Ετοίμασε τα σαγόνια σου: 5 σοκολατένια γλυκά που θα σε κάνουν να παραμιλάς

Ετοίμασε τα σαγόνια σου: 5 σοκολατένια γλυκά που θα σε κάνουν να παραμιλάς
Δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε να αποδώσει τόσο περιεκτικά το νόημα των γλυκών με αμέτρητες ποσότητες σοκολάτας βάζοντας στην σειρά τις λέξεις Death by chocolate, αλλά αν ποτέ τον γνωρίσω θα του σφίξω το χέρι και θα του δώσω 2.000 συγχαρητήρια για την προσφορά του στο λεξιλόγιο, στην παγκόσμια και κοινώς κατανοητή φρασεολογία, αλλά και στην επιστήμη της γλωσσολογίας γενικότερα.


Τον ίδιο ενθουσιασμό με μένα πιστεύω ότι δείχνει και ολόκληρος ο πλανήτης όταν η συζήτηση, αλλά κυρίως ο ουρανίσκος του έρχεται σε επαφή με την σοκολάτα. Σήμερα τιμώντας αυτόν τον άγνωστο στρατιώτη, θα θριαμβολογήσουμε για την σοκολάτα και θα κάνουμε αυτό που προστάζει το δόγμα του Death by chocolate, βάζοντας στο τραπέζι 5 τριφασικά, ασυναγώνιστα, βαρβάτα γλυκά, θεμελιωμένα στις απαρχές μιάς γεύσης που φτιάχτηκε από τη φύση για να ξυπνά τα αρχέγονα ένστικτα. Αυτή της σοκολάτας φυσικά.

Ας μετονομάσουμε λοιπόν σε πράξεις αυτά τα έργα τα μεγάλα για τα οποία γεννηθήκαμε (που θα έλεγε και ο Σαιξπηρ).

 
1. Κέικ σοκολάτα-φουντούκι
Η λέξη "πλούσιο" δεν φτάνει για να περιγράψει την γεύση αυτού του σοκολατένιου γίγαντα που είναι ιδανικό και για σπέσιαλ περιπτώσεις, τύπου γενέθλια. Αν, πάλι, είσαι ένας γνήσιος υποστηρικτής της φιληδονιάς ξέρεις ότι δεν χρειάζεται καμία σπέσιαλ περίπτωση για να το φτιάξεις.
(Δες την συνταγή εδώ)


2. Βrownies-μπισκότα με γέμιση από κρέμα αλμυρής καραμέλας
Εδώ έχουμε δύο γλυκά που ούτως ή άλλως το κάθε ένα από αυτά εμπνέει σεβασμό τα οποία συνδυάζονται και δημιουργούν ένα πανίσχυρο δίδυμο.
(Δες εδώ την συνταγή)

3. Υγρό κεικ σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Όταν παίζεις με δύο γεύσεις-δυναμίτης, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ένα ηφαίστειο απόλαυσης.
(Δες την συνταγή εδώ)

4. Σοκολατένια κρέμα σαν μείγμα για κέικ για να βουτήξεις μπισκότα ή να την φας και μόνη της

Δεν βάζουμε ποτέ συνταγές σε άλλη γλώσσα πέρα των ελληνικών και των αγγλικών. Η συγκεκριμένη είναι στα γερμανικά, αλλά -ΑΛΗΘΕΙΑ- αξίζει να την βάλεις το google translate και να φτιάξεις και να βουτήξεις στα βαθιά αυτής της σοκολατένιας λίμνης.
(Δες την συνταγή εδώ)

5. Ρευστό κέικ τριπλής σοκολάτας

Έχουμε παραλύσει μόνο και μόνο από την φωτογραφία. Τι να πούμε γι' αυτή την παράνοια; Ο Θεός μαζί μας.
(Δες την συνταγή εδώ)


cosmopolitan.gr