Κάνε την λεκάνη σου να αστράφτει με μυλόξυδο και... - Το απόλυτο κόλπο για ένα καθαρό μπάνιο τα Χριστούγεννα

Αντί να δίνεις λεφτά σε πανάκριβα καθαριστικά, ιδού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται μια ανάσα μακριά και όσοι δεν έχετε στολίσει μέχρι στιγμής ή ακόμη κι αυτοί που το έχετε κάνει, είναι σίγουρο πως θα κάνετε μια κάποια μικρή γενική στο σπίτι σας, για να υποδεχθείτε το νέο έτος.

Πέρα από το σαλόνι που είναι ένα από τα σημαντικά δωμάτια (δείτε εδώ πως θα καθαρίσετε την βρωμιά από τον καναπέ σας σε χρόνο dt και χωρίς πολλά λεφτά), το μπάνιο είναι ο χώρος της προσωπικής υγιεινής. Είναι το δωμάτιο του σπιτιού που το επισκεπτόμαστε τακτικά και άρα χρειάζεται την καθημερινή μας φροντίδα. Οι μυρωδιές όμως, τα άλατα και η μούχλα κάνουν το μπάνιο να είναι ο πιο απαιτητικός χώρος στο καθάρισμα. Αυτά όλα λοιπόν, πρέπει να «σβηστούν» μέχρι την Πρωτοχρονιά και το Youweekly.gr έχει τα κατάλληλα tips.

Tips καθαριότητας για τα Χριστούγεννα

Μπανιέρα ή Ντουζιέρα

Για να καθαρίσετε την μπανιέρα ή το ντους σας χωρίς σκληρά χημικά, αναμείξτε μαγειρική σόδα με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού. Τρίψτε την περιοχή με αυτό το μείγμα και αφήστε το να δράσει πριν ξεπλύνετε με κρύο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος, τους ατμούς και τις αναπνευστικές δυσκολίες που συχνά προκαλούνται από τα συνήθη προϊόντα καθαρισμού. Επιπλέον, η μπανιέρα σας θα παραμείνει πιο καθαρή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

Νιπτήρας

καθαριότητα σπιτιού τα χριστούγεννα
Unsplash.com

Με μια κούπα λεμόνι στο χέρι απομάκρυνε τους δύσκολους λεκέδες στο νιπτήρα. Γέμισε μετά με 1/2 νερό και 1/2 λευκό ξύδι ένα μπουκάλι με ψεκασμό. Το ξύδι είναι φτηνό, φυσικό απολυμαντικό που λειτουργεί και ως αποσμητικό. Ψέκασε το νεροχύτη, τη βρύση και όλα τα πορσελάνινα είδη στο έπιπλο μπάνιου.

Άφησε λίγο να σταθεί και πέρασε τις επιφάνειες που ψεκάσες με ένα πανί τρίβοντας. Με το ίδιο διάλυμα καθάρισε και τον καθρέφτη. Βεβαιώσου στο τέλος ότι έχεις σκουπίσει καλά παντού. Πρέπει να είναι στεγνά, για να μη μείνουν λεκέδες.

Λεκάνη

Χρησιμοποιήστε το διάλυμα που φτιάξατε προηγουμένως για τον νεροχύτη. Για το εσωτερικό της λεκάνης, βάλτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και στη συνέχεια ψεκάστε με νερόξυδο. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά πριν το τρίψετε με μια βούρτσα. Μην το ξεπλύνετε αμέσως - αφήστε το πρώτα να δράσει σε βάθος για μερικά λεπτά ακόμα.