Έχεις ξεμείνει από απορρυπαντικό; Το απόλυτο tip για να φτιάξεις το δικό σου μόνο με μαγειρική σόδα

Θα σας λύσει τα χέρια!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έχεις ξεμείνει από απορρυπαντικό; Το απόλυτο tip για να φτιάξεις το δικό σου μόνο με μαγειρική σόδα

Όπως σας έχουμε και αναφέρει και άλλες φορές, η μαγειρική σόδα είναι ένα χρήσιμο συστατικό το οποίο σε περίπτωση που το έχετε στην ντούλαπα της κουζίνας σας, πρόκειται να δείτε δραστικές αλλαγές όπως είναι για παράδειγμα η εξαφάνιση των ραγάδων από το σώμα σας.

Αυτή τη φορά ωστόσο αποφασίσαμε να σας προτείνουμε το πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει.

Φτιάξε αυτό το σπιτικό μείγμα αντί απορρυπαντικού με μαγειρική σόδα

Αν έχετε έστω και λίγο απορρυπαντικό στο κουτί και απλά δεν λέει να βγει από εκεί μέσα, τότε προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ανακινήστε καλά. Φυσικά μπορείτε να το ενισχύσετε με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, η οποία λειτουργεί ως ενισχυτικό του απορρυπαντικού και θα βοηθήσει να καθαρίσουν τα ρούχα σας πολύ καλά.

Αν δεν έχετε καθόλου απορρυπαντικό, χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα κανονικό φορτίο.

Τα ρούχα σας θα είναι καθαρότερα από ό, τι φαντάζεστε με τη δράση της σόδας! Ως τελευταία λύση, αν δεν έχετε ούτε σόδα, προσθέστε 1/4 του φλυτζανιού χλωρίνη στη θέση του απορρυπαντικού!

Μαγειρική σόδα - Το απόλυτο μυστικό

Καθαρίζετε αυτά τα αντικείμενα με μαγειρική σόδα; Σταματήστε το γρήγορα! Μπορεί να προκαλέσει...

Είναι γνωστό πως η μαγειρική σόδα έχει πολύ οφέλη και έχει αποδειχθεί θαυματουργή, μιας και μπορεί να καθαρίσει επιφάνειες, αντικείμενα και γενικότερα όλο το σπίτι (ακόμα και για να μην βουλώνει ο νεροχύτης). Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα

Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.