Βάλε λεμόνι μαζί με άλλα δύο υλικά στον κουβά και βούτηξε την σφουγγαρίστρα - Το κόλπο για τέλεια μυρωδιά

Θα μοσχομυρίζει όλο σας το σπίτι

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βάλε λεμόνι μαζί με άλλα δύο υλικά στον κουβά και βούτηξε την σφουγγαρίστρα - Το κόλπο για τέλεια μυρωδιά

Πολλές φορές το σπίτι μας μυρίζει άσχημα χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποιος λόγος, για αυτό και εμείς σας έχουμε την τέλεια λύση και αυτή είναι φυσικά το λεμόνι, τα οφέλη του οποίου είναι πολλά, μιας και βοηθά μέχρι και στο να απαλλαχτεί ο χώρος μας από τα μυρμήγκια.

Πριν ξεκινήσετε πλύντε καλά τη σφουγγαρίστρα σας και κάντε το ίδιο με τον κουβά σας. Για πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνεται σωστή και καλή δουλειά. Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Στο μεταξύ φτιάξτε το παρακάτω μείγμα.

Το κόλπο με το λεμόνι για τέλεια μυρωδιά στο σπίτι

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό.

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Το ξίδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: pixabay / yiyiphotos

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το λεμόνι στους καθρέφτες του σπιτιού σας

Το λεμόνι μπορεί να σας λύσει για τα καλά τα χέρια καθώς έχει ιδιότητες οι οποίες είναι αρκετά χρήσιμες όπως είναι το συγκεκριμένο ρόφημα για αδυνάτισμα. Σε περίπτωση ωστόσο που επιθυμείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να καθαρίσετε το σπίτι σας, τότε σας έχουμε σίγουρα την λύση.

Συγκεκριμένα, το καθάρισμα στους καθρέπτες του σπιτιού αποτελεί ένα δύσκολο έργο. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύδι αλλά και το λεμόνι όπου μαζί δημιουργούν έναν απόλυτο συνδυασμό.

Το μυστικό με το λεμόνι

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι και δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ρίξτε ένα ποτήρι ζεστό νερό (δεν βράζει) σε αυτό το μείγμα. Αναμείξτε καλά αυτό το μείγμα και το βάζετε στο δοχείο ψεκασμού και το καθαριστικό για τον καθρέπτη σας είναι έτοιμο.