Σπιτική γρανίτα φράουλα! Το Youweekly.gr σου προτείνει την απόλυτη συνταγή για δροσιστικά απογεύματα

Σπιτική γρανίτα φράουλα! Το Youweekly.gr σου προτείνει την απόλυτη συνταγή για δροσιστικά απογεύματα
Οι ζέστες έχουν έρθει για τα καλά και ψάχνεις απεγνωσμένα τρόπους να δροσιστείς;

Το Youweekly.gr σου βρήκε την λύση κι αυτή δεν είναι θερμοσίφωνας. H συνταγή για σπιτική γρανίτα θα σε πάει στον έβδομο ουρανό και τα απογεύματα στο σπίτι θα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. διαβάστε παρακάτω την συνταγή:



ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ

  • 1 κιλό φράουλες φρέσκες

  • 150 γρ. Γλυκόζη

  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 50ml χυµό λεµονιού


ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ

  1. Πλύνετε και κόψτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Στεγνώστε τις µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καταψύξτε τα 800 γρ. φράουλες για 12 ώρες. Βάλτε τα 200 γρ. φράουλες στο µπλέντερ και πολτοποιήστε τα. 2. Μεταφέρετε τον πολτό σε µια µεσαία κατσαρόλα. Βάλτε τη σε µέτρια φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και αφήστε τα να πάρουν µια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάλτε σε ένα µπλέντερ το µείγµα µαζί µε το χυµό λεµονιού και τα υπόλοιπα 800 γρ. φράουλες. Χτυπήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Μεταφέρετε το µείγµα σε ένα µεγάλο ανοξείδωτο παγωµένο σκεύος και βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.

  2. Όταν περάσει η ώρα, βγάλτε το σκεύος από το ψυγείο και µε τη βοήθεια σκούπ παγωτού, γεµίστε παγωµένα ποτήρια µε µπάλες γρανίτας και σερβίρετε αµέσως.


Έξυπνη ιδέα

Καλό θα είναι το σκεύος που θα µεταφέρετε το µείγµα για τη γρανίτα να είναι παγωµένο, ώστε να να βοηθήσει στη διαδικασία ψύξης της.

Συµβουλή

Καταψύξτε τις φράουλες πριν τις χρησιµοποιήσετε, γιατί αλλιώς θα βγάλουν πολλά υγρά όταν θα τις πολτοποιήσετε και η γρανίτα σας θα είναι πολύ υδαρής.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Οι πιο νόστιμες μεξικάνικες πατάτες με μπύρα και τηγανητό αυγό! Θα ξετρελαθείτε!

Παγωτό κρέµα µε ζαχαρούχο γάλα! Το τέλειο γλυκό για το καλοκαίρι με ελάχιστα υλικά

Σπιτικό χάµπουργκερ! Το Youweekly.gr σου προτείνει την top συνταγή