Ψεκάστε τα παράθυρά σας με λίγο ξύδι - Θα σωθείτε από ένα μεγάλο προβλήμα

Σας βρήκαμε την λύση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ψεκάστε τα παράθυρά σας με λίγο ξύδι - Θα σωθείτε από ένα μεγάλο προβλήμα

Οι ζέστες κρατούν ακόμα καλά με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς τα παράθυρα του σπιτιού μας ανοιχτά, κάτι όμως που κάνει τα έντομα και τα ζωύφια να μπαινοβγαίνουν, με την παρουσία τους φυσικά να είναι αρκετά ενοχλητική.

Έτσι, αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά φάρμακα και να τα κρατάτε μακριά από το σπίτι και την ζωή σας, σας έχουμε την λύση κι αυτή είναι πανεύκολη και οικονομική.

Βάλτε τέλος στα έντομα με ξύδι

Συγκεκριμένα, το γνωστό σε όλους μας ξίδι έχει χρήσεις που ούτε να φανταστούμε μπορούμε. Για να κρατήσετε μακριά από τα παράθυρά σας τα ενοχλητικά ζουζούνια δεν έχετε παρά να αναμείξετε σε ένα βαποριζατέρ λευκό ξίδι με νερό σε ίσες ποσότητες. Ψεκάστε με το μείγμα γύρω από τα πλαίσια των παραθύρων και θα αργήσετε να δείτε ξανά ζωύφια.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ξύδι και για να εξαφανίσετε την μούχλα από το πλυντήριο των ρούχων.

Εξωτερική φωτογραφία: pixabay / khaligo

Πώς συνδέεται η κατανάλωση ξυδιού με την αρτηριακή πίεση;

Το ξίδι είναι γνωστό ότι καταπολεμά διάφορες παθήσεις. Συγκεκριμένα, δυο κουταλιές της σούπας καθημερινά μπορούν να μειώσουν την υψηλή πίεση. Προτιμήστε, ωστόσο, το μηλόξυδο καθώς έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό.

Το μηλόξυδο θεωρείται ως μια δημοφιλής θεραπεία για πολλές ασθένειες. Μπορεί να συμβάλει θετικά σε στομαχικές διαταραχές, να μειώσει την υψηλή χοληστερόλη και να θεραπεύσει τον πονόλαιμο. Ο αρχαίος Έλληνας γιατρός Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε μηλόξυδο για την περιποίηση των πληγών και τον 10ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε με θείο ως απολυμαντικό σε πληγές.

Μελέτες δείχνουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλες θεραπείες και συνολικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που πίνουν 30 ml. ξύδι σε καθημερινή βάση τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, τα άτομα που μελετήθηκαν έχασαν επίσης ένα σημαντικό ποσοστό βάρους που μπορεί να εξηγήσει τα χαμηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Το ξύδι έχει αναφερθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, αλλά ο μηχανισμός του είναι ασαφής στον ανθρώπινο οργανισμό.

onmed.gr