2+1 φυτά που κρατούν τα κουνούπια μακριά από το σπίτι σου

Εσύ το γνώριζες;

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Κουνούπια = το δίπτερο έντομο που εμφανίζεται τους ανοιξιάτικους - καλοκαιρινούς μήνες και κάνει την ζωή μας... δύσκολη! Τα κουνούπια ερεθίζονται και προσελκύονται από την κίνηση, από τη σωματική θερμότητα, από την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις αυτό τον επισκέπτη στο σπίτι σου. Ή μήπως υπάρχει;

Εσύ το ήξερες ότι υπάρχουν συγκεκριμένα φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες; Το Youweekly.gr σου βρήκε τρία από αυτά για να οχυρώσεις τον χώρο σου και να παίξεις με τις πιθανότητες τώρα που ο καιρός ανοίγει!

Για σένα, επίσης, που τρελαίνεσαι με τα φυτά, δες εδώ ποια φέρνουν καλοτυχία στο σπίτι!

2+1 εντομοαπωθητικά φυτά

Σιτρονέλλα

Η σιτρονέλλα είναι ένα φυτό που απωθεί πολύ τα κουνούπια καθώς και άλλα έντομα. Γι'αυτό το λόγο τη χρησιμοποιούν ως κύριο συστατικό των διαφόρων αντικουνουπικών προϊόντων. Αγαπάει τον ήλιο και θέλει πολύ πότισμα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λεβάντα

Εκτός από τα κουνούπια διώχνει και το σκόρο από τα ντουλάπια. Δεν είναι απαιτητική δεν χρειάζεται πολύ νερό. Επίσης, από τη λεβάντα μπορείτε να φτιάξετε και ένα υπέροχο αρωματικό σπιτιού. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως η λεβάντα είναι ένα χαλαρωτικό φυτό που η μυρωδιά του ηρεμεί πολύ τα μωρά. Φτιάξτε αιθέριο έλαιο λεβάντας ή αγοράστε έτοιμο από το φαρμακείο και ρίξτε 10 σταγόνες στον αρωματικό λύχνο στο παιδικό δωμάτιο.

Βασιλικός

Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού αλλά την μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχουν ο λεμονοβασιλικός και ο ταϋλανδέζικος. Για να τον διατηρήσετε πρέπει να τον ποτίζετε αρκετά και να αφαιρείτε τα μπουμπούκια του, ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί. Επίσης, για να αναδυθούν τα αρώματά του μπορείτε που και που να τινάζετε τα φύλλα του.

Extra tip: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

2+1 φυτά που κρατούν τα κουνούπια μακριά από το σπίτι σου
Unsplash.com

  • Αμέσως μετά το τσίμπημα, μπορείτε να πατήσετε έναν υγρό κύβο ζάχαρης στην πληγείσα περιοχή.
  • Εάν έχετε αλόη στον κήπο σας, κόψτε προσεκτικά ένα φύλλο, και αλείψτε το εσωτερικό τζελ πάνω στο δέρμα σας. Η αλόη ανακουφίζει άμεσα από τον κνησμό και είναι και εκπλητικό ενυδατικό, οπότε το δέρμα σας θα το ευχαριστηθεί διπλά.

Με πληροφορίες από το spirossoulis.com

ΠΗΓΗ