιάζει με δέντρου. Καλύπτεται από μικρά, γυαλιστερά, γλωσσοειδή φύλλα. Είναι φυτό εύκολο στην φροντίδα του και χαρίζει δροσιά στο χώρο που βρίσκεται.

Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να κοιμάσαι με τον ανεμιστήρα ανοιχτό όλο το βράδυ

Ο ανεμιστήρας παρόλο που κινεί τον αέρα γύρω από το δωμάτιο ενισχύοντας έτσι την φρεσκάδα του δωματίου, ανασηκώνει δυστυχώς σκόνη και γύρη που κατακάθεται σε κάθε δωμάτιο.

Όσοι είναι αλλεργικοί και έχουν άσθμα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοιμούνται με τον ανεμιστήρα ανοιχτό.

Η σκόνη ανακυκλώνεται και την εισπνέετε καθώς κοιμάστε.

Ο ανεμιστήρας πρέπει να καθαρίζεται και να μην έχει σκόνη στις λεπίδες του. Αν έχει σκόνη, τότε με το που τον ενεργοποιήσετε θα εκτοξευθεί στον αέρα όλη αυτή η σκόνη.

Ενα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από τον ανεμιστήρα, είναι να ερεθιστούν τα μάτια και ίδιως όσοι φοράνε φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με τα μάτια τους εν μέρει ανοιχτά και ο ερεθισμός από τον ανεμιστήρα είναι πολύ πιθανός.

Τέλος ο ανεμιστήρας μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μυς. Ο πόνος στον σβέρκο και στην πλάτη που μπορεί να νιώσετε το πρωί που θα ξυπνήσετε, μπορεί να οφείλεται στο συνεχές ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα.