Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα... - Το tip για το σπίτι που δεν ξέρατε

Δοκιμάστε το!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα... - Το tip για το σπίτι που δεν ξέρατε

Αρχάρια νοικοκυρά ή μη κάποια πράγματα δεν είναι δεδομένα ότι τα γνωρίζουμε. Έτσι, μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο αποφασίσαμε να σας αναφέρουμε τον λόγο που πρέπει να βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα ειδικά με τον χώρο σας αλλά και πώς μυρίζει η κανέλλα θα σας βοηθήσει. (Δείτε επίσης πώς μπορείτε να φτιάξετε μείγμα κατά της κυτταρίτιδας)

Το απόλυτο tip της κανέλας για το σπίτι σας

Κανέλα - Το απόλυτο Tip

Ανοίξτε την ηλεκτρική σκούπα και βάλτε μέσα ένα πανί ή ψεκασμένο με λάδι κανέλας στη σακούλα.
Κάθε φορά που θα καθαρίζετε από τώρα και στο εξής, το άρωμα της κανέλας θα κάνει βόλτες στους χώρους σας και θα φρεσκάρετε το διαμέρισμά σας.

Συνδύασε μέλι και κανέλα και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει - Μπορεί να θεραπεύσει μέχρι και...

Το μείγμα του μελιού και κανέλας έχει θεωρηθεί ως θεραπεία για κάθε είδους ασθένεια επί αιώνες. Σήμερα, αυτή η μέθοδος της ανατολικής Ευρώπης θεωρείται το πιο ευεργετικό δώρο της φύσης. Το ελιξήριο έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία όλων των ασθενειών για αιώνες.

Το μέλι μπορεί να δράσει ευεργετικά έναντι καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου σε υγιείς αλλά και σε άτομα με αυξημένους παράγοντες κινδύνου.

Σε σχετικές μελέτες φάνηκε πως σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, η μέτρια κατανάλωση μελιού αντί ζάχαρης μείωσε ήπια το σωματικό βάρος και λίπος τους, την ολική και την «κακή» χοληστερόλη τους, και τα τριγλυκερίδια. Αποτελώντας λοιπόν μια θαυμάσια πηγή ενέργειας και υδατανθράκων για παιδιά και αθλητές το μέλι οφείλει να είναι ενταγμένο στο καθημερινό διαιτολόγιο.

Η κανέλα έχει εκπληκτικές ιδιότητες για την υγεία μας. Είναι αντιμικροβιακή και παρεμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων που είναι ανθεκτικοί σε φαρμακευτική αγωγή. Όταν προστίθεται στα τρόφιμα, σταματά την ανάπτυξη μικροβίων, είναι δηλαδή φυσικό συντηρητικό. Διατηρεί τα επίπεδα της χοληστερίνης χαμηλά, είναι φυσικό αντιπηκτικό και ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, ιδίως όταν συνδυάζεται με μέλι.

Διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης και την επακόλουθη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, δρώντας προληπτικά κατά του διαβήτη τύπου 2. Επίσης φαίνεται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, κρατώντας μας σε εγρήγορση και ενισχύοντας τη μνήμη. Είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Όταν όμως καταναλώνουμε καθημερινά κανέλα και σε μεγάλες ποσότητες θα πρέπει να επιλέγουμε την κανέλα Κεϋλάνης και όχι την κασσία και αυτό εξαιτίας της κουμαρίνης που περιέχεται σε μεγάλο ποσοστό στην κασσία.

Τι μπορεί να «θεραπεύσει» αυτός ο συνδυασμός; Διαβάστε στο athensmagazine.gr