Όσο πιο απλό, τόσο πιο καλά - Οι 5 βασικές αρχές για το μπάνιο μας σύμφωνα με το Feng Shui

Τι πρέπει να κάνετε για να φέρετε θετική ενέργεια στον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
pixabay / shadowfirearts
pixabay / shadowfirearts

Πολλοί είναι αυτοί που δίνουν μεγάλη σημασία στο Feng Shui για αυτό και εμείς σας έχουμε 5 βασικά λάθη που όλοι πάνω κάτω κάνουμε όσον αφορά το μπάνιο και πρέπει οπωσδήποτε να τα σταματήσουμε, προκειμένου η ενέργεια να περνά ανεμπόδιστη και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν επίσης και 3 συγκεκριμένα φυτά.

Οι 5 βασικές αρχές σύμφωνα με το Feng Shui για το μπάνιο μας

  • Η πόρτα της τουαλέτας πρέπει να είναι πάντα κλειστή.
  • Το καπάκι της τουαλέτας δεν πρέπει να μένει ανοιχτό, στο λέω να το ξέρεις
  • -Όσο πιο απλό το μπάνιο, τόσο πιο καλά.
  • Προτιμάμε το δυνατό φωτισμό. Ωραία τα σποτάκια που κάνουν ατμόσφαιρα αλλά σύμφωνα με το Φενγκ Σούι δεν ευνοούν τη ροή της ενέργειας
  • Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό να λειτουργούν όλα σωστά και να μην υπάρχουν σπασμένα έπιπλα και είδη υγιεινής. Βρύση που στάζει, πορτοφόλι που χάνει χρήμα.

Οι 5 βασικές αρχές σύμφωνα με το Feng Shui για το μπάνιο μας
pixabay / shadowfirearts

Τι απαγορεύεται σύμφωνα με το Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα

  1. Αρχικά, θα πρέπει το προσκεφάλι του κρεβατιού σου να εφάπτεται στην επιφάνεια ενός συμπαγή τοίχου. Με την έννοια “συμπαγής”, εννοούμε τον τοίχο που βρίσκεται σε επαφή με το εξωτερικό του σπιτιού, και όχι με κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού, όπως είναι η κουζίνα, το μπάνιο κλπ. Άλλος ένας περιορισμός στον εντοπισμό του κατάλληλου σημείου, είναι πως πάνω από το κρεβάτι, δεν θα πρέπει να υπάρχει παράθυρο, καθώς πρέπει να αποφευχθεί η ύπαρξη ρεύματος αέρα σε αυτό. Σε περίπτωση που το προσκεφάλι του κρεβατιού σου βρίσκεται σε εσωτερικό τοίχο σπιτιού, φρόντισε από την άλλη μεριά να μην υπάρχει νυπτήρας, νεροχύτης, καζανάκι ή μπανιέρα.
  2. Σύμφωνα με τους κανόνες του φενγκ σουι, το κρεβάτι δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά στην πόρτα. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε όταν ξαπλώνεις σε αυτό, τα πόδια σου να μην δείχνουν προς την πόρτα. Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσεις το κρεβάτι στον τοίχο που βρίσκεται διαγώνια απέναντι από την πόρτα.
  3. Θα πρέπει να αποφύγεις να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου σε σημείο όπου συναντώνται ρεύματα αέρα. Τι εννοούμε με αυτό; Ρεύματα αέρα συναντώνται κατά κύριο λόγο μεταξύ των ανοιγμάτων, πόρτα ή παράθυρο. Για να υπάρξει ήρεμη αύρα στο δωμάτιό σου θα πρέπει να αποφύγεις τα ρεύματα του αέρα που δημιουργούνται από την πόρτα του δωματίου σου και το παράθυρό σου. Απέφυγε να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου ανάμεσα σε αυτά τα δύο ανοίγματα.

Feng Shui κρεβατοκάμαρα

Τι να αποφύγεις;

  1. Μην κρεμάς αιχμηρά αντικείμενα στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σου. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από το κρεβάτι δοκάρια ή ράφια.
  2. Απέφυγε να τοποθετήσεις φυτά στο χώρο ή κάτι που να περιέχει νερό. Τα φυτά και το νερό ανήκουν στην κατηγορία “γιανγκ”. Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.
  3. Απέφυγε να υπερφορτώσεις το χώρο της κρεβατοκάμαρας με άχρηστα αντικείμενα. Διατήρησε απλές και λιτές γραμμές στο χώρο.
  4. Η κρεβατοκάμαρα δαν δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Φυσικά, θα πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή μεγέθους του κρεβατιού, ώστε να υπάρχει αρμονικότητα.
  5. Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις ως κρεβατοκάμαρα το δωμάτιο που βρίσκεται στη μεριά του δρόμου.
  6. Απέφυγε να τοποθετήσεις κάποιον καθρέφτη στο δωμάτιο, κυρίως σε μερη όπου υπάρχει άμεση οπτική επαφή από το κρεβάτι σου.
  7. Απέφυγε την τοποθέτηση κεριών ή λάμπας στο πίσω μέρος από το κεφάλι σου.

douleutaras.gr