Το απαγορεύουν και οι ειδικοί - Το φυτό που πρέπει να πετάξεις άμεσα από το γραφείο ή την επιχείρηση

Τι προκαλεί στη δουλειά σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το απαγορεύουν και οι ειδικοί - Το φυτό που πρέπει να πετάξεις άμεσα από το γραφείο ή την επιχείρηση

Μπορεί όλα σχεδόν τα φυτά να είναι εντυπωσιακά και όμορφα, ωστόσο, ορισμένα από αυτά φέρνουν αρνητική ενέργεια στο χώρο σου, ενώ κάποια άλλα μπορεί να είναι επικίνδυνα μέχρι και για την υγεία σου αλλά και των κατοικιδίων σου.

Υπάρχουν όμως και κάποια που μπορεί να είναι πολύ καλά για το σπίτι σου, όμως για το γραφείο ή την επιχείρηση σου δεν κάνουν με τίποτα, αφού φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις.

Αυτό το φυτό δεν πρέπει να έχεις στο γραφείο ή την επιχείρηση σου

Ο λόγος για το Μπονσάι! Ο ιαπωνικός όρος μπονσάι, κατά λέξη σημαίνει «δέντρο σε δοχείο/γλάστρα») περιγράφει γενικότερα την τέχνη που αφορά στην καλλιέργεια δέντρων σε γλάστρες. Η τέχνη αυτή έχει τις απαρχές της στις χώρες της ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία) και τα τελευταία χρόνια καθίσταται δημοφιλής και στον δυτικό κόσμο. Οι πρώτες αναφορές για μπονσάι έρχονται από την εποχή της Δυναστείας των Χαν στην Κίνα.

Η σημασία του μπονσάι στο Φενγκ Σούι έγκειται κυρίως σε αυτό που προκαλεί η παρουσία και η φροντίδα του στους κατοίκους του σπιτιού. Είναι αλήθεια ότι η καλλιέργεια του μπονσάι συνδέεται αναπόφευκτα με τον τεχνητό έλεγχο και τον περιορισμό της ανάπτυξης, επομένως είναι σύνηθες να μην συμβουλεύουμε να έχετε ένα μπονσάι στη δουλειά ή στην επιχείρηση, όπου επιδιώκεται το ακριβώς αντίθετο: ανάπτυξη.

Από την άλλη πλευρά, συνιστάται να έχετε ένα σπίτι μπονσάι για άτομα που πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες ή που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, ακριβώς λόγω της ιδέας ότι αυτές οι ενέργειες της συστολής και του εμποδίου της ανάπτυξης δρουν στην ίδια την ασθένεια.

Μπονσάι φενγκ σούι

Πόσο συχνά ποτίζουμε τα μπονσάι;

Η πιο σημαντική φροντίδα για τα μπονσάι είναι το πότισμα. Ποτίζουμε τα μπονσάι μόλις το χώμα τους αρχίζει ελαφρά να στεγνώνει. Το μπονσάι χρειάζεται αρκετό πότισμα μέχρι να βραχεί καλά όλο το ριζικό στου σύστημα. Για να γίνει αυτό πρέπει να ποτίζουμε μέχρι να αρχίσει να βγαίνει το νερό από τις τρύπες της γλάστρας.

Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί χρειαστεί επαναληπτικό πότισμα λίγα λεπτά αφού ποτίσουμε. Για το πότισμα του μπονσάι χρησιμοποιούμε ποτιστήρι ή πιστόλι ποτίσματος που βγάζει το νερό σε μορφή ντούζ για να μην απομακρύνεται το χώμα από τη γλάστρα. Χρησιμοποιούμε νερό από την βρύση για το πότισμα του μπονσάι αν και το ιδανικό είναι να συλλέγουμε και να χρησιμοποιούμε βρόχινο νερό που είναι απαλλαγμένο από άλατα.

TAGS