Απόλαυση χωρίς ενοχές! Σας βρήκαμε την υπέροχη συνταγή για πίτσα με ελάχιστες θερμίδες!

Απόλαυση χωρίς ενοχές! Σας βρήκαμε την υπέροχη συνταγή για πίτσα με ελάχιστες θερμίδες!
Το πιο «άσχημο» γεγονός όταν κάνεις δίαιτα, είναι πως το φαγητό όταν δεν έχεις χρόνο να το ψάξεις και να το προετοιμάσεις δυστυχώς δεν είναι και το καλύτερο.

Για αυτό πολλές φορές είναι εύκολο, να μην βρίσκεις λόγους για να κρατήσεις την δίαιτα σου. Άλλωστε τι πιο διασκεδαστικό από το να τρως σκέτο μαρούλι; Διαβάστε παρακάτω...

Το youweekly.gr βρήκε έναν τρόπο για να κάνεις την διατροφή σου λίγο πιο διασκεδαστική. Ποιος είναι αυτός;

Βρήκαμε μια παραλλαγή της κλασσικής πίτσας με λιγότερο από 400 θερμίδες και σας την παρουσιάζουμε.

Ζύμη:

Δύο κομμάτια πίτσα με παραδοσιακή ζύμη, πεπερόνι και μοτσαρέλα έχουν κατά μέσο όρο 700 θερμίδες. Αν, όμως, την αντικαταστήσετε με λεπτή, crunchy ζύμη, θα γλιτώσετε τις μισές θερμίδες, ενώ, αν βάλετε αλεύρι ολικής άλεσης, τότε το όφελος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η διαδικασίας της ζύμης είναι η ίδια με την κλασσική πίτσα.

Υλικά:

Τυρί: Μια καλή και γευστική λύση που θα μειώσει κατά 11% τις συνολικές θερμίδες είναι η αντικατάσταση της παρμεζάνας με κατσικίσιο τυρί ή τρίμματα φέτας.

Ντομάτα: Προτιμήστε τη φρέσκια ντομάτα. Μπορείτε είτε να την κόψετε σε κύβους και να την προσθέσετε πάνω από τη ζύμη ή να την πολτοποιήσετε. Για έξτρα γεύση βάλτε ό,τι μυρωδικό επιθυμείτε (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό κ.λπ.).



Αλλαντικά vs λαχανικά: Αν είστε λάτρεις των αλλαντικών προτιμήστε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με βραστή γαλοπούλα και τα λουκάνικα ή το πεπερόνι με προσούτο. Γενικά, να έχετε κατά νου ότι ανά κομμάτι το λουκάνικο έχει 44 θερμίδες, το μπέικον 43, το μοσχάρι 38, το πεπερόνι 30, το κοτόπουλο 18 και το ζαμπόν 11 θερμίδες. Φυσικά κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει με τα λαχανικά, τα οποία έχουν κατά μέσο όρο μόλις 5 θερμίδες ανά κομμάτι. Έτσι μπορείτε να γεμίσετε άφοβα την πίτσα σας με μανιτάρια, ρόκα, σπανάκι, κρεμμύδι, ντομάτες, πράσινες πιπεριές, ψητές κόκκινες, κρεμμύδια ή όποιο άλλο λαχανικό βρίσκεται στο ψυγείο σας.

Νόστιμα και light: Ετοιμάστε τη λεπτή ζύμη ολικής και προσθέστε σπανάκι, κατσικίσιο τυρί, λίγο ξίδι μπαλσάμικο και γευτείτε τη με λιγότερες από 200 θερμίδες ανά κομμάτι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε στον πάτο της πίτσας τυρί φέτα, ελιές, ψητές πιπεριές και ντομάτα κομμένη σε κύβους (240 θερμίδες) ή φύλλα ρόκας, ολόκληρα ντοματίνια, κασέρι με χαμηλά λιπαρά, βασιλικό και λίγο λάδι (230 θερμίδες).



Οι επιλογές είναι πολλές, ένα όμως είναι το σίγουρο πως ότι και αν διαλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι γευστικότατο!

Δείτε ακόμη στο youweekly.gr:

Φτιάξτε σοκολατένια μπράουνις με 37 θερμίδες το κομμάτι μόνο!

10 τρόφιμα που μπορείτε να φάτε ακόμη κι αν έχουν λήξει

Φτιάξτε την πιο γρήγορη τραγανή ζύμη για πίτσα με 2 υλικά