Γιορτινές επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Γιορτινές επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Για ένα τέλειο εορταστικό γεύμα, που εξάπτει όλες τις αισθήσεις, η διακόσμηση του τραπεζιού είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή των εδεσμάτων και των ποτών. Εξάλλου, τρώμε πρώτα με τα μάτια. Γι’ αυτό, τα αλεξανδρινά αποτελούν την τέλεια επιλογή διακόσμησης για τα επερχόμενα γιορτινά τραπέζια. Τα πολύχρωμα, σε σχήμα αστεριού φύλλα τους ανταγωνίζονται σε ομορφιά κάθε λουλούδι, ενώ με την μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Είτε σε βάζο ή γλάστρα, είτε ως μεμονωμένο φυτό είτε σε συνδυασμό με άλλα χειμωνιάτικα φυτά, οι συνδυασμοί είναι απεριόριστοι. Παρακάτω παρουσιάζουμε ανθισμένες επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά για όλα τα στυλ και γούστα.

Παραμυθένιο εορταστικό τραπέζι σε ροζ αποχρώσεις

Τα κομμένα αλεξανδρινά παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το παραμυθένιο επιτραπέζιο κομμάτι σε απαλές ροζ αποχρώσεις. Τα στολίδια, τα σερβίτσια, τα κεριά και τα vintage κρυστάλλινα ποτήρια δημιουργούν μια συναρπαστική αντίθεση με το μοντέρνο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο βάθος.

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Σε κάθε θέση, ένα κοραλί κομμένο αλεξανδρινό και ένα κλαδάκι ευκαλύπτου υποδέχονται τους καλεσμένους. Τα vintage σερβίτσια και το καρτελάκι με τα ονόματα από καφέ τσόχα/χαρτί δημιουργούν μια ρετρό ατμόσφαιρα. Συμβουλή: Για να προστατέψετε τα πιάτα σας, τυλίξτε το κοτσάνι του αλεξανδρινού με πράσινη ταινία ή βάλτε το ένα σωληνάριο με νερό.

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Ονειρευτείτε σε κοραλλί και βυσσινί: αυτή η σύνθεση από κομμένα αλεξανδρινά, κεριά και διακοσμητικό γρασίδι panicum (σιντριβάνι) είναι δύσκολο να ξεπεραστεί σε γιορτινή ομορφιά.

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Ρομαντικό vintage τραπέζι σε απαλούς ροζ τόνους

Το ροζ, το ανοιχτό πράσινο και το λευκό δίνουν έναν ρομαντικό αέρα σε αυτό το εορταστικό τραπέζι. Στο κέντρο του τραπεζιού, ένας δίσκος γεμάτος με μίνι αλεξανδρινά σε χειροποίητες χάρτινες σακούλες, υάκινθους και κερωμένους κώνους τραβάει τα βλέμματα. Στριφτά κεριά σε χρυσά κηροπήγια, πλούσια ανθισμένα αλεξανδρινά σε ταιριαστά κασπό, παγωμένα φρούτα ραμπουτάν και διάσπαρτα άνθη βαμβακιού συνθέτουν το τέλειο σκηνικό του τραπεζιού.

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Δεξιά: Ένα μινι αλεξανδρινό σε μια χειροποίητη χάρτινη σακούλα σε κάθε θέση σε αυτό το ρομαντικό vintage γιορτινό τραπέζι αποτελεί μια φιλόξενη χειρονομία και δώρο παράλληλα.

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Φυσική κομψότητα με κρεμ αλεξανδρινά

Κομψό και φυσικό ταυτόχρονα, αυτό το πλούσιο επιτραπέζιο σκηνικό αποτελείται από κρεμ αλεξανδρινά, ζιγκ-ζαγκ θάμνους και αχλαδιές σε διάφορα μεγέθη. Προσθέστε μολόχα, κουκουνάρια, κλαδιά έλατου και εχεβερία, καθώς και χιόνι σε σπρέι και στολίδια σε ίδιες αποχρώσεις, τα οποία με τα δίχρωμα λευκά και πράσινα κηροπήγια προσφέρουν ατμοσφαιρικό φως.

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Λαμπερή statement σύνθεση με κόκκινα αλεξανδρινά

Ως σύνθεση για το κέντρο του τραπεζιού, αυτό το μπολ με τα κόκκινα αλεξανδρινά προσδίδει εκθαμβωτικό χαρακτήρα στο γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κλαδιά ελάτης, ξηροί καρποί και μήλα τοποθετημένα μέσα και γύρω από το μπολ συνθέτουν το τέλειο φυσικό σκηνικό. Συμβουλή: Οι ποικίλες αποχρώσεις του κόκκινου και τα διαφορετικά σχήματα φύλλων στα αλεξανδρινά, μαζί με τα κλαδιά πεύκου προσφέρουν ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα.

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με μίνι αλεξανδρινά και μια σειρά από φωτάκια, κρεμασμένα οριζόντια πάνω από το τραπέζι, αποτελεί ένα φανταστικό στοιχείο σε ψηλοτάβανους χώρους. Τα κρεμαστά κλαδιά τριανταφυλλιάς γεφυρώνουν οπτικά το κενό προς το μπολ με πουρνάρια που κοσμεί το τραπέζι.

επιτραπέζιες διακοσμήσεις με αλεξανδρινά

Αλεξανδρινά ως κομμένα άνθη

Είτε μεμονωμένα σε βάζο, είτε ως σύνθεση ή σε μπουκέτο, τα κομμένα αλεξανδρινά έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής στο βάζο. Τα εντυπωσιακά τους φύλλα θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου δύο εβδομάδες, αν σταματήσετε τον γαλακτώδη χυμό που βγαίνει από τα κοτσάνια αμέσως μετά το κόψιμο. Για να το κάνετε αυτό, βυθίστε πρώτα τα κοτσάνια σε ζεστό νερό θερμοκρασίας περίπου 60°C για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, περάστε τα αμέσως σε κρύο νερό.

Για να βρείτε πολλές και διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το αλεξανδρινό παρακαλώ επισκεφτείτε το www.starsuniteeurope.eu και τη σελίδα μας στο Facebook στο www.facebook.com/StarsForEuropeGreece/.

Πηγή: “Stars for Europe”