Θα ανθίσει το μπαλκόνι σας - Το φυσικό λίπασμα για τα φυτά που έχουμε όλοι στο σπίτι

Είναι τόσο απλό κι όμως δεν το γνωρίζει κανείς

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα ανθίσει το μπαλκόνι σας - Το φυσικό λίπασμα για τα φυτά που έχουμε όλοι στο σπίτι

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι αποτελεί ένα στοίχημα για τα φυτά που έχουμε στα μπαλκόνια μας. Φεύγουμε διακοπές, κάνει αφόρητη ζέστη (δείτε εδώ πώς θα τα προστατεύσετε από τον καύσωνα) και κάπως έτσι οι γλάστρες μας ξεραίνονται και πρέπει να ανανεωθούν.

Υπάρχει ωστόσο ένα μυστικό για να κρατήσετε τα φυτά σας και να τα κάνετε να ανθίσουν ακόμη περισσότερο! Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Μα φυσικά το απλό αγνό μέλι που κάθε σπίτι έχει στο ντουλάπι της κουζίνας.

Το μέλι μπορεί να διαλυθεί σε νερό και να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό και οικολογικό λίπασμα για την τόνωση των φυτών και την ενίσχυση της ανθοφορίας, της καρποφορίας και της καλύτερης ωρίμανση των καρπών. Η εφαρμογή του διαλύματος του μελιού μπορεί να γίνει ως υδατοδιαλυτό λίπασμα με το πότισμα των φυτών, αλλά και με τον ψεκασμό του φυλλώματος ως διαφυλλικό λίπασμα.

Μέλι για λίπασμα στα φυτά

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το μέλι στα φυτά σας

Διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα λίτρο νερό και ποτίζουμε τα φυτά που έχουμε στα φυτά του κήπου, της βεράντας και Επαναλαμβάνουμε το πότισμα με το διάλυμα μελιού κάθε 2 εβδομάδες. Μέλι για λίπασμα με ψεκασμό στα φύλλα:

Διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό και να ψεκάζουμε το φύλλωμα των φυτών. Ο διαφυλλικός ψεκασμός των φυτών με διάλυμα μελιού είναι ευεργετικός ιδιαίτερα για φυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί μετά από έντονη ζέστη, παγωνιά ή δυνατούς ανέμους.

Τα 3 πανέμορφα φυτά που δεν θέλουν πολύ πότισμα

"Και ποιος θα τα ποτίζει;" - Αυτή είναι συνήθως η φράση που ακούγεται από κάποιο άτομο της οικογένειας σε καυγάδες τύπου να πάρετε ή να μην πάρετε φυτά τώρα που καλοκαιριάζει και θα κάθεστε περισσότερο στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας και η απάντηση που δίνουμε εμείς είναι "κανείς"!

Ένα από τα συχνότερα παράπονα όσων αγαπούν τα φυτά είναι ότι τους τυχαίνουν σπίτια με μπαλκόνια είτε πολύ σκιερά, είτε με παραπάνω ήλιο που καίει τα φυτά τους. Άλλοι πάλι δεν ξέρουν πόσο νερό είναι αρκετό και συνήθως σαπίζουν τα φυτά τους από το πολύ πότισμα. Σε αυτό τον οδηγό, θα σε βοηθήσουμε να βρεις φυτά που δεν θέλουν πολύ περιποίηση, ακόμα και κάποια που θα δείχνουν υπέροχα σε μπαλκόνια που δεν τα βλέπει καθόλου ο ήλιος.

Καιρός να αρχίζεις να απολαμβάνεις το καφεδάκι σου στο πανέμορφο μπαλκόνι σου (ή τον κήπο σου), μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, ακόμα και όλο το χρόνο!

Παιώνια

Παιώνια

Πανέμορφο φυτό που απαιτεί μια στοιχειώδη φροντίδα. Μεγαλώνει πανεύκολα και μπορεί να ευδοκιμήσει σε όλους τους καιρούς. Με ελάχιστη προσοχή, μπορείς να έχεις τις παιώνιες σου για πάρα πολλά χρόνια.

Κυκλάμινο

Κυκλάμινο

Βάλτο σε σημείο που το χτυπάει ο ήλιος (κατά προτίμηση ο απογευματινός, που δεν καίει) και θα το δεις να σου χαρίζει τα πιο όμορφα άνθη του. Τοποθέτησέ το σε σκιερό και δροσερό μέρος και θα ευδοκιμήσει εξίσου καλά. Το κυκλάμινο είναι φυτό μπαλαντέρ αφού μπορεί να αποτελέσει τόσο ένα φυτό που θα ομορφύνει το μπαλκόνι σου όσο και φυτό εσωτερικού χώρου. Αν το κρατήσεις τελικά μέσα στο σπίτι, πρόσεξε μόνο να μη το βάλεις κοντά σε καλοριφέρ ή θερμαντικά σώματα. Ιδανικά, διατήρησέ το μέσα στο σπίτι μέσα σε μικρά γλαστράκια σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο και μετάφερέ το στο μπαλκόνι σου το βραδάκι για να πάρει τον αέρα του!

Γιούκα

Γιούκα

Πόσο θαυμαστό φυτό! Αντέχει εξαιρετικά στο κρύο (εκτός από τον συνεχή παγετό, που ούτως ή άλλως είναι σπάνιος στη χώρα μας) και δεν πτοείται από τις αρρώστιες που βασανίζουν άλλα φυτά. Επίσης, θα στολίσει το μπακλόνι σου με μπόλικη πρασινάδα όλο το χρόνο αφού παραμένει πράσινο από άνοιξη σε χειμώνα. Ένα φυτό ζωής πραγματικά αφού μπορεί να σε συντροφεύσει για πάρα πολλά χρόνια.