Φέρνουν τύχη, πλούτο και αγάπη - Τα 4 φυτά που σύμφωνα με τον Feng Shui πρέπει να έχεις στο σπίτι σου

Τα βρίσκεις παντού, είναι οικονομικά και θα σου αλλάξουν το σπίτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
pixabay/Pexels
pixabay/Pexels

Στη σύγχρονη εποχή, με τον όρο Feng Shui αποκαλείται η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται "τσι". Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Σύμφωνα λοιπόν με το Feng Shui, υπάρχουν ορισμένα φυτά, τα οποία μπορούν να φέρουν στο σπίτι σου και στη ζωή σου, τύχη, πλούτο αλλά και αγάπη (δείτε και το φυτό για τις γεροντοκόρες).

Αυτά είναι τα 4 φυτά σύμφωνα με το Feng Shui

Σενσιβέρια

Η σενσιβέρια είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που σύμφωνα με το Feng Shui, διώχνει την αρνητική ενέργεια. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ποιότητα του χώρου.

Σενσιβέρια
ψpixabay/cool2compute

Μπαμπού

Τα μπαμπού χαρίζουν ηρεμία, υγεία, ευτυχία, πλούτο και αγάπη. Σύμφωνα με το Feng Shui τα μπαμπού πρέπει να τοποθετούνται πάνω σε τραπέζι και ποτέ στο πάτωμα. Επίσης, ο αριθμός των μπαμπού καθορίζει και την επίδρασή τους στον χώρο. Έτσι τα δύο μπαμπού προσφέρουν την αγάπη, τα τρία την ευτυχία, τα πέντε ή επτά προσελκύουν την υγεία, τα έξι ή οκτώ τον πλούτο και την αφθονία, τα εννέα γενικά την καλή τύχη, τα δέκα εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση κα τέλος τα εικοσιένα την υγεία και τον μεγάλο πλούτο.

Μπαμπού
pixabay/sudhakaranputhiyedath

Παχίρα

Η παχίρα λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη, ισορροπία και πλούτο. Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό με πλεγμένο κορμό και το σχήμα των φύλλων της αντιπροσωπεύει τα πέντε βασικά στοιχεία του Feng Shui: το ξύλο, το νερό, τη γη, τη φωτιά και το μέταλλο.

Παχίρα
pixabay/cool2compute

Κράσουλα

Η κράσουλα είναι ένα φυτό με στρογγυλά φύλλα, τα οποία σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν τύχη και ευημερία. Επίσης, λέγεται ότι το συγκεκριμένο φυτό, εάν τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού, φέρνει πλούτο και επιτυχίες.

Κρασούλα
pixabay/Laura_O

Τα φυτά που είναι ανθεκτικά και ιδανικά για το Φθινόπωρο

Πολλοί από εμάς έχουν στο μυαλό τους το φθινόπωρο, σαν την εποχή που η φύση δεν ανθίζει, αλλά ξεκουράζεται, περιμένοντας τον ερχομό της άνοιξης. Σίγουρα, η άποψη αυτή έχει μια λογική βάση, αλλά δεν είναι απόλυτη. Το φθινόπωρο, όπως και κάθε εποχή, έχει τα δικά του φυτά εξωτερικού χώρου και κάποια πανέμορφα φθινοπωρινά λουλούδια.

Τα λουλούδια αυτά μπορούν να κοσμήσουν το εσωτερικό του σπιτιού σου, το μπαλκόνι, ή τον κήπο σου. Αλλά γιατί να βάλεις ζωντανά λουλούδια στο σπίτι σου; Σύμφωνα με το φενγκ σούι, υπάρχουν πολλά αληθινά λουλούδια και φυτά που φέρνουν τύχη, αρμονία, ακόμα και αγάπη στο σπίτι.

Η επαφή μας με τη φύση μπορεί να μας γαληνέψει, να μας ανανεώσει και να μας προσφέρει συγκέντρωση και χαρά. Αυτό δε γίνεται εφικτό και από τα αποξηραμένα λουλούδια, ενώ τα ψεύτικα λουλούδια πολλές φορές υστερούν από άποψη αισθητικής. Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα πιο όμορφα φθινοπωρινά λουλούδια που θα συμπληρώσουν αρμονικά τη διακόσμηση του σπιτιού και του κήπου σου;

Δες εδώ τα 5 πανέμορφα φθινοπωρινά λουλούδια για το σπίτι σου.

TAGS