Απίστευτη συνταγή για τσουρέκια γεμιστά!

Πάσχα έρχεται εξάλλου!

Απίστευτη συνταγή για τσουρέκια γεμιστά!

Η συνταγή για τα τσουρέκια γεμιστά είναι πανεύκολη!

Όλα τα βήματα και τα υλικά που πρέπει να έχετε για τη συνταγή. Διαβάστε παρακάτω...

Υλικά
400 γρ. γάλα
85 γρ. νωπή µαγιά
300 γρ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
130 γρ. βούτυρο
+ επιπλέον για το µπολ
1 κουτ. γλυκού µαχλέπι
4 αυγά, χτυπηµένα ελαφρώς + 1 κρόκος, για το άλειµµα
λίγο αλάτι
σουσάµι, για πασπάλισµα
Για τη γέµιση

1η επιλογή

80 - 100 γρ. αµύγδαλα, καβουρδισµένα
και ψιλοσπασµένα
6 - 7 αποξηραµένα βερίκοκα, ψιλοκοµµένα
2η επιλογή

80 - 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασµένα
1 κουβερτούρα, σπασµένη σε χοντρά κοµµάτια

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε 100 γρ. από το γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά, 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και 3 - 4 κουτ. σούπας από το αλεύρι. Ανακατεύουμε λίγο με έναν αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι για να διαλυθεί η μαγιά και μετά την αφήνουμε για 30 λεπτά κατά μέρος ώστε να ξυπνήσει. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, ζεσταίνουμε λίγο το υπόλοιπο γάλα με το βούτυρο ώστε να γίνουν χλιαρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε ίσα να ψιλολιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάχνουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε εκεί όλα τα υλικά, μαζί και τη μαγιά που έχει φουσκώσει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για περίπου 15 λεπτά και βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ. Τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον, να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 2 ώρες.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη. Το ένα μέρος το αφήνουμε σκέτο, χωρίς γέμιση, το πλάθουμε σε 3 λωρίδες και τις κάνουμε κοτσίδα. Στο δεύτερο προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα και ζυμώνουμε λίγο να ενσωματωθούν. Πλάθουμε σε 3 λωρίδες και τις πλέκουμε σε κοτσίδα. Το τελευταίο κομμάτι ζύμης το πλάθουμε σε 3 λωρίδες και στη συνέχεια μπήγουμε στην κάθε λωρίδα κομμάτια από την κουβερτούρα και καρύδια. Πλέκουμε τις λωρίδες σε κοτσίδα. Αραιώνουμε τον κρόκο με 3 κουτ. σούπας νερό και αλείφουμε τα τσουρέκια και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ακουμπάμε τα τσουρέκια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε λίγο να ξαναφουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά σε ζεστό περιβάλλον. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και ψήνουμε τα τσουρέκια για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μυστικά:

Προσέχουµε να µην είναι πολύ ζεστό το γάλα όπου θα διαλύσουµε τη µαγιά γιατί θα καεί.
Μπορούµε να ζυµώσουµε το µείγµα στο µίξερ µε τον γάντζο.

Δέσποινα Βανδή: Αυτή είναι η σπεσιαλιτέ της! Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Η Δέσποινα Βανδή μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι καταπληκτικά μαγείρισσα.

Της αρέσει να περιποιείται την οικογένεια της και να φτιάχνει νόστιμες συνταγές.

Η τραγουδίστρια παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό InStyle και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ποιο είναι το πιάτο που ετοιμάζει όταν επιθυμεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της. «Αυτό που αποπειράθηκα να κάνω ήταν πολύ δύσκολο. Όμως, το έχω με τη μαγειρική, αν και με περιορίζουν λίγο στο δημιουργικό μου κομμάτι οι προτιμήσεις των παιδιών. Αν ήθελα να σε εντυπωσιάσω, θα σου μαγείρευα φαρφάλες με σολομό, ενώ φτιάχνω ένα πολύ ωραίο κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια, τέλειο μουσακά και παστίτσιο».

Δέσποινα Βανδή συνταγή

Εμείς σας βρήκαμε την top συνταγή που φτιάχνει για φαρφάλες με σολομό!

Υλικά
100γρ. καπνιστό σολομό
200γρ. ζυμαρικά farfalle (φαρφάλες ή φιογκάκια)
100ml. κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι του κρασιού βότκα (γίνεται και με τσίπουρο)
2κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
1κ.σ. λάδι

Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι, ψιλοκόβετε τον σολομό και τον ρίχνετε μέσα. Σοτάρετε ελαφριά.
3. Προσθέτετε τη βότκα και περιμένετε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με άφθονο κόκκινο πιπέρι.