Βγάλτε το αμέσως από το σπίτι σας αυτό το φυτό! Είναι υπεύθυνο για τσακωμούς και αρνητική ενέργεια

Μην το αγοράσετε ποτέ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βγάλτε το αμέσως από το σπίτι σας αυτό το φυτό! Είναι υπεύθυνο για τσακωμούς και αρνητική ενέργεια

Πολλοί είναι πλέον αυτοί που διαλέγουν να έχουν στο σπίτι τους διακοσμητικά φυτά, ωστόσο πρέπει να προσέχουμε, γιατί μερικά δεν μας δίνουν θετική ενέργεια και ελκύουν εντάσεις στο σπίτι, ενώ άλλα ίσα ίσα ευνοούν οικονομικά.

Το φυτό που δεν πρέπει να έχετε στο σπίτι σας

Ένα από τα φυτά είναι ο κάκτος. Το εν λόγω φυτό είναι πολύ εύκολο να παραμείνει ζωντανό, καθώς η ανάγκη για του νερό είναι σχεδόν μηδαμινή και έτσι δεν χρειάζεται να το φροντίζουμε με ζήλο.

Ωστόσο, ο κάκτος είναι πολύ πιθανό να φέρει τσακωμούς και να «κουβαλήσει» αρνητική ενέργεια στο σπίτι μας. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό συμβαίνει από τη φύση του κάκτου. Όπως ο κάκτος δεν έχει ανάγκη για ενυδάτωση, αλλά μπορεί να ζει σε ένα ξηρό και αδιάφορο περιβάλλον έτσι μπορεί να μεταφέρει και αρνητική ενέργεια.

Συγχρόνως τα αγκάθια του είναι μια «μεταφορά» για τα αγκάθια που υπάρχουν στις σχέσεις. Έτσι είναι σύνηθες πως οι τσακωμοί θα είναι στην καθημερινότητά σας, αν κρατάτε αυτό το φυτό μέσα στο σπίτι.

Το φυτό που δεν πρέπει να έχετε στο σπίτι σας

Τεράστια προσοχή κι σε αυτό το φυτό! Είναι το πιο επικίνδυνο και μπορεί μέχρι και να σε κάψει

Μπορεί τα περισσότερα φυτά να έχουν πολλά οφέλη και να αποτελούν τέλεια διακοσμητικά για τον χώρο μας (όπως αυτό για παράδειγμα που φέρνει και τύχη), ωστόσο υπάρχει ένα συγκεκριμένο το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Συγκεκριμένα, το είδος Heracleum sphondylium, δηλαδή Ηράκλειο το σφονδύλιο, περιέχει ένα μεγάλο αριθμό από υποείδη, πολλά εκ των οποίων περιέχουν φουροκουμαρίνες, που έχουν καρκινογόνες, μεταλλαξιογόνες και φωτοτοξικές ιδιότητες.

Το δηλητήριο του φυτού, αφού ακουμπήσει το δέρμα, ενεργοποιείται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φλύκταινες πάνω στο δέρμα. Η έκταση αυτής της ευαισθησίας ποικίλλει από άτομο σε άτομο, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρές φουσκάλες εγκαύματος

Ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της λαρυγγίτιδας και της βρογχίτιδας οι ρίζες και τα φύλλα είναι αφροδισιακά, χωνευτικά, αποχρεμπτικά και ήπια ηρεμιστικά.

undefined

TAGS