Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές για να ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου στο ρεβεγιόν!

Θα «γλείφουν» τα δάχτυλα τους!

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές για να ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου στο ρεβεγιόν!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι και οι υποχρεώσεις να πλησιάζουν...ασφυκτικά.

Οι γιορτές είναι μέρες γεμάτες τραπέζια και...φαγητό! Είτε στο σπίτι σου, είτε έχεις κάποιο κάλεσμα ένα γλυκό είναι απαραίτητο.

Για ποιο λόγο να αγοράζεις κάποιο αντί να φτιάξεις κάποιο με τα χεράκια σου; Ακόμα και κάλεσμα να έχεις δημιούργησε και ετοιμάσου να τους ξετρελάνεις όλους.

Εδώ εμείς στο youweekly, σου βρήκαμε μερικά από τα πιο νόστιμα γλυκά.

Χριστουγεννιάτικο κέικ με Cranberries και κρούστα από μπράντι

Χριστούγεννα συνταγές

500γρ χρυσές σταφίδες

500 γρ ξηρά σύκα

125γρ αποξηραμένα βερύκοκα

125γρ μούρα

11/3 φλιτζάνια κονιάκ

1 φλιτζάνι ζάχαρη

250 γρ λιωμένο βούτυρο

1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα σύκου

3 αυγά χτυπημένα

2½ φλιτζάνια αλέυρι

1 κουταλάκι μιξ μπαχαρικών

1/3 επιπλέον φλιτζάνι μπράντι

2 φλιτζάνια cranberries

1/3 φλιτζάνι ζάχαρη

Για την κρούστα

5 κρόκους αυγού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άλεσης, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
½ κούπα καθαρή κρέμα, κτυπημένη

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Βάλτε βούτυρο σε ένα καλούπι κέικ χωρητικότητας 12 κεριών και τοποθετήστε το σε ψυγείο για 10 λεπτά. Βάλτε ξανά βούτυρο.

Προσθέστε ζάχαρη, βούτυρο, μαρμελάδα και αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Κοσκινίστε τα αλεύρια και τα μπαχαρικά πάνω από το μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.και χτυπήστε το καλά. Πατήστε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λίγο κονιάκ πάνω από το κέικ.

Περιμένετε 10 λεπτά να παγώσει. Συνδυάστε τα cranberries και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Περιμένετε 30 λεπτά.

Για να κάνετε κρέμα γάλακτος, χτυπήστε τους κρόκους αυγών, το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα. Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αργά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα. Προσθέστε βανίλια και ανακατέψτε. Ρίξτε το μίγμα σε κατσαρολάκι και τοποθετήστε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Χτυπάτε την κρέμα μέχρι να γίνει παχύρευστη και το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Βάλτε την κρέμα και προσθέστε λίγο κονιάκ. Τοποθετήστε το κέικ σε μια πιατέλα και βάλτε επιπλέον ζάχαρη άχνη, ενώ βάλτε πάνω cranberries και σερβίρετε το με κονιάκ.

Πάβλοβα με καστανή ζάχαρη και Ροδάκινα

Χριστούγεννα γλυκά

4 ασπράδια αυγού

μια πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας cornflour

300ml έτοιμη κρέμα

1/2 φλιτζάνι κρέμα βανίλιας

4 μεγάλα κίτρινα ροδάκινα κομμένα σε φέτες και χωρίς φλούδα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Προθερμάνετε το φούρνο στους 120˚C. Χωρίστε το μείγμα σε δυο μεγάλες γραμμές με χαρτί ψησίματος. Σχεδιάστε ορθογώνια σχήματα 5 x 18 εκατοστών x 10 εκατοστά πάνω στο χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε τα ασπράδια αυγών και το αλάτι στο μίξερ.

Χτυπήστε το μέχρι να γίνει ένα μείγμα και προσθέστε την ζάχαρη. 1 κουταλιά κάθε φορά. Προσθέστε το κορν φλάουερ μέχρι να γίνει ένα το μείγμα.

Βάλτε την μαρέγκα σε ορθογώνια χρησιμοποιώντας ένα.Ψήστε για 2 ώρες ή έως ότου η μαρέγκα να είναι τραγανή και στεγνή. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή.

Προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μαρέγκας σε μια πιατέλα και βάλτε τις φέτες ροδάκινου. Επαναλάβετε τα στρώματα με το μίγμα κρέμας και τα ροδάκινα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Terrine με μασκαρπόνε και φράουλες

Χριστούγεννα συνταγές

2 πακέτα ζελέ φράουλας

500γρ φράουλες χωρίς φλούδα

500 γραμμάρια τυριού μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

200γρ γιαούρτι

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά ζελατίνη

300ml κρέμα

9 μπισκότα σαβαγιάρ

Αλείψτε ένα ταψάκι με λάδι. Ρίξτε το ζελέ και προσθέστε 1½ φλιτζάνια βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί το ζελέ και προσθέστε 1 ¼ φλιτζάνια κρύο νερό μέχρι να γίνει ένα.

¾ φλιτζάνι ζελέ στη βάση του ταψιού και αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά. Βάλτε στην κορυφή του το 1/3 από τις φράουλες και βάλτε μια στρώση ζελέ.

Τοποθετήστε το σε ψυγείο για 25 λεπτά.Επαναλάβετε 2 ακόμη φορές, χύνοντας το υπόλοιπο ζελέ πάνω από το τελευταίο στρώμα φράουλας. Ψύξτε για 25 λεπτά.

Βάλτε το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολ και χτυπήστε το.

Τοποθετήστε ζελατίνη και ¼ φλιτζάνι κρύο νερό σε μια κανάτα και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα. Αφήστε το 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

Ζεσταίνετε το μίγμα ζελατίνης σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει.

Προσθέστε την ζελατίνη στο μασκαρπόνε. Ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι να συνδυαστούν.

Βάλτε ζελέ πάνω και απλώστε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τα μπισκότα πάνω από το μίγμα κρέμας σε γραμμές, κατά μήκος, πιέζοντας ελαφρά.Καλύψτε με το χαρτί ψησίματος. Κόψτε ένα κομμάτι παχύ χαρτόνι και το ποθετήστε το πάνω από το χαρτί ψησίματος. Αφήστε το όλη νύχτα να κρυώσει.

Popping Yule Log

Χριστούγεννα κέικ

Αμύγδαλο φιλέ

130 γραμμάρια ζάχαρη

2 κρόκους αυγού

9 αυγά

150 γραμμάρια αμυγδάλου

Καραμέλα

600ml κρέμα

75 ml γάλακτος

Ζάχαρη 300 γρ

20 ml μέλι

20 g φύλλα ζελατίνης

μια πρέζα αλάτι

1κ Αχλάδια

Καραμελωμένα αχλάδια

45ml χυμό λεμονιού

Μους βανίλιας

3 βανίλιες

180g κρόκοι αυγών

25 g φύλλα ζελατίνης

650ml κρέμα γάλακτος,

Ποπ κορν

100 γραμμάρια ποπ κορν

λάδι μαγειρέματος

50 ml νερού

100 γραμμάρια ζάχαρης

Για να φτιάξετε την βάση από αμύγδαλο προθερμάνετε το φούρνο στους 160˚C. Χτυπήστε σε μια υψηλή ταχύτητα, 50g ζάχαρη άχνη, κρόκους αυγών και ολόκληρα αυγά μέχρι να γίνει κρέμα.

Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάτε 80 γραμμάρια ζάχαρη και τα ασπράδια αυγού. Βάλτε το μείγμα μοιόμορφα σε πάχος περίπου μισού εκατοστού. Ψήνουμε για 3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίζουμε το δίσκο και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το από το δίσκο και αφήστε το να κρυώσει.

Για να φτιάξετε την καραμέλα βράστε μαζί κρέμα και γάλα. Σε ένα άλλο τηγάνι βάλτε την ζάχαρη μέχρι να λιώσει.

Προσθέστε μέλι. Προσθέστε το ζεστό μίγμα κρέμας και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα. Ανακατέψτε την ζελατίνη με το αλάτι.

Για να φτιάξετε τα αχλάδια με την καραμέλα βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει «πουρές». Βάλτε τη ζελατίνη και 150 ml από την καραμέλα.

Βάζουμε τα αχλάδια σε ένα μικρότερο ταψάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα και την βανίλια και το αφήνω για 30 λεπτά.

Βάζω τους κρόκους αυγών σε ένα μιξ και χτυπάμε ελαφρά. Ζεσταίνω ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα, μέχρι να φτάσει στους 121 ° C. Βάζω τους κρόκους αυγών και την ζελατίνη. Βάζω το μείγμα στην κρέμα.

Βάζω στο ταψάκι το μείγμα και βγάζω τα αχλάδια με την καραμέλα και τα βάζω περίπου στην μέση,έπειτα χύνω επάνω τους την κρέμα βανίλιας.

Βάζω την βάση που έχω φτιάξει από τα αμύγδαλα και το τοποθετώ. Βάζω πάνω του την καραμέλα και την ανακατεύω.

Φτιάχνω το pop corn και σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω το νερό και την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.

Βγάζω το pop corn και το αφήνω να κρυώσει. Το τοποθετώ πάνω στον κορμό σαν γαρνιτούρα.

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα φαγητά που θα σας περισσέψουν από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Αυτός είναι ο τρόπος να βγείτε διπλά κερδισμένη!

Οι γιορτές πλησιάζουν και σίγουρα προετοιμάζεστε και εσείς για τα υπέροχα πιάτα σας. Ωστόσο, δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα φαγητά που θα σας περισσέψουν από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να τα πετάτε. Όχι πια! Εμείς σας έχουμε την συνταγή για να βγείτε διπλά κερδισμένη!

Σταματήστε ότι κάνετε και δοκιμάστε αυτό το κλασσικό μεξικάνικο πιάτο που θα λατρέψουν όλοι!

Ο λόγος για τα Chilaquiles, που μπορείτε να φτιάξετε στο λεπτό με nachos ή tortilla chips και λίγη σάλτσα. Για να αποφύγετε την άσκοπη χρήση του φούρνου, βάλτε τα nachos στο φούρνο μια φορά παράλληλα με τα άλλα συστατικά ή παραλείψτε εντελώς αυτό το βήμα.

Συστατικά

100 γρ nachos
2 αυγά (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100γρ σάλσα enchilada, ή οποιαδήποτε σάλια ντομάτα τσίλι
½ κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο
4 κλαδάκια μίσχου ψιλοκομμένα
50 γρ φέτα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφού έχετε ζεστάνει τα nachos, βάλτε τα σε ένα δίσκο ψησίματος και ψήστε στους 210 βαθμούς (190 αέρα) για πέντε λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Για τα υπόλοιπα, τηγανίστε τα αυγά σε λάδι και, μόλις μαγειρευτούν όπως σας αρέσει, τα αφήνετε στο πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε της σάλτσα, στη συνέχεια ανακατεύετε τα nachos και, σχεδόν αμέσως, τα μεταφέρετε σε δύο πιάτα.

Σερβίρετε κάθε μερίδα με ένα αυγό, μερικά ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μερικά κλαδάκια κορίανδρου, φρέσκια φέτα και λίγη κρέμα γάλακτος αν επιθυμείτε.

Για να συνοδέψετε λοιπόν αυτό το υπέροχο γεύμα σας έχουμε και τις πιο τέλειες προτάσεις στολισμού του τραπεζιού σας.

10 + 1 μυστικά για το πιο λαχταριστό μπούτι χοιρινό! Το τέλειο πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

Το τέλειο πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας! Δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε αυτά τα 10 + 1 μυστικά για το πιο λαχταριστό μπούτι χοιρινό! Είναι σίγουρο πως θα το λατρέψουν όλοι!

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα πλούσιο, λαχταριστό τραπέζι! Για αυτό το λόγο, φτιάξτε μόνες σας το πιάτο που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 1/2 ΩΡΕΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 4 ΩΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

1 χοιρινό μπούτι 2,5 κιλά χωρίς κόκαλο με την πέτσα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
20 γαρίφαλα
6-7 σκελίδες σκόρδο


Για το γλάσο

1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα μηλόξιδο
1/4 κούπας μέλι
Φρέσκο φασκόμηλο
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή


Για τις πατάτες

10 πατάτες με ωραίο οβάλ σχήμα
1/2 κούπα βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
10 κλωναράκια θυμάρι
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι

Αν θέλετε να συμπληρώσετε το τραπέζι σας, με κάτι πιο ελαφρύ, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα μυστικά για τις πιο τέλειες ταχινόπιτες, που είναι σίγουρο πως θα λατρέψουν όλοι στην παρέα σας!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.

Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ή καθαρό κοπίδι χαράζουμε επιφανειακά την πέτσα του χοιρινού σε μπακλαβαδωτό σχήμα και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε το κρέας μέσα σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, τα γαρίφαλα και το σκόρδο. Κλείνουμε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και σιγουρευόμαστε ότι δεν υπάρχει κάποια τρύπα ή σημείο από το οποίο να μπορεί να «δραπετεύσει» ατμός.
Ψήνουμε για 3 1/2 ώρες και στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τα υλικά του γλάσου και δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά (5) και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 7-8 λεπτά.
Μετά τις 3 1/2 ώρες ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο του ταψιού και σουρώνουμε τα υγρά. Περιχύνουμε πάνω από το χοιρινό όλη τη μαρινάδα και επαναφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
Ανά 3-4 λεπτά με ένα πινέλο αλείφουμε το χοιρινό με το γλάσο που υπάρχει στο ταψί πολύ καλά, περιμετρικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τουλάχιστον 3-4 φορές ή μέχρι το κρέας να πάρει ένα ωραίο σκούρο, καραμελωμένο χρώμα.

Για τις πατάτες

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τοποθετούμε δύο μαχαίρια σε απόσταση 4-5 εκατοστών παράλληλα μεταξύ τους, έτσι ώστε όταν τοποθετήσουμε μια πατάτα ενδιάμεσα και την κόψουμε κάθετα, το μαχαίρι να σταματήσει και να μην την κόψει εντελώς. Κόβουμε όλες τις πατάτες κατ’ αυτόν τον τρόπο, κάνοντας όσο περισσότερα κάθετα κοψίματα μπορούμε.
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το σκόρδο στο μούλτι, το ανακατεύουμε με τις πατάτες και προσθέτουμε το θυμάρι, χοντρό αλάτι και φρέσκο πιπέρι.
Παράλληλα με το ψήσιμο του χοιρινού, ψήνουμε και τις πατάτες για περίπου 70-80 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς στο εσωτερικό τους.
Στη συνέχεια, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C (ίδια διαδικασία με το χοιρινό) και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αρκετά τραγανές.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ THE BODY ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 3,50 ΕΥΡΩ