Δεν ξέρεις τι γλυκό να φτιάξεις τα Χριστούγεννα; Δες πώς μπορείς να κάνεις αυτά τα δυο και τρέλανε τους όλους!
Εντυπωσιακά και νόστιμα!
Δεν ξέρεις τι γλυκό να φτιάξεις τα Χριστούγεννα; Δες πώς μπορείς να κάνεις αυτά τα δυο και τρέλανε τους όλους!
Οι γιορτές είναι μέρες γεμάτες τραπέζια και υποχρεώσεις. Έτσι και εσύ όλο κάποιο τραπέζι θα έχεις να κάνεις ή όλο και σε κάποιο τραπέζι θα έχεις να πας.
Τα έχεις σκεφτεί όλα εκτός από το γλυκό! Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Ψάχνοντας στο internet ανακαλύψαμε αυτές τις δυο συνταγές που είναι εντυπωσιακές και νόστιμες και θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Gingerbread Village
Είναι χαριτωμένα και αρέσουν σε όλους, ειδικά τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Είναι λίγο μπελαλίδικα καθώς θα σου πάρουν ώρα αλλά θα αξίζουν την προσπάθεια.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις πώς να τα φτιάξεις αλλά και τι υλικά θα χρειαστείς.
Gingerbread Fudge
350 ml λευκή σοκολάτα
1 γ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ. κανέλα
1.ginger
1/2 γρ πράσινη τρούφα
1/2 γρ κόκκινη τρούφα
Σε ένα μπολ ανακάτεψε την λευκή σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα. Βάλε το μοσχοκάρυδο την κανέλα και το ginger και ανακάτεψε τα.
Ανακατέψτε καλά τις τρούφες. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και μεταφέρετε το μείγμα σε μια λεία επιφάνεια και ρίξτε την τρούφα.
Αφήστε το να παγώσει για μια ώρα και μετά κόψτε το σε τετραγωνάκια.
Δείτε επίσης πως να Φτιάξετε εύκολα και γρήγορα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!
Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές για να ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου στο ρεβεγιόν!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι και οι υποχρεώσεις να πλησιάζουν...ασφυκτικά.
Οι γιορτές είναι μέρες γεμάτες τραπέζια και...φαγητό! Είτε στο σπίτι σου, είτε έχεις κάποιο κάλεσμα ένα γλυκό είναι απαραίτητο.
Για ποιο λόγο να αγοράζεις κάποιο αντί να φτιάξεις κάποιο με τα χεράκια σου; Ακόμα και κάλεσμα να έχεις δημιούργησε και ετοιμάσου να τους ξετρελάνεις όλους.
Εδώ εμείς στο youweekly, σου βρήκαμε μερικά από τα πιο νόστιμα γλυκά.
Χριστουγεννιάτικο κέικ με Cranberries και κρούστα από μπράντι
500γρ χρυσές σταφίδες
500 γρ ξηρά σύκα
125γρ αποξηραμένα βερύκοκα
125γρ μούρα
11/3 φλιτζάνια κονιάκ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
250 γρ λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα σύκου
3 αυγά χτυπημένα
2½ φλιτζάνια αλέυρι
1 κουταλάκι μιξ μπαχαρικών
1/3 επιπλέον φλιτζάνι μπράντι
2 φλιτζάνια cranberries
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
Για την κρούστα
5 κρόκους αυγού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άλεσης, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
½ κούπα καθαρή κρέμα, κτυπημένη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Βάλτε βούτυρο σε ένα καλούπι κέικ χωρητικότητας 12 κεριών και τοποθετήστε το σε ψυγείο για 10 λεπτά. Βάλτε ξανά βούτυρο.
Προσθέστε ζάχαρη, βούτυρο, μαρμελάδα και αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Κοσκινίστε τα αλεύρια και τα μπαχαρικά πάνω από το μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.και χτυπήστε το καλά. Πατήστε σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λίγο κονιάκ πάνω από το κέικ.
Περιμένετε 10 λεπτά να παγώσει. Συνδυάστε τα cranberries και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Περιμένετε 30 λεπτά.
Για να κάνετε κρέμα γάλακτος, χτυπήστε τους κρόκους αυγών, το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα. Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αργά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα. Προσθέστε βανίλια και ανακατέψτε. Ρίξτε το μίγμα σε κατσαρολάκι και τοποθετήστε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Χτυπάτε την κρέμα μέχρι να γίνει παχύρευστη και το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Βάλτε την κρέμα και προσθέστε λίγο κονιάκ. Τοποθετήστε το κέικ σε μια πιατέλα και βάλτε επιπλέον ζάχαρη άχνη, ενώ βάλτε πάνω cranberries και σερβίρετε το με κονιάκ.
Πάβλοβα με καστανή ζάχαρη και Ροδάκινα
4 ασπράδια αυγού
μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας cornflour
300ml έτοιμη κρέμα
1/2 φλιτζάνι κρέμα βανίλιας
4 μεγάλα κίτρινα ροδάκινα κομμένα σε φέτες και χωρίς φλούδα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Προθερμάνετε το φούρνο στους 120˚C. Χωρίστε το μείγμα σε δυο μεγάλες γραμμές με χαρτί ψησίματος. Σχεδιάστε ορθογώνια σχήματα 5 x 18 εκατοστών x 10 εκατοστά πάνω στο χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε τα ασπράδια αυγών και το αλάτι στο μίξερ.
Χτυπήστε το μέχρι να γίνει ένα μείγμα και προσθέστε την ζάχαρη. 1 κουταλιά κάθε φορά. Προσθέστε το κορν φλάουερ μέχρι να γίνει ένα το μείγμα.
Βάλτε την μαρέγκα σε ορθογώνια χρησιμοποιώντας ένα.Ψήστε για 2 ώρες ή έως ότου η μαρέγκα να είναι τραγανή και στεγνή. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει με την πόρτα του φούρνου ανοιχτή.
Προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά. Τοποθετήστε ένα κομμάτι μαρέγκας σε μια πιατέλα και βάλτε τις φέτες ροδάκινου. Επαναλάβετε τα στρώματα με το μίγμα κρέμας και τα ροδάκινα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Terrine με μασκαρπόνε και φράουλες
2 πακέτα ζελέ φράουλας
500γρ φράουλες χωρίς φλούδα
500 γραμμάρια τυριού μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ γιαούρτι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά ζελατίνη
300ml κρέμα
9 μπισκότα σαβαγιάρ
Αλείψτε ένα ταψάκι με λάδι. Ρίξτε το ζελέ και προσθέστε 1½ φλιτζάνια βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί το ζελέ και προσθέστε 1 ¼ φλιτζάνια κρύο νερό μέχρι να γίνει ένα.
¾ φλιτζάνι ζελέ στη βάση του ταψιού και αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά. Βάλτε στην κορυφή του το 1/3 από τις φράουλες και βάλτε μια στρώση ζελέ.
Τοποθετήστε το σε ψυγείο για 25 λεπτά.Επαναλάβετε 2 ακόμη φορές, χύνοντας το υπόλοιπο ζελέ πάνω από το τελευταίο στρώμα φράουλας. Ψύξτε για 25 λεπτά.
Βάλτε το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολ και χτυπήστε το.
Τοποθετήστε ζελατίνη και ¼ φλιτζάνι κρύο νερό σε μια κανάτα και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα. Αφήστε το 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ζεσταίνετε το μίγμα ζελατίνης σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα και αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει.
Προσθέστε την ζελατίνη στο μασκαρπόνε. Ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι να συνδυαστούν.
Βάλτε ζελέ πάνω και απλώστε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τα μπισκότα πάνω από το μίγμα κρέμας σε γραμμές, κατά μήκος, πιέζοντας ελαφρά.Καλύψτε με το χαρτί ψησίματος. Κόψτε ένα κομμάτι παχύ χαρτόνι και το ποθετήστε το πάνω από το χαρτί ψησίματος. Αφήστε το όλη νύχτα να κρυώσει.
Popping Yule Log
Αμύγδαλο φιλέ
130 γραμμάρια ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
9 αυγά
150 γραμμάρια αμυγδάλου
Καραμέλα
600ml κρέμα
75 ml γάλακτος
Ζάχαρη 300 γρ
20 ml μέλι
20 g φύλλα ζελατίνης
μια πρέζα αλάτι
1κ Αχλάδια
Καραμελωμένα αχλάδια
45ml χυμό λεμονιού
Μους βανίλιας
3 βανίλιες
180g κρόκοι αυγών
25 g φύλλα ζελατίνης
650ml κρέμα γάλακτος,
Ποπ κορν
100 γραμμάρια ποπ κορν
λάδι μαγειρέματος
50 ml νερού
100 γραμμάρια ζάχαρης
Για να φτιάξετε την βάση από αμύγδαλο προθερμάνετε το φούρνο στους 160˚C. Χτυπήστε σε μια υψηλή ταχύτητα, 50g ζάχαρη άχνη, κρόκους αυγών και ολόκληρα αυγά μέχρι να γίνει κρέμα.
Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάτε 80 γραμμάρια ζάχαρη και τα ασπράδια αυγού. Βάλτε το μείγμα μοιόμορφα σε πάχος περίπου μισού εκατοστού. Ψήνουμε για 3 λεπτά, στη συνέχεια γυρίζουμε το δίσκο και ψήνουμε για άλλα 3 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε το από το δίσκο και αφήστε το να κρυώσει.
Για να φτιάξετε την καραμέλα βράστε μαζί κρέμα και γάλα. Σε ένα άλλο τηγάνι βάλτε την ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε μέλι. Προσθέστε το ζεστό μίγμα κρέμας και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα. Ανακατέψτε την ζελατίνη με το αλάτι.
Για να φτιάξετε τα αχλάδια με την καραμέλα βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει «πουρές». Βάλτε τη ζελατίνη και 150 ml από την καραμέλα.
Βάζουμε τα αχλάδια σε ένα μικρότερο ταψάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα και την βανίλια και το αφήνω για 30 λεπτά.
Βάζω τους κρόκους αυγών σε ένα μιξ και χτυπάμε ελαφρά. Ζεσταίνω ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα, μέχρι να φτάσει στους 121 ° C. Βάζω τους κρόκους αυγών και την ζελατίνη. Βάζω το μείγμα στην κρέμα.
Βάζω στο ταψάκι το μείγμα και βγάζω τα αχλάδια με την καραμέλα και τα βάζω περίπου στην μέση,έπειτα χύνω επάνω τους την κρέμα βανίλιας.
Βάζω την βάση που έχω φτιάξει από τα αμύγδαλα και το τοποθετώ. Βάζω πάνω του την καραμέλα και την ανακατεύω.
Φτιάχνω το pop corn και σε μια άλλη κατσαρόλα βάζω το νερό και την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
Βγάζω το pop corn και το αφήνω να κρυώσει. Το τοποθετώ πάνω στον κορμό σαν γαρνιτούρα.