Πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα πάνω τους και στη συνέχεια... - Το μυστικό για κατσαρόλες σαν καινούριες

Θα δείτε να συμβαίνουν θαύματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φωτογραφία pexels.com/Ron Lach
Φωτογραφία pexels.com/Ron Lach

Οι κατσαρόλες σας έχουν πιάσει τόση πολύ βρωμιά από τα μαγειρέματα που πλέον δεν τις αναγνωρίζετε; Με λίγη μαγειρική σόδα (που εξαφανίζει τις κατσαρίδες) και άλλα προϊόντα που έχετε στο σπίτι σας, θα τις κάνετε να αστράφτουν και να μοιάζουν σαν καινούριες.

Συγκεκριμένα χρειάζεστε μια ξύλινη κουτάλα, στεγνές πετσέτες ή πανιά, αντικολλητική νάιλον βούρτσα καθαρισμού, την μαγειρική σόδα, ξύδι και λεμόνι.

Τα μυστικά με μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τις κατσαρόλες σας

Γεμίστε την κατσαρόλα σας με περίπου 1 λίτρο νερού για να καλύψετε την καμένη περιοχή. Βράστε το νερό σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές της μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια ανακατέψτε με την κουτάλα αφήστε το για λίγο και στη συνέχεια πλύντε την με ζεστό νερό και είναι έτοιμη.

Για το εξωτερικό τους, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα στην βάση, ρίξτε λίγο ξύδι και χρησιμιποιείστε το λεμόνι για να τρίψετε όπου πρέπει. Τέλος ξεπλύντε με ένα πανί.

Καθαρισμός κατσαρόλας μαγειρική σόδα
Φωτογραφία pexels.com/Annushka Ahuja

Πως να καθαρίσετε τον φουρνάκι μικροκυμάτων

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι λεκέδες στην κουζίνα είναι τόσο επίμονοι που κάνουν την κάθε νοικοκυρά να αγανακτά. Ένα από τα σημεία μάλιστα που θέλει καθημερινό καθάρισμα καθώς μαζεύει λίπη, είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Η λύση στο πρόβλημα αυτό μπορεί να έρθει πολύ εύκολα, μέσα από τη χρήση της θαυματουργής μαγειρικής σόδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θέματα ομορφιάς (δείτε εδώ πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για τα δόντια σας), για θέματα υγείας και για καθάρισμα.

Μάλιστα, η μαγειρική σόδα, δημιουργεί έναν απολαυστικό αφρό που τα παιδιά θα χαρούν να χαζεύουν, οπότε περιγράψτε τους τα βήματα και βοηθήστε να καταλάβουν τη διαδικασία καθαρισμού φούρνου μικροκυμάτων.

  • Φτιάξτε απλά μία κρέμα με νερό και μαγειρική σόδα σε αναλογία ένα προς δύο.
  • Απλώστε την κρέμα στα σημεία που χρειάζονται προσοχή και αφήστε την για μερικά λεπτά να δράσει.
  • Τρίψτε τους λεκέδες με χαρτί κουζίνας.

Καθάρισμα φούρνου μικροκυμάτων με μαγειρική σόδα