Καθάρισε τα λίπη από την πόρτα του φούρνου με μαγειρική σόδα - Το πιο έξυπνο κόλπο

Είναι πανεύκολο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καθάρισε τα λίπη από την πόρτα του φούρνου με μαγειρική σόδα - Το πιο έξυπνο κόλπο

Δεν μπορείς να δεις το φαγητό που ψήνεται στο φούρνου λόγω του ότι έχει γεμίσει λίπη το το τζάμι της πόρτας; Αυτό το μυστικό με την μαγειρική σόδα (δείτε εδώ τι άλλο μπορείτε να καθαρίσετε) θα στο κάνει σαν καινούργιο.

Ειδικότερα μία επαγγελματίας καθαρίστρια μοιράστηκε ένα κόλπο TikTok, για το πώς να καθαρίσετε εύκολα την πόρτα με προθέρμανση, λίγη μαγειρική σόδα και ένα συνηθισμένο σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια.

Η γυναίκα ξεκινά την προθέρμανση του φούρνου για να μαλακώσει το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην πόρτα από τις αμέτρητες ώρες μαγειρέματος και ψησίματος. Υπενθυμίζει στους θεατές να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του φούρνου αρκετά χαμηλή ώστε να μην καίει.

Αμέσως μετά, ανοίγει την πόρτα του φούρνου και την πασπαλίζει με μαγειρική σόδα. Το όξινο ανθρακικό νάτριο, πιο γνωστό ως διττανθρακικό νάτριο ή baking soda, είναι μια εύχρηστη ουσία που καθαρίζει τη βρωμιά, τη λίγδα και το λίπος.

Στη συνέχεια βρέχει με νερό ένα ανοξείδωτο σφουγγάρι και ετοιμάζεται για το πιο εντατικό μέρος της διαδικασίας, δηλαδή να τρίψει την πόρτα.

Βήμα βήμα πως να καθαρίσετε την πόρτα του φούρνου με μαγειρική σόδα

@kacie_thebigcleanco

#cleaning #cleaningtips #ovencleaning #nontoxiccleaning #nontoxic #professionalcleaning

♬ original sound - Kacie - The Big Clean Co

Δεν φεύγουν τα μαύρα σημάδια από το πυρέξ; Εξαφανίστε τα εντελώς με μαγειρική σόδα και...

Από τότε που βγήκαν τα πυρέξ, δεν χάθηκε το φιλότιμο, αλλά σίγουρα οι νοικοκυρές απέκτησαν έναν ακόμη πονοκέφαλο, αφού το καθάρισμά τους γίνεται όλο και πιο δύσκολο με τον καιρό. Με την συχνή χρήση τους συνήθως αφήνουν μαύρα με καφέ σημάδια, τα οποία δύσκολα φεύγουν.

Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε σαν καινούριο με την μαγειρική σόδα και ακόμη ένα συστατικό που έχει η κάθε γυναίκα αλλά και εργένης στο σπίτι του.

Δείτε εδώ.