Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Αργοπεθαίνει το φυτό σας; 3+1 μυστικά για να το αναστήσετε

Απλά πράγματα που μπορείτε όλοι να κάνετε

Αργοπεθαίνει το φυτό σας; 3+1 μυστικά για να το αναστήσετε
pixabay/Pexels
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 14.09.2022 15:03
Από Youweekly Team

Ξεκίνησε το φυτό του εσωτερικού σας χώρου να πεθαίνει σιγά σιγά και τα πράσινα φύλλα του πλέον να είναι καφέ και μαραμένα; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το ζωντανέψετε και πάλι. Εμείς σας βρήκαμε 4 και πάρα πολύ εύκολους. Βέβαια, υπάρχουν και ανθεκτικά φυτά για εσάς που δεν έχετε το χρόνο να τα φροντίζετε.

Έτσι θα αναστήσετε το μισοπεθαμένο φυτό σας

  1. Αν οι ρίζες του φαίνονται ζωντανές, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε όλα τα ξερά κλαδιά και τα φύλλα και να βάλετε το φυτό σε μια θέση που θα έχει τον μισό ήλιο από αυτόν που χρειάζεται κανονικά.
  2. Ποτίστε το ελαφρά και δώστε του λίγο χρόνο. Σε 3-4 εβδομάδες είναι πιθανό να αρχίσετε να βλέπετε σημεία ζωής. Είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικό να κόψετε όλα τα κλαδιά που δεν βγάζουν φύλλα χωρίς να παραλείψετε κανένα.
  3. Αν έχουν μαραθεί όλα τα κλαδιά, υπάρχει και πάλι περίπτωση να μπορέσετε να σώσετε το φυτό σας. Κόψτε τα μαραμένα κλαδιά κατά το ένα τρίτο. Αν δείτε πως σε κάποιο σημείο είναι πράσινο, αφήστε το. Αν όχι, συνεχίστε να κόβετε.
  4. Βάλτε το φυτό σε σημείο που θα παίρνει λιγότερο από τον μισό ήλιο που χρειάζεται συνήθως. Ποτίστε το μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό – θα το καταλάβετε αγγίζοντάς το. Αν το φυτό σας τα καταφέρει, θα δείτε μικρά κλαδιά να ξεπροβάλλουν σε 1-2 μήνες.

Τα 6 φυτά που φέρνουν κακή τύχη

Agave

Ο Agave Είναι πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διακόσμηση κήπων. Οι λάτρεις του ήλιου, είναι προτιμότερο να τα έχετε έξω από το σπίτι, είτε στο αίθριο είτε στο μπαλκόνι, ή στον ίδιο τον κήπο, εάν είναι διαθέσιμο.

Αγαύη

Κάκτος

Οι κάκτοι είναι πολύ ενδιαφέροντα φυτά που έχουν σε γλάστρες, καθώς αναπτύσσονται αργά και, τα περισσότερα από αυτά, δεν φτάνουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Αλλά προσελκύουν αρνητική ενέργεια, οπότε είναι σημαντικό να αποφύγετε την τοποθέτησή τους στην είσοδο του σπιτιού.

Κάκτος

Ορτένσια

Οι ορτανσίες είναι όξινοι θάμνοι (δηλαδή χρειάζονται ένα υπόστρωμα και νερό άρδευσης με χαμηλό pH, μεταξύ 4 και 6, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν καλά), τα οποία σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι αντιπροσωπεύει τη μοναξιά. Επομένως, δεν συνιστάται να το έχετε μέσα στο σπίτι.

Ορτένσια

Photus

Το Photus, επιστημονικά γνωστό με το όνομα του Epipremnum aureumθεωρούνται φυτά «βαμπίρ», δηλαδή απορροφούν τόσο θετική όσο και αρνητική ενέργεια. Για αυτόν τον λόγο, δεν συνιστάται να έχετε περισσότερα από 3, διότι διαφορετικά θα μπορούσε να δημιουργηθεί ενεργειακή ανισορροπία.

Αγκάθι του Χριστού

Επειδή αυτός ο τύπος φυτού έχει αρκετά κοφτερά αγκάθια, υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για αυτό. Η βασική πεποίθηση είναι ότι πιστεύεται ότι αυξάνει την κατάσταση των νεύρων και των εντάσεων στο σπίτι. Η ίδια πεποίθηση λέει ότι αν τα τοποθετήσετε έξω, θα χρησιμεύσουν ως φυλαχτό που βοηθά στην προστασία του σπιτιού από όλες τις κακές δονήσεις που προέρχονται από έξω.

Αγκάθι του Χριστού

Αναρριχητικά φυτά

Τα αναρριχητικά φυτά και τα φυτά αναρρίχησης είναι αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους. Υποτίθεται ότι εάν έχουν αμπέλι ή αναρριχητικό φυτό σε εσωτερικό χώρο, θα πρέπει να κοπούν καθώς μεγαλώνουν έτσι ώστε να μην καλύπτουν πλήρως τις επιφάνειες. Στην περίπτωση που μεγαλώνουν πολύ δεν θα επιτρέψουν τη θετική ενέργεια να ρέει καλά μέσα στο περιβάλλον του σπιτιού. Επομένως, η καλύτερη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε σύμφωνα με τον Φενγκ Σούι είναι ότι έχουμε αυτόν τον τύπο φυτών στον κήπο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Το φυτό για τις γεοροντοκόρες - Σύμφωνα με το Feng Shui βοηθάει να βρεις σύντροφο

Φέρνουν τύχη, πλούτο και αγάπη - Τα 4 φυτά που σύμφωνα με τον Feng Shui πρέπει να έχεις στο σπίτι σου

TAGS
Share