Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Δροσιστείτε οικονομικά: Τα μυστικά για να έχετε όλη μέρα το κλιματιστικό αλλά να μην πληρώσετε πολλά

Πρέπει να τα γνωρίζετε εκτός αν είστε η κόρη του Ωνάση...

Δροσιστείτε οικονομικά: Τα μυστικά για να έχετε όλη μέρα το κλιματιστικό αλλά να μην πληρώσετε πολλά
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 17.05.2022 10:21
Από Youweekly Team

Τα κλιματιστικά είναι σημαντικά το καλοκαίρι, ιδίως κατά τη διάρκεια καύσωνα (δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για σήμερα 17/5). Μπορούν να μας κρατήσουν δροσερούς και άνετους αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με τον σωστό τρόπο για να εξοικονομήσουμε χρήματα και ενέργεια.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό φροντίζοντας να είναι σωστά ρυθμισμένα και χρησιμοποιώντας τα όταν κάνει πολύ ζέστη έξω.

Τα μυστικά της σωστής χρήσης του κλιματιστικού

οικονομία στο κλιματιστικό

  1. Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε το καλύτερο κλιματιστικό για την περιοχή σας. Αν έχετε μικρότερο κλιματιστικό από αυτό που απαιτεί ο χώρος σας, θα έχετε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και χαμηλότερη απόδοση.
  2. Ρυθμίστε προσεκτικά τη θερμοκρασία στο σπίτι σας. Μην επιλέγετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Ρυθμίστε το κλιματιστικό σας στους 27οC έως 29οC όταν ο καιρός είναι ζεστός. Με αυτόν τον τρόπο, όσο βρίσκεστε μέσα στο σπίτι, το σώμα σας θα ανακουφιστεί από τη δροσιά του σπιτιού, αλλά καθώς βγαίνετε έξω, δεν θα σοκαριστείτε από την ζέστη
  3. Όσο βρίσκεστε στο σπίτι, κρατήστε το κλιματιστικό συνεχώς ανοιχτό μην το ανοιγοκλείνετε. Αυτή δεν είναι μια καλή προσέγγιση για την εξοικονόμηση χρημάτων. Το πρωί, ανοίξτε το κλιματιστικό και αφήστε το να λειτουργεί όλη την ημέρα στους 27οC με 29οC. Αυτή η μέθοδος σας εξοικονομεί χρήματα αποφεύγοντας τις συχνές επανεκκινήσεις.
  4. Μην αφήνετε το κλιματιστικό ανοιχτό όλη τη νύχτα. Πριν κοιμηθείτε, θέστε τη νυχτερινή λειτουργία (SLEEP) στη θέση ON. Το κλιματιστικό αυξάνει σταδιακά τα επιλεγμένα επίπεδα θερμοκρασίας χώρου στη νυχτερινή λειτουργία και στη συνέχεια απενεργοποιείται μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θα κοιμάστε άνετα, θα αποφύγετε να ξοδεύετε χρήματα ενώ κοιμάστε και θα αποφύγετε να κρυώνετε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δεν έχεις κλιματιστικό; 7+1 τρόποι για να δροσιστείς χωρίς να δώσεις ούτε 1 ευρώ

Αυτά είναι τα φυτά που δημιουργούν δροσιά στο σπίτι - Λειτουργούν σαν κλιματιστικό ή ανεμιστήρα

Share