Θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι - Το μόνο που χρειάζεστε είναι κανέλα και...

Αν είσαι σωστή νοικοκυρά, το μυστικό αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το γνωρίσεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα μοσχοβολάει όλο το σπίτι - Το μόνο που χρειάζεστε είναι κανέλα και...

Αν είστε κι εσείς από αυτούς που θέλετε το σπίτι σας να μοσχοβολάει συνεχώς, σας έχουμε την λύση και αυτή κρύβεται στην κανέλα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε την ηλεκτρική σκούπα και να βάλετε μέσα ένα πανί ή ψεκασμένο με λάδι κανέλας στη σακούλα, ενώ με κανέλα μπορείτε να σώσετε και τα κατεστραμμένα σας φυτά.

Με κανέλα θα μυρίζει τέλεια όλο σας το σπίτι

Κάθε φορά που θα καθαρίζετε από τώρα και στο εξής, το άρωμα της κανέλας θα κάνει βόλτες στους χώρους σας και θα φρεσκάρετε το διαμέρισμά σας. Σε περίπτωση που δεν βρείτε λάδι κανέλας, υπάρχουν και άλλα αιθέρια έλαια ή και άρωμα στο οποίο βουτάτε το πανάκι σας και στη συνέχεια το βάλετε στη σακούλα ηλεκτρικής σκούπας.

Πώς να φτιάξετε λάδι κανέλας

Γεμίστε ένα γυάλινο βάζο των 100 ml με ράβδους κανέλας. Καλύψτε τους ράβδους μέχρι πάνω με λάδι ελιάς (ή αμυγδαλέλαιο). Βάλτε και αφήστε το βάζο στον ήλιο για 3 εβδομάδες. Η κανέλα θα αποδεσμεύσει τα δραστικά συστατικά της στο λάδι ελιάς και έτσι θα έχετε ένα θαυματουργό λάδι εύκολα και οικονομικά. Δεν χρειάζεται να βγάλετε τις ράβδους κανέλας από το μπουκάλι. Όσο μένουν μέσα τόσο το λάδι σας θα γίνεται πιο δυνατό.

Με κανέλα θα μυρίζει τέλεια όλο σας το σπίτι 

Λόγοι για να βάλετε την κανέλα στην ζωή σας

Αντιοξειδωτική δράση

Η κανέλα καταπολεμά τη ζημιά που κάνουν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες, καθώς είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες. Σε έρευνα για την αντιοξειδωτική δράση ανάμεσα σε 26 μπαχαρικά, η κανέλα στέφθηκε πρωταθλητής, κερδίζοντας μια θέση στα superfoods, όπως το σκόρδο και η ρίγανη.

Καταπολεμά τις φλεγμονές

Η δράση της κανέλας απέναντι στις μολύνσεις του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς τις καταπολεμά και επιδιορθώνει τον ιστό. Οι φλεγμονές ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στον οργανισμό όταν είναι χρόνιες αλλά και εδώ η κανέλα βοηθά χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας

Η καρδιοπάθεια, η πιο γνωστή και θανατηφόρος ασθένεια, φαίνεται πως έχει βρει το «δάσκαλό» της στην κανέλα. Σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, ένα γραμμάριο κανέλας την ημέρα έχει αποδειχθεί πως έχει ευεργετικές ιδιότητες καθώς μειώνει τη χοληστερίνη, την LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια ενώ η HDL χοληστερόλη παραμένει σταθερή.

Βοηθά όσους έχουν ευαισθησία στην ινσουλίνη

Η ινσουλίνη είναι μία από τις βασικές ορμόνες μας που ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και μας δίνει ενέργεια. Επίσης, μεταφέρει το σάκχαρο μέσα από τα αγγεία στα κύτταρα.

Μειώνει το σάκχαρο και έχει αντιδιαβητική δράση

Γνωστή είναι η κανέλα και για τη δράση της στη μείωση του σακχάρου στο αίμα. Μειώνει τη γλυκόζη μετά από κάθε γεύμα σε συνδυασμό με ένζυμα που βοηθούν στη χώνεψη, τα οποία μειώνουν τη διάσπαση των υδατανθράκων.